ابوالفضل عمویی امروز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرانپرس افزود، رژیم صهیونیستی تلاش کرد موقعیت ایران را در مذاکرات وین تضعیف کندT اما غنیسازی 60 درصد اورانیوم توانایی هستهای بومی جمهوری اسلامی ایران را اثبات کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد، مذاکرات وین با هدف بازگشت آمریکا به تعهدات خود توسط گروه 1 + 4 انجام میشود، زیرا آمریکا به سبب نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل مجاز به شرکت در این مذاکرات نیست.
عمویی گفت، اگر آمریكا ادعا میكند كه سیاست فشار حداكثری به پایان رسیده است باید همه تحریمها را به طور همزمان بردارد و سپس ایران راستیآزمایی و اقدام آمریکا را تأیید كند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد هیات ایرانی در وین کاملاً از موضع اصولی جمهوری اسلامی دفاع میکند و انتظار میرود طرف مقابل به سیاست شکست خورده پایان دهد.
هجدهمین دور از نشستهای کمیسیون مشترک برجام از روز ۱۳ فروردین ماه جاری به صورت برخط با مشارکت معاونان سیاسی ایران و کشورهای ۱+۴ برگزار شد.
نمایندگان کشورها در نشست ۱۳ فروردین تصمیم گرفتند ادامه گفت و گوها به صورت حضوری در وین برگزار شود.
روز شنبه گذشته دور چهارم نشستهای کمیسیون مشترک با هدف بررسی روند و نتایج گفتوگوهای فنی کارشناسان در زمینه رفع تحریمها و مسائل هستهای برگزار شد.
حاضرین در این نشست به بررسی روند گفتوگوها در روزهای گذشته پرداخته و گزارش گروههای کارشناسی در خصوص حوزههای تحریم و هستهای را دریافت کردند.
در این نشست مقرر شد گفتوگوهای دو و چندجانبه و همچنین رایزنیهای فنی در روزهای آینده ادامه یافته و در صورت نیاز کمیسیون مشترک بار دیگر تشکیل جلسه دهد.
«انریکه مورا»، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که ریاست نشست کمیسیون را برعهده داشت اعلام کرد که بررسی نتیجه مذاکرات فشردهای که طی روزهای گذشته در جریان بوده نشان میدهد که پیشرفت حاصل شده است.
«انریکه مورا» در توئیتی این پیشرفت را کاری شاق و حاصل تلاشهای طاقتفرسا توصیف کرد و افزود: حالا ما به جزئیات بیشتری در کار نیاز داریم. وی نکته کلیدی را تعهد اعضای برجام به دو هدف اصلی مذاکرات یعنی الحاق آمریکا به برجام و اجرای کامل آن دانست.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم روز گذشته تصریح کرد: آنچه در وین در حال انجام است، گفتوگوهای فنی برای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا و بازگشت ایالات متحده ذیل تعهداتش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. پیشرفتهایی انجام شده ولی به معنای حل اختلافات نیست.
وی با بیان اینکه برای عدم فرسایشی شدن مذاکرات متون خود را ارائه کردیم و از طرف مقابل هم خواستیم وارد مصادیق و متون خود شود، عنوان کرد: در مرحلهای هستیم که موضوعات سخت و دشوار است ولی براساس مواضع رهبری به دنبال تامین منافع مردم هستیم و فکر میکنیم گفتوگوها در مسیر درستی قرار گرفته است.// 114
بیشتر بخوانید:
برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام، امیدها و تردیدها
سناتور مورفی: ابتدا آمریکا باید به برجام بازگردد
دیپلمات روس: مذاکرات درباره احیای برجام ادامه مییابد