ایران پرس- با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان دور جدیدی از تنش میان فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی آغاز شد و جهاد اسلامی فلسطین نیز فراخوان انتفاضه قدس داده است.

از آغاز ماه مبارک رمضان تاکنون در درگیری‌های قدس میان فلسطینی‌ها و نظامیان اسرائیلی حدود 200 فلسطینی بازداشت شدند.در درگیری‌های جمعه‌شب در قدس اشغالی بیش از 100 فلسطینی زخمی شدند. در درگیری‌های شب گذشته، نزدیک به 20 شهرک‌نشین اشغالگر اسرائیلی و نظامی صهیونیست زخمی شدند.

سازمان هلال احمر فلسطین امروز یکشنبه اعلام کرد، در جریان حمله نظامیان صهیونیست به اطراف منطقه قدیمی در قدس اشغالی، ۱۲ نفر از فلسطینیان زخمی شدند. علاوه بر این، در روزهای اخیر بیش از 40 راکت از باریکه غزه به سمت شهرک‌های اسرائیلی شلیک شد.«بنی گانتز»، وزیر جنگ اسرائیل شنبه‌شب بعد از نشست امنیتی این رژیم برای ارزیابی وضعیت تنش‌ها با باریکه غزه، این منطقه را به افزایش درگیری‌ها تهدید کرد. اکنون سؤال این است که علل آغاز این دور از تنش‌ها چیست؟

ادعای اسرائیل درباره حاکمیت قدس

می‌توان گفت مهم‌ترین عامل آغاز دور جدید تنش‌ها به موضوع قدس و مسجدالاقصی باز می‌گردد. با شروع ماه مبارک رمضان، شمار زیادی از ساکنان قدس قصد اعتکاف در مسجدالاقصی از اولین روزهای ماه مبارک را داشتند که با ممانعت رژیم صهیونیستی مواجه شدند و این رژیم شمار زیادی از فلسطینیان را از مسجدالاقصی تبعید کرد و مانع از ورود آنان به این مسجد شد.

علاوه بر دلایلی که رژیم صهیونیستی پیش از این برای خشونت و درگیری در قدس و مسجدالاقصی داشت، اکنون این رژیم بر قدس ادعای مالکیت دارد که این ادعا نیز در اثر تصمیم دسامبر 2017 دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا مبنی بر معرفی قدس به‌عنوان پایتخت جدید اسرائیل و انتقال سفارت واشنگتن از تل‌آویو به قدس، به وجود آمد.

در واقع، اکنون درگیری‌ها در قدس، درگیری درباره حاکمیت این شهر راهبردی و مهم است. در همین راستا، «خالد قدومی»، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در تهران، عنوان می‌کند: "آنچه اکنون در قدس در جریان است، نبردی برای تثبیت حاکمیت به‌ویژه بر مسجدالاقصی و محیط اطراف آن که صهیونیست‌ها به آن حوض مقدس می‌گویند، است."

قدس و انتخابات فلسطین

عامل دوم در خصوص درگیری‌های اخیر به موضوع انتخابات بر می‌گردد. فلسطینی‌ها درصدد هستند انتخابات پارلمانی خود را در 22 ماه می برگزار کنند. تأکید فلسطینی‌ها این است که انتخابات در قدس برگزار شود، اما اسرائیل مانع برگزاری انتخابات در قدس است چون ادعای حاکمیتی بر این شهر دارد.

فلسطینی‌ها معتقد هستند انتخابات بدون قدس، نه‌تنها ارزشی ندارد بلکه به معنای پذیرش حاکمیت اسرائیل بر قدس است.از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز مأمور به تشکیل کابینه جدید است و حتی نیم‌نگاهی نیز به پنجمین انتخابات پارلمانی دارد و حساب ویژه‌ای بر قدس و صهیونیست‌های تندرو باز کرده است.

بنابراین، برگزار نشدن انتخابات فلسطینی‌ها در قدس یک امتیاز مهم برای نتانیاهو خواهد بود.«خالد قدومی» در این خصوص نیز می‌گوید: "تنور داغ انتخابات که رژیم صهیونیستی در فاصله دو سال شاهد برگزاری چهارمین دور آن بود و تلاش دولت عبری به‌ویژه نتانیاهو برای کسب هر چه بیشتر آراء صهیونیست‌های تندرو با ارائه تسهیلات و امتیازات ویژه همچون دادن اجازه تعرض به مسجدالاقصی و ادامه شهرک‌سازی برای آن‌ها در محله‌های فلسطینی نشین قدس از دیگر علل تحولات کنونی قدس است."

با شدت گرفتن درگیری‌ها، جهاد اسلامی فلسطین فراخوان انتفاضه رمضان داده و فلسطینی‌ها را به مشارکت در انتفاضه مقدس رمضان فراخوانده است. // 114

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

پاکستان کارشکنی رژیم صهیونیستی در انتخابات فلسطین را محکوم کرد

هشدار گردان های "القسام" به رژیم صهیونیستی درباره جنایات علیه فلسطینی ها

 هشدار حماس به پیامدهای تعویق زمان انتخابات پارلمانی فلسطین