اسکواش‌ باز مصری پس از کسب عنوان قهرمانی جهان در سخنانی با انتقاد از رویکرد دوگانه نهادهای ورزشی گفت: "حالا که می‌توان در مورد اوکراین صحبت کرد، بهتر است درباره مردم فلسطین و ظلم و ستمی که به آنها می شود هم حرف بزنیم."

حمله روسیه به اوکراین تبعات سیاسی، اقتصادی و ورزشی زیادی برای روسیه داشته است. در ماجرای ورزش، بالاترین نهادهای ورزشی جهان از جمله فدراسیون جهانی فوتبال "فیفا"، اتحادیه فوتبال اروپا "یوفا" و کمیته بین‌المللی المپیک (IOC)، تیم‌های ورزشی و ورزشکاران روسیه را از حضور در مسابقات مختلف بین‌المللی محروم کرده‌اند.

در همین حال در هفته های اخیر رویدادهای ورزشی در کشورهای غربی به مکانی برای تخریب روسیه تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "علی فرج" اسکواش باز مصری پس از کسب عنوان قهرمانی در رقابت های جهانی اسکواش در شهر لندن در حالی که از او خواسته بودند درباره بحران اوکراین سخن بگوید با انتقاد از سیاست های دوگانه کشورهای غربی گفت: "ورزشکاران هرگز اجازه نداشتند در رویدادهای ورزشی در مورد سیاست صحبت کنند اما به یک باره اکنون این اجازه داده شده است بنابراین حالا که ما اجازه داریم در این خصوص صحبت کنیم، امیدوارم مردم جهان به ظلم در همه جای دنیا نگاه کنند."

"علی فرج" با بیان اینکه هیچکس نباید قتل و ظلم را در جهان بپذیرد افزود، فلسطینی ها بیش از 70 سال است که از سوی رژیم صهیونیستی مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند.

دولت روسیه چندی پیش بسته پیشنهادی خود برای ضمانت‌های امنیتی را به آمریکا و ناتو تحویل داد که جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و خروج نیروهای این ائتلاف از شرق اروپا را شامل می‌شد؛ با این حال غربی ها به پیشنهادات روسیه پاسخ منفی داده و مقامات اوکراین نیز گفت‌ وگو درباره اجرای توافقات مینسک از جمله آتش‌بس میان نیروهای کی‌یف و مناطق خودمختار شرق اوکراین را رد کردند.

روسیه در پاسخ، استقلال جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت و در پی درخواست مقامات این مناطق، عملیاتی را در حمایت از آن‌ها شروع کرد.

مسکو  اعلام کرده است حمله  به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر خارجه روسیه اخیرا با بیان اینکه عملیات نظامی این کشور در اوکراین تا انتها ادامه خواهد یافت، تاکید کرد، مسکو تسلیم فشارها و تهدیدهای آمریکا و متحدانش نمی شود.

مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.

دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو  و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرد. 

روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده است، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.

120