به گزارش خبرگزاری ایران پرس، لاوروف روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه سی بیاس آمریکا در پاسخ به این سوال که چه توصیهای به بایدن در مورد غرب آسیا دارد، گفت: آمریکا دوبار قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش بس بشردوستانه در غزه را وتو کرد که این اقدام بر تشدید بحران در منطقه می افزاید.
همچنین سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه در حاشیه نشست شورای امنیت با ریاض المالکی وزیر خارجه فلسطین دیدار و بر اهمیت ایجاد کشور فلسطین تاکید کرد.
در این دیدار طرفین بر لزوم توقف فوری خونریزی و از سرگیری روند صلح خاورمیانه بر اساس قوانین بینالمللی و ایجاد کشور فلسطین با توجه به مرزهای سال ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی تاکید کردند.
دو مقام فلسطینی و روس همچنین بر ادامه توسعه گفتوگوهای سیاسی و تقویت روابط دوستانه روسیه و فلسطین تاکید کردند.
ادامه رایزنی های لاوروف و حمایت وی از مردم غزه در حالی است که نشست شورای امنیت سازمان ملل با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از وزرای خارجه کشورها و نیز آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برای بررسی وضعیت خاورمیانه و فلسطین عصر سه شنبه آغاز شد.
فرانسه که یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت است، در ماه جاری میلادی (ژانویه ۲۰۲۴) ریاست این شورا را برعهده دارد و از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور برای شرکت در نشست این شورا درباره بررسی اوضاع غرب آسیا دعوت کرده است.
امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در نخستین روز از سفر خود به نیویورک گفت که برگزاری این نشست، «فرصتی است همه مواضع جمهوری اسلامی ایران را در حمایت از فلسطین و مخالفت با نسل کشی و محاصره انسانی غزه ، کوچ اجباری مردم غزه بیان کنیم و ایده ها و راهکارهایی که وجود دارد در شورای امنیت مورد بحث قرار گیرد.»
شورای امنیت سازمان ملل که پنج عضو دائم و دارای حق وتو و ۱۰ عضو غیردائم دارد، از زمان آغاز جنگ اسرائیل در پی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به دلیل مخالفت ها و وتوی آمریکا یکی از اعضای دائم این شورا، تاکنون نتوانسته است برغم فشارهای جهانی وخواسته افکار عمومی جهان، آتش بس دائمی در غزه را برقرار کند.
وظیفه اصلی شورای امنیت سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بینالملل است که با یکجانبهگرایی برخی از اعضای آن، هر روز از ماموریت اصلی خود دورتر شده و در موارد متعددی همچون جنگ اسرائیل و فلسطین ناکارآمد بوده است.125