ایران پرس: همزمان با ادامه گفت و گو ها در وین بین ایران و اعضای گروه 1+4، مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر لزوم لغو همه تحریم‌ های مغایر با برجام تاکید کرد.

"علی باقری کنی" مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت، در مذاکرات وین اولویت اصلی، رفع همه تحریم‌ های غیرقانونی و ظالمانه است که علیه ملت ایران در سال‌ های گذشته اعمال شده است.

"علی باقری کنی" افزود، در نتیجه تعامل در نشست‌ های اخیر، اختلافات طرفین در مورد دامنه و حیطه موضوعات قابل مذاکره، در حال کاهش است.

هیات ایرانی در دور هفتم مذاکرات، متون پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع "لغو تحریم‌ های ظالمانه" و "مسائل هسته‌ ای" به طرف مقابل ارائه کرده است و در حال حاضر گفت و گو ها در این خصوص با اعضای 1+4 شامل روسیه ،چین ،بریتانیا، فرانسه و آلمان ادامه دارد.

"میخائیل اولیانوف" مذاکره کننده ارشد روسیه روز سه شنبه درباره ادامه رایزنی ها در وین گفت: روند مذاکرات سریع نیست اما در حال پیشرفت است.

در این حال، نمایندگان سه کشور اروپایی عضو برجام پس از دیدار با "رابرت مالی" نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در بیانیه‌ ای با هدف افزایش فشارها بر تهران، نقش مخرب واشنگتن در بروز مشکلات کنونی اجرای برجام را نادیده گرفته و ادعا کردند، ایران مانع پیشرفت در مذاکرات احیای مفاد این توافق است.

این در حالی است که چنین رویکردی از سوی غربی ها و فضاسازی رسانه ای، نه فقط موجب عقب نشینی ایران از مواضع اصولی خود نمی شود، بلکه مانعی در مسیر مذاکرات و دستیابی به توافق خواهد بو.

"علی باقری کنی" دراین باره یادآور شده است: "بعضی بازیگران به جای دیپلماسی به عادت مقصرنمایی خود پافشاری می کنند. ما سریعا پیشنهاد هایمان را ارائه کردیم و به نحوی سازنده و منعطف تلاش کردیم تا اختلاف کم شود."

واقعیت این است که ایران بسیار بیشتر از سهم خود برای حفظ برجام تلاش کرده است و درمقابل، آمریکا به اعمال تحریم های حداکثری ضد ایران ادامه داده و طرف های اروپایی برجام نیز به رغم برخی وعده ها، هیچ اقدام موثری برای لغو تحریم ها و یا اجرای تعهدات خود انجام نداده اند؛ بنابراین هرگونه وقت کشی طرف های غربی درمذاکرات جاری برای لغو تحریم ها، مانعی برای دستیابی به توافق محسوب می شود .

هیات ایرانی در این دور از مذاکرات با انعطاف و جدیت لازم مباحث مربوط به تعهدات هسته‌ ای را پیش برده و آماده است به صورت سازنده با طرف های دیگر تعامل کند، بر همین اساس انتظار این است که طرف مقابل نیز برای دستیابی به توافق، جدیت و تعامل لازم را برای رفع تحریم‌ها نشان دهد و همچنین از هرگونه تلاش برای مرتبط کردن اجرای برجام به موضوعات نا مربوط، پرهیز کند.

"مجید تخت روانچی" سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز با اشاره به اینکه اکنون باید آمریکا و اتحادیه اروپا به مسئولیت های خود عمل کنند، گفته است: باید به ایران تضمین داده شود که تمام تحریم ها برداشته خواهند شد؛ آمریکا دوباره از برجام خارج نخواهد شد و از سازوکارهای این توافق هسته ای و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سوءاستفاده نخواهد کرد.

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

115