این اظهارات به روشنی ابعاد کمی و کیفی توان موشکی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین را نشان می دهد. تا قبل از اینکه نیروهای مقاومت در فلسطین و منطقه به توان موشکی و قدرت بازدارندگی دست یابند هر روز در معرض تهاجم روزمره حملات زمینی و بخصوص هوایی رژیم صهیونیستی قرار داشتند.
همچنین تا قبل از اینکه حزب الله به قدرت و توان موشکی برای هدف قرار دادن تل آویو و دیگر مراکز استراتژیک آن دست یابد بیروت به طور روزمزه در برابر حملات هوایی این رژیم قرار داشت، اما بعد از اینکه در خلال جنگ 33 روزه ابعاد و گستره توان موشکی حزب الله بخصوص در هدف قرار دادن تل آویو آشکار شد از آن پس به تدریج حملات و تجاوزات این رژیم به لبنان کاهش یافت و به صفر نزدیک شد و اکنون دیگر هواپیماهای این رژیم جرات ورود به خاک لبنان را پیدا نمی کنند و حتی چند هفته پیش این رژیم علیرغم تهدید در عمل جرات حفاری از حوزه گازی مشترک در دریای مدیترانه را به خود نداد و اکنون لبنان در سایه قدرت بازدارندگی حزب الله امکان بهره برداری ازاین منابع را پیدا کرده است.
در فلسطین نیز به همین ترتیب بعد از اینکه قدرت بازدارندگی جنبش های مقاومت فلسطین بتدریج افزایش یافت زمان جنگ های تحمیلی کوتاه شد به دلیل اینکه این رژیم دیگر نمی توانست برای مدت طولانی ضربات وارده را تحمل کند. به همین دلیل آخرین جنگی که بین دو طرف درگرفت «شمشیر قدس» بود که 11 روز طول کشید.
در آن مقطع رژیم صهیونیستی با همدستی شهرک نشینان عزم خود را جزم کرده بودند که خانواده های فلسطینی ساکن درمحله شیخ جراح واقع در شرق قدس را که یکبار در پی جنگ سال 1948 آواره شده بودند دوباره از خانه و کاشانه خود بیرون کنند، اما فلسطینی های ساکن در این محله نهایت مقاومت را نشان دادند که خانه خود را ترک نکنند و دیگر فلسطینی ها نیز به هواداری از آنها به اعتراض دست زدند و مجامع جهانی نیز بارها از رژیم صهیونیستی خواستند که در تصمیم خود برای کوچ اجباری این دسته از فلسطینی ها تجدید نظر کند.
اما هیچ یک از این اقدامات موثر نیافت تا اینکه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با توان موشکی خود وارد عمل شد و بعد از اینکه تل آویو و دیگر اماکن استراتژیک این رژیم را مورد حمله قرار داد، تل آویو از کوچ اجباری فلسطینی های ساکن شیخ جراح دست کشید و تا الان هم جرات اجرای آن را به خود نداده است.
بر این اساس یکی از اهداف اسماعیل هنیه از بازخوانی و یاداوری جنگ 11 روزه و همچنین توان موشکی حماس دادن این هشدار به رژیم صهیونیستی بوده است که دست از تهدیدهای جدید خود علیه قدس بردارد و گرنه امکان دارد این جنبش همانند ماجرای شیخ جراح وارد عمل شود.
همبستگی راهبردی بین اضلاع مختلف جنبش های مقاومت در منطقه
نکته قابل تامل دیگر در سخنان رهبر حماس پیوستگی و همبستگی راهبردی است که بین اضلاع مختلف جنبش های مقاومت در منطقه ایجاد شده است و آنها در جهت تقویت قدرت بازدارندگی در سراسر منطقه کمک رسانی به همدیگر در شرایط اضطراری را رد اولویت و دستور کار خود قرار داده اند و این نکته را در شعار و عمل به اثبات رسانده اند که در شرایط مقتضی در کنار هم و پشت هم قرار خواهند گرفت.
این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که رژیم صهیوینستی نیز از زمان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا سرگرم تشکیل یک ائتلاف متجاوز در پوشش روند موسوم به عادی سازی روابط میان این رژیم و برخی از کشورهای منطقه است و از این دید قدرت بازدارندگی نیروهای مقاومت تنها ضامن امنیت و ثبات در منطقه در فضای پسا تشکیل هر ائتلاف نظامی تحت هر پوشش و نامی است.
بنابراین از هر نظر که به مسئله نگاه شود مشخص می شود که برخلاف تبلیغات موجود قدرت موشکی نیروهای مقاومت در فلسطین و منطقه در جهت حفظ ثبات و تقویت صلح و جلوگیری از تجاوزات بالقوه و بالفعل رژیم صهیونیستی و ایادی آن در منطقه است.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117