«محمد جواد ظریف» روز چهارشنبه با بازانتشار مقاله واشنگتنپست درباره دیدارهای محرمانه دیپلماتهای آمریکایی با اعضای طالبان نوشت: واشنگتن همزمان با سفر وزیر خزانهداری آمریکا به عربستان برای منحرف کردن اذهان عمومی از اخبار مربوط به قساوت سعودیها در استانبول و سراسر یمن، ایران را به بهانه حمایت از گروه ضد ایرانی طالبان تحریم میکند.
همزمان روز سهشنبه هنگامی که وزیر خزانهداری آمریکا در ریاض حضور داشت تا در ماجرای قتل خاشقجی رژیم سعودی را از باتلاق این جنایت بیرون بکشد، بحرین و عربستان سعودی هم همسو با دولت آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست به اصطلاح تروریسم خود قرار دادند.
این اقدام هماهنگ نشان میدهد محور آمریکایی- عربی تلاش دارد بهسبب موج تبلیغات سنگین ضد «بن سلمان» ولیعهد سعودی در قضیه قتل خاشقجی، با فرافکنی ضد ایران، افکار عمومی را از جنایت ضد بشری در استانبول منحرف کند.
اقدام قرون وسطایی رژیم سعودی در قتل یک روزنامهنگار به حدی افکار عمومی جهان را تحتتاثیر قرار داده است که فرافکنی و هیاهوی همزمان آمریکا و متحدان عربی این کشور و آدرس غلط دادن نمیتواند بر تروریسم دولتی سعودی سرپوش بگذارد؛ تروریسمی که فقط به قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول محدود نمیشود و مردم یمن هم بیش از سه سال است قربانی جاهطلبی رژیم سعودی هستند.
قساوتی که این روزها رژیم سعودی در یمن و استانبول مرتکب میشود ارتباط معناداری با حمایتهای مستقیم آمریکا از این رژیم کودککش دارد؛ رژیمی که دلارهای نفتی آن به گروههای مختلف تروریستی از داعش، جبههالنصره گرفته تا طالبان و القاعده حیات میدهد و در سایه پشتیبانی آمریکا عمل میکنند.
همکاری آمریکا با طالبان و عربستان به معنای همکاری با تروریسم است و برآیند این همکاری قتلعام روزانه مردم افغانستان و یمن است. سیاست حمایتی آمریکا درقبال طالبان بر کسی پوشیده نیست و این کشور همواره تلاش کرده است از طالبان بهعنوان نیرویی برای پیشبرد اهداف خود در افغانستان بهره ببرد.
در همین زمینه؛ «ماریا زاخارووا»Maria Zakharova سخنگوی وزارت خارجه روسیه اخیرا اعلام کرد: «شواهدی وجود دارد که نشان میدهد وزارت دفاع آمریکا یکی از حامیان مالی طالبان است.»
هنگامی هم که تحولات امنیتی چند ماه پیش افغانستان به ویژه در ولایت غزنی بررسی شود، نشان از آن دارد که طالبان در سایه حمایت آمریکا در این ولایت نزدیک پایتخت افغانستان خودنمایی کرد.
درهمین چارچوب؛ برخی محافل سیاسی در افغانستان بر این اعتقادند: «خودنمای اخیر طالبان در ولایت غزنی بهمعنای اجرای طرح آمریکا مبنی واگذاری برخی مناطق به طالبان بوده و بیانگر بازی سیاسی است که از سوی آمریکا و در هماهنگی پنهان با طالبان صحنهگردانی میشود.»
17 سال از لشکرکشی آمریکا به افغانستان گذشته است اما نه از امنیت و نه از صلح خبری نیست و این نشان از سیاستدوگانه آمریکا دارد که به بهانه مبارزه با تروریسم وارد افغانستان شد.
در همین زمینه؛ «وحید مژده» کارشناس مسائل سیاسی افغان معتقد است: «بهانه حضور آمریکاییها در افغانستان مبارزه با تروریسم بود، اما اکنون به اذعان خود آنان در این کشور بیش از بیست گروه تروریستی فعال هستند؛ هدف دیگری را که آمریکاییها مطرح کرده بودند، مبارزه با مواد مخدر بود، اما از سال 2001 هر سال کشت و تولید مواد مخدر رو به افزایش بوده است.»
وضعیت کنونی ناامنی افغانستان و افزایش تولید مواد مخدر در این کشور ارتباط مستقیم با سیاست آمریکا در افغانستان دارد که در همنشینی با گروههای مسلح و تروریستی ادعای مبارزه با تروریسم دارد.
در این میان؛ هیاهو و فرافکنی محور آمریکای- عربی واقعیتها را در افغانستان، یمن و استانبول وارونه نخواهد کرد و این، آمریکا و متحدانش هستند که در منطقه نقش مُخرب دارند. 118/110
بیشتر بخوانید:
ظریف: آمریکا و نوچههایش از طالبان حمایت میکنند
ظریف: واکنش جهان به قتل «خاشقجی» دیرهنگام اما شدید بود