چین برای نمایش اقتدارهوایی، جنگنده‌های خود بر را فراز منطقه اقیانوس آرام غربی به پرواز درآورد.

محمد رضا عسگري- وزارت دفاع چین اعلام کرد این جنگنده ها از طریق تنگه "باشی" راهی اقیانوس آرام غربی شدند و در این منطقه رزمایش هوایی برگزار کردند.

ارتتش چین هم در بیانیه ای اعلام کرد بمب افکن های "اچ "، جنگنده های "سوخو 30" و هواپیماهای سوخت رسان در این رزمایش شرکت دارند.

ارتش چین در این بیانیه تصریح کرد برخلاف برخی انتقادها از پکن، اعزام این هواپیماها منطبق با قوانین بین المللی است و ناقض مقررات دریایی و هوایی نیست.

آمریکا و ژاپن اما، با انتقاد ازپکن می گویند ارتش چین کشتی ها و جنگنده های خود را عمدتا به مناطقی خارج از قلمرو دریایی خود اعزام می کند.

همزمانی رزمایش هوایی ارتش چین در منطقه اقیانوس آرام غربی، با اعزام بمب افکن ها و ناو هسته ای هواپیمابر آمریکا به شبه جزیره کره و پرواز هواپیماهای بمب افکن آمریکا بر فراز کره جنوبی، می تواند نشانه ای از رقابتهای نظامی و استراتژیک پکن و واشنگتن در منطقه باشد.

دولت چین نگران آن است که برخی تحولات در شبه جزیزه کره بیش از گذشته مقدمات حضور نظامی آمریکا در این منطقه را فراهم کند.

به خصوص آنکه برخی رسانه های کره جنوبی گزارش هایی منتشر کرده اند که نشان می دهند شماری از مردم این کشور پس از پنجمین آزمایش هسته ای کره شمالی خواستار استقرار تجهیزات و سامانه های موشکی و هسته ای آمریکا در کره جنوبی هستند.

برنامه چین در خصوص برگزاری رزمایش هوایی در منطقه اقیانوس آرام غربی، نوعی اعلام آمادگی این کشور برای مقابله با هر گونه ماجراجویی و دخالت کشورهای فرا منطقه ای در معادلات این منطقه است.

چین و آمریکا در یکسال گذشته بیشترین تنش های لفظی را در زمینه اختلافات چین با برخی کشورها و همسایگان تجربه کرده اند و عقب نشینی از مواضع خود را ایجاد فرصتی برای رقیب می دانند.

آمریکا در مناقشه چین با برخی کشورهای منطقه در خصوص مالکیت بر دریای چین جنوبی، از آن کشورها حمایت می کند که موجب خشم شدید مقامات پکن شده است.

از نظر دولت چین، اختلافات مربوط به دریای چین جنوبی باید در چارچوب منطقه ای و از طریق گفت وگو حل شود و مداخله کاخ سفید فقط به پیچیدگی بیشتر شرایط منجر خواهد شد.

آمریکا با طرح برخی مسائل تنش زا قصد دارد مناقشه موجود در خصوص دریای چین جنوبی را به بحرانی در روابط چین و کشورهای مدعی مالکیت بر این دریا تبدیل کند.

علاوه بر این اعزام ناوهای آمریکایی به دریای چین جنوبی نیز به اعتراض شدید دولت چین به آمریکا منجر شده است.

سیاست توسعه نفوذ آمریکا در منطقه آسیا- پاسفیک، در نقطه مقابل سیاست تثبیت گرایی چین قرار گرفته و موجب شده است دو کشور به سمت تقابل جدی دیپلماتیک سوق پیدا کنند.