به گزارش ایرنا، مذاکرات وحدت دو بخش ترک و یونانی نشین قبرس روز دوشنبه در مقر سازمان ملل متحد در ژنو با شرکت رهبران دو بخش ترک نشین و یونانی نشین این جزیره شروع شد.
در صورتی که مذاکرات طبق نقشه راه پیش رود، قرار است نمایندگان ترکیه، یونان و انگلیس نیز به عنوان کشورهای ضامن در مساله قبرس روز پنجشنبه در این مذاکرات شرکت کنند.
در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات، در اواسط سال جاری میلادی مردم دو بخش جزیره قبرس در یک همه پرسی به طرح وحدتی که رهبران دو بخش در آن به توافق رسیده اند، شرکت کرده و رای خود را در میان خواهند گذاشت.
رهبران دو بخش جزیره، مدت طولانی است که در خصوص تدوین نقشه راهی برای حل نهایی مساله قبرس در حال مذاکره هستند.
ترکیه در سال 1974 میلادی با عنوان حمایت از ترک های قبرس، به این جزیره لشکر کشی کرد و با استقرار ده ها هزار نیروی نظامی خود، بخش شمالی این جزیره را در کنترل خود در آورد.
در سال 1983 میلادی بخش شمالی به عنوان جمهوری ترک قبرس شمالی اعلام موجودیت کرد و ترکیه این جمهوری را به رسمیت شناخت.
به جز ترکیه هیچ کشوری این جمهوری را به رسمیت نشناخته است.
انتظار می رود در صورت توافق در موضوعات مهمی چون امنیت، ضمانت از حقوق ترک ها و شناسایی حقوق آن ها به عنوان یکی از دو عنصر اصلی جزیره قبرس و مشارکت ترک ها در حاکمیت این جزیره، ترکیه نیروی نظامی خود را از قبرس خارج کرده و بخش ترک نشین نیز در قبال شراکت در حاکمیت، حدود 29 درصد از قلمروی در اختیار خود را به بخش یونانی نشین واگذار کند.