به گزارش پارستودی به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ «مائونگ زارنی»، هماهنگ کننده روابط استراتژیک تشکل مردمنهاد موسوم به «ائتلاف روهینگیای آزاد» به مناسبت نهم دسامبر سالروز تصویب کنوانسیون پیشگیری از کشتار جمعی در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1948 تاکید کرد، مسلمانان روهینگیایی از بیم جان خود، هنوز در حال فرار از میانمار هستند و ظلم ضد آنها ادامه دارد.
زارنی با اشاره به حضور صدها هزار پناهجوی روهینگیایی در بنگلادش افزود، داکا باید با برگزاری یک نشست بینالمللی، همه کشورها و سازمانهای جهانی را برای تشکیل یک «ائتلاف جهانی» با هدف پایان دادن به نقض حقوق مسلمانان در ایالت راخین فراخواند.
این فعال حقوق بشر تاکید کرد، طرح بازگرداندن پناهجویان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار بسیار خطرناک است زیرا عاملان کشتار و راندن اجباری هزاران نفر از مسلمانان راخین هنوز بر سر قدرت هستند.
بیتوجهی دولت میانمار
اولین مشکل مهم که همواره با اعتراض دولت بنگلادش نیز روبهرو شده است؛ بیتوجه دولت میانمار به بستر سازی و ایجاد شرایط مناسب زیستی برای بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیاست.
روستاها و محل زندگی آنان در استان راخین براثر حملات بوداییان و نظامیان تندر به زمین سوخته تبدیل شده و دولت میانمار براساس توافق با دولت بنگلادش باید امکان زندگی در این مناطق را مهیا کند که تاکنون به آن بی توجه بوده است.
پروفسور «ساسکیا ساسن»، استاد جامعهشناسی دانشگاه کلمبیا در نیویورک گفت: «اخراج و بیرون راندن مسلمانان روهینگیا از سرزمین اجدادیشان در استان راخین حرکتی حساب شده برای تصرف زمینها و منابع آبی آنان برای سرمایهگذاری محافل خارجی و بوداییان افراطی است. سوزاندن خانههای آنها نیز این فرآیند را غیرقابل بازگشت کرده است.»
موضوع دوم که مانع بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا از بنگلادش به میانمار میشود؛ بی توجهی دولت این کشور در شناسایی حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیاست.
دولت نظامی میانمار در دهه هشتاد قرن گذشته میلادی با لغو حقوق شهروندی مسلمانان روهینگیا آنان را مهاجران بنگالی نامید که باید میانمار را ترک کنند.
از اینرو، رهبران مسلمانان روهینگیا اعلام کردند تا زمانی که دولت میانمار حقوق شهروندی آنان را تایید نکند، به این کشور باز نخواهند گشت، زیرا هیچ تضمینی برای تکرار نشدن جنایات اخیر تندروهای بودایی ضد مسلمانان روهینگیا وجود ندارد.
این موضوع سومین مانع بازگشت مسلمانان روهینگیا به خانه و کاشانهشان را تایید میکند.
با گذشت یکسال از دور جدید خشونت و جنایت ضد مسلمانان روهینگیا، انتظار افکار عمومی در جهان آن است که سازمان ملل و سازمانهای دیگر منطقهای و بینالمللی گامی موثر برای توقف این جنایات و همچنین بازگشت امن آوارگان به میانمار را به کشورشان فراهم کنند.
135/120
بیشتر بخوانید:
اعتراض بوداییان تندرو به بازگشت مسلمانان روهینگیایی/ تحلیل
اعتراض به بازگشت مسلمانان روهینگیایی
توقف طرح بازگرداندن اجباری روهینگیاییها بهمیانمار
انتقاد « آسه آن » از دولت میانمار در مورد بحران روهینگیا / تحلیل
ناتوانی «آ سه آن» در حل بحران کشتار مسلمانان در میانمار
تاکید بر لزوم حل بحران میانمار از طریق گفت وگو