به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، روز جمعه سخنرانی دو مقام بلندپایه دولت آنکارا در اجتماع هواداران کمپین آری به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه با حضور ترک تبارهای آلمان از سوی مقامات برلین لغو شد.
این امر موجب بروز تنش جدید در روابط برلین و آنکارا شده و واکنش تند رئیس جمهوری، سخنگوی ریاست جمهوری، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و وزیر اتحادیه اروپای ترکیه را در پی داشت.
به دنبال تصمیم دولت آلمان، دولت هلند نیز روز شنبه تجمع انتخاباتی موافقان همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه را لغو کرد که این امر موجب واکنش مقامات ترکیه شد.
«مولود چاووشاوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز شنبه گفت: هلند حق ندارد مانع برگزاری تجمع ترک تبارهای حامی دولت آنکارا شود.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی، 16 آوریل سال جاری میلادی برگزار می شود.
در صورت تغییر قانون اساسی ترکیه، قدرت اردوغان بیش از گذشته خواهد بود و می تواند تا سال 2029 به عنوان رئیس جمهوری این کشور باقی بماند.
منتقدان اردوغان بر این باورند که وی قصد دارد با افزایش قدرت و اختیارات، سیاست اقتدارگرایانه خود علیه مخالفان را تشدید کند.117
افزایش تنش در روابط ترکیه و آلمان/تحلیل
احضار سفیر آلمان در آنکارا به وزارت خارجه ترکیه
درخواست پناهندگی 40 نظامی ترکیه از آلمان