به گزارش ایران پرس به نقل از ايرنا، خالد الجارالله، قائم مقام وزارت امور خارجه کویت امروز شنبه در گفتگو با خبرنگاران تصريح كرد: سخن گفتن از پيوستن كويت به يك نيروي ناتوي عربي هنوز زود است چرا كه امروزه كشورهاي اسلامي به صورت خودكار همكاري هاي نزديكي را با يكديگر در زمينه مبارزه با تروريسم دارند.
وي افزود: مبارزه با تروريسم يكي از اهداف برجسته مشترك كشورهاي اسلامي است و تعامل دو جانبه در اين زمينه همواره ادامه دارد.
عربستان 15 دسامبر 2015 از تشكيل «ائتلاف اسلامي مبارزه با تروريسم» خبر داد.
تعداد كشورهاي شركت كننده در اين ائتلاف 41 كشور است كه مهمترين آن كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، تركيه، پاكستان، مالزي و مصر هستند.
يكي از دلايل برجسته مخالفت كويت با اين پيشنهاد عربستان و نپيوستن كويتي ها به ناتوي اسلامي، رويكردهاي اعتدالي كويت و تلاش اين كشور براي داشتن روابطي خوب و ميانه رو در سطح منطقه است.
استراتژيست هاي دولت ترامپ تشكيل يك ناتوي عربي با همراهي اسراييل را براي مقابله با آنچه «بحران هاي خاورميانه» ناميده اند طراحي كرده اند.
گفت وگوهاي اوليه بر سر ايجاد يك پيمان نظامي از نوع ناتو بين دولت ترامپ و مسئولان نظامي و امنيتي عربستان و امارات متحده صورت گرفته است.
از ديگر اعضاي احتمالي اين پيمان نظامي از كشورهاي مصر و اردن ياد مي شود.
براساس اين طرح، عملا وظيفه اصلي مقابله با «دشمن مشترك» به بازيگران محلي و متحدان منطقه اي آمريكا واگذار مي شود.
البته اين ائتلاف جديد درصورت تشكيل نيز بعيد است بتواند به موفقيت برسد چرا كه ائتلاف سعودي عليه يمن نيز تشكيلاتي شبيه به ناتوي عربي است كه در دو سال گذشته نتوانسته است بر مردم فقيرترين كشور جهان يعني يمن غلبه كند.113/112
بیشتربخوانید:
اعزام نظامیان پاکستانی به مرزهای عربستان/ صدور مجوز برای پیوستن راحیل شریف به ائتلاف نظامی خودساخته عربستان
کارشکنی عربستان برای سفر اتباع مقیم کویت به حج
اهداف ترامپ از سفر به عربستان/ تحلیل