رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منطقه به صورت ملموس با تروریسم درگیر است، گفت: مسئله تروریست در منطقه به سادگی حل نمی‌شود زیرا برخی بسترهای داخلی وجود دارد که به عامل خارجی متصل می شود که معمولاً فریب خورده‌اند.

به گزارش ایران پرس؛ «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز شنبه در نشست خبری دومین کنفرانس رؤسای مجالس 6 کشور ایران، ترکیه، روسیه، چین، افغانستان و پاکستان در تهران با بیان اینکه اصل این اجلاس سال گذشته با ابتکار پاکستان ایجاد شد، گفت: فلسفه اصلی این اجلاس مسئله تروریسم است، چرا که این پدیده در زمینه های آن در آسیا به صورت ذاتی وجود ندارد و یک عامل خارجی آن را سامان می‌دهد تا نفس کشورها را بگیرد.

تاثیر دیپلماسی پارلمانی در بهبود وضعیت کشورهای آسیایی

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این حساسیت میان سایر کشورها نیز وجود دارد که با تروریسم مبارزه کنند، اظهار داشت: ممکن است کشورهای دیگری نیز به این اجلاس بپیوندند.

وی در ادامه ساماندهی روابط اقتصادی بیشتر را به عنوان دغدغه‌ای میان اعضای این اجلاس دانست و افزود: امیدواریم این حرکت مفید به لحاظ دیپلماسی پارلمانی نیز صورت گیرد و کشورها موضوعات اقتصادی و امنیتی را پیگیری کنند تا شاهد وضع بهتری در آسیا باشیم.

دستاوردهای عملی این دوره از کنفرانس تهران

لاریجانی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص دستاوردهای عملی این دوره از نشست بیان کرد: نکات مختلفی پیرامون مباحث و اسناد گذشته مطرح و تأکید شد تا همکاری‌های بیشتری در آینده صورت گیرد.

رئیس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر ضرورت همکاری برای تدوین قوانین جهت مبارزه با تروریسم، ابراز داشت: همچنین باید از رشد تروریسم جلوگیری کرد و همکاری اقتصادی میان اعضا را افزایش داد چرا که تروریسم در بسترهای فقر، رشد می‌کند، همچنین زمینه‌های سرمایه‌گذاری در این اجلاس معرفی شد تا شرایط همگرایی میان کشورها افزایش یابد.

افزایش همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی میان کشورهای آسیایی

وی ادامه داد: فهم رهبران کشورهای مختلف از تروریسم و نحوه مبارزه با آن یکسان شده و در بیانیه پایانی برای توسعه اقتصادی پیشنهادات مهمی ارائه شد.

علی لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره چگونگی تبادل اطلاعات میان کشورها در حوزه‌های امنیتی ابراز داشت: این اقدام تنها یک آغاز نبوده و پیش از این نیز همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی داشتیم و صرفاً باید سازماندهی آن تکمیل شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: پیمان‌های پولی و بانکی میان کشورها باید به وجود آید و پول ملی جایگزین دلار شود که امروز با چالش روبه‌رو شده است.

اجرای قانون استرداد تروریست‌ها در گرو اراده کشورها 

علی لاریجانی در ادامه همچنین درباره نشست‌هایی که در برخی کشورها با حضور سران تروریست‌ها برگزار می‌شود، گفت: نمی توان انتظار نتیجه فوری از این اجلاس داشت اما رفته رفته باید این تفکر ایجاد شود که کشورها از تروریست‌ها حمایت نمی‌کنند و مأیوس شوند به خصوص که اجلاس‌هایی که در برخی کشورها با حضور سران تروریست‌ها برگزار می‌شود، صرفاً یک بزک‌کاری است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما به صورت ملموس با تروریسم درگیر هستیم، اما برخی کشورها از دور فرمایش می کنند لذا ما نیازی به حمایت آنها نداریم؛ آنها فقط مسئله‌سازی نکنند چرا که ما توان مبارزه با تروریسم را داریم.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص قانون استرداد تروریست‌ها خاطر نشان کرد: قوانین این موضوع در سازمان ملل تدوین شده و وجود دارد لذا مشکل در سند نیست بلکه در اراده‌ها است.

لاریجانی بر این اساس تصریح کرد: مسئله تروریست در منطقه به سادگی حل نمی‌شود چرا که برخی بسترهای داخلی وجود دارد که به عامل خارجی متصل می شود که معمولاً فریب خورده‌اند.

تجارت راه خود را از میان تحریم باز می‌کند

رئیس قوه مقننه در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره تحریم‌های یک جانبه علیه برخی کشورها گفت: کشورهای حاضر در این اجلاس همواره اعلام کرده‌اند با رفتار آمریکایی‌ها موافق نیستند و آمریکایی‌ها تصور کرده‌اند با این اهرم به اهداف خود می‌رسند اما از آنجایی که این رفتار پشتوانه سازمان ملل را ندارد تجارت راه خود را باز می‌کند و کشورها ذلیل یک کشور دیگر نمی‌شوند و منافع خود را دنبال می‌کنند از این رو باید بسترهای توسعه‌ای جمعی با کشورها به خصوص همسایگان فراهم شود.

وی در ادامه پدیده تروریسم و گروگانگیری در شرق کشور را به عنوان دغدغه مهمی دانست و افزود: ناآرامی‌ مرزها یکی از دغدغه‌های ما بوده و در خصوص گروگان‌گیری اخیر در مرز میرجاوه توسط یک جریان تروریستی برخی رد پای کشورها در آن مشاهده شده است که شواهد متقن وجود دارد.

وی تصریح کرد: برخی کشورها سعی دارند میان ایران و پاکستان آشفته سازی ایجاد کنند از این رو سرویس اطلاعاتی پاکستان (ISI) باید فعال شود و آنها در حاشیه این نشست قول دادند که این موضوع را خاتمه داده و در همه سطوح پیگیر آزادسازی گروگان‌های ایرانی باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان درباره عضویت کشورهای دیگر در این اجلاس خاطر نشان ساخت: اجلاس این ظرفیت را دارد تا عضویت سایر کشورها را در صورت پذیرش اعضای آن بپذیرد.

دومین کنفرانس روسای مجالس 6 کشور ایران، پاکستان، ترکیه، چین، روسیه و افغانستان با موضوع «مقابله با تروریسم و تقویت ارتباطات درون منطقه ای» صبح امروز شنبه در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد.

116/118

بیشتر بخوانید:

لاریجانی: آمریکا و اطرافیانش عامل گسترش تروریسم هستند+ ویدئو

بیانیه پایانی کنفرانس رئیسان مجالس شش کشور؛ تاکید بر هم افزایی برای مقابله با تروریسم

واگذاری ریاست کنفرانس روسای مجالس 6 کشور به ایران