به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز (یکشنبه، 12آذر) گفت: واقعیت این است که مجلس خانه ملت و روز مجلس روز مردم است. ما به عنوان نمایندگان منتخب مردم وظیفه داریم در این روز نسبت به عملکرد خود متناسب با شرح وظیفهای که به ما داده شده است پاسخگو باشیم.
قالیباف ادامه داد: بر این اساس مدعی هستم با وجود همه نقاط ضعف امروز میتوانم از عملکرد مجلس یازدهم متناسب با شرح وظایف مجلس دفاع کنم. گرچه نتیجه این اقدامات به دلیل ماهیت وظیفه تقنینی مجلس در عین اهمیت بالا عمدتاً برای مردم ملموس نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس یازدهم چنان کارشناسی شده و هوشمندانه مسائل مردم را در دستور کارقانون گذاری خود قرارداد که این افتخار را پیدا کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال آخر فعالیت مجلس مهر تاییدی متفاوت بر برآیند کلی کارنامهاش بزنند که این لطف ایشان وظیفه ما نمایندگان را نسبت به انجام وظیفه سنگینتر کرده است.
وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم مجلس را از مجلسی منفعل به مجلسی فعال تبدیل کنیم تا به جایی که منفعلانه منتظر باشیم دستور کارهایش را اتفاقات و رویکردهایش را دیگران تعیین کنند فعالانه با مشکلات مردم مواجه شویم و دستور کار مجلس را دغدغههای مردم تعیین کند. و رویکردها را برای حل مشکلات را از خرد جمعی با کمک کارشناسان دلسوز مشخص کند. به همین دلیل نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی با بررسیهایی که انجام داده بودند یکی از ویژگیهای این مجلس را شناخت مشکلات مردم اعلام کردند و تصریح فرمودند که در قوانین مجلس یازدهم ملاحظه و لاپوشانی نیست و صریح و شفاف است.
تشریح اقدامات مجلس
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که در مسئله مذاکرات هستهای عنوان مهمترین موضوع سیاست خارجی کشور به جای انتظار پیشامدها فعالانه وارد شد و هنگامی که دید دشمن با چماق مصوبات کنگره زیر بار بسیاری از تعهدات خود نمیرود قانون وضع کرد که به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی کشور را از سرگردانی نجات داد و باعث شد رویه انجام تعهدات یک طرفه از سوی ایران پایان یابد و دست تیم مذاکره کننده پر شود به گونهای که عمده آنچه در مذاکرات وین به عنوان داده طرف ایرانی ابزار چانه زنی قرار گرفت نتایج اجرایی شدن این قانون است.
وی با بیان اینکه مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که بارهای زمین مانده را علی رغم مشکلات و مخالفتهای زیاد و با همراهی دولت برای قشرهای مختلف برداشت، گفت: تصویب طرح رتبهبندی معلمان بعد از 10 سال، تصویب متناسبسازی حقوق قشر ضعیف بازنشستگان به شکلی قابل اجرا و افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با در نظر گرفتن بودجه برای تامین بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از جمله مهمترین آنها است.
قالیباف اضافه کرد: مجلس فعال و انقلابی با نظارت های میدانی مشکلات مناطق محروم را دقیق شناخته و بودجه لازم را برای محرومیتزدایی با تعیین نقاط دقیق و با استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی تامین کرده است و هزاران میلیارد بودجه اشتغالزایی برای مناطق محروم تصویب کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کنار حوزه اقتصاد مجلس فعال و انقلابی بسیاری از قوانینی در حوزههای غیراقتصادی را که سالها زمین مانده بود، به سرانجام رساند در تشریح این اقدامات افزود: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که مطالبه سالهای طولانی رهبرانقلاب بود و منفعلانه به آن کمتوجهی شده بود، قانون ارتقاء امنیت زنان در برابر سوءرفتار را که نیز نیاز جدی بانوان کشور و مطالبه حداقل 20ساله رهبرانقلاب بود، قانون انتخابات مجلس که به پیروی سیاستهای ابلاغی انتخابات باید اصلاح میشد و قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ حجاب و عفاف که کمتر کسی حاضر بود بار سیاسی و رسانهای آن را بپذیرد اما مجلس انقلابی با در پیش گرفتن شجاعت و عقلانیت راههای ایجابی و سلبی موثر را پیش روی مسئولین کشور گذاشت.
وی تصریح کرد: اما مجلس فعال و انقلابی ظرفیتهای حوزه نظارتی مثل سوال و استیضاح را از ابزارهایی سیاسی به ابزارهایی برای کمک به دولت برای حل مشکلات مردم تبدیل کرد و با خلاقیتهای جدید ظرفیتهای جدید نظارتی را برای مجلس ایجاد کرد، گرچه باید متوجه باشیم که نهایت این ظرفیتهای نظارتی بدلیل محدودیتهای قانونی و مدیریتی نمی تواند، جای اجرا را بگیرد و نظارت مجلس در بهترین حالت میتواند در جهت نشان دادن نقاط ضعف به مسئولین اجرایی برای کمک به دولت برای حل آنها بکار گرفته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه آنچه ذکر شد بخشی از تلاشهای مجلس یازدهم بود تا بتواند متناسب با شرح وظیفه قانونگذاری و نظارت همراهانه، مجلس را تبدیل به مجلسی فعال و انقلابی کند، گفت: ما با شما عهده کردهایم که در انجام این وظیفه ذرهای فروگذار نکنیم و امیدواریم بتوانیم تا روز آخر به این عهد خود وفادار بمانیم.
116
بیشتر بخوانید:
تشکیل وزارت بازرگانی به سرانجام مطلوب نمیرسد
بهارستانیها و بررسی لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی