لغو این قانون پس از چند ماه مذاکره و در ادامه روند بهبود روابط آمریکا با کوبا اتخاذ شده است.
دولت کوبا، قول داده که برای بازگشت مهاجران دیپورت شده از آمریکا به خانه و کاشانه خود، مشکلی ایجاد نکنند.
لغو قانون اعطای حقوق شهروندی به مهاجران کوبایی که در چند دهه اخیر از کوبا گریخته و اغلب اکنون در ایالت فلوریدا ساکن هستند، به مثابه امتیازی از جانب واشنگتن به هاوانا محسوب می شود.
پس از انقلاب کوبا و قطع رابطه سیاسی کوبا با آمریکا، این کشور به مأمن مخالفان سیاسی فیدل کاسترو رهبرفقید کوبا تبدیل شد.
در واقع ایالت فلوریدا و بویژه بندر میامی، از زمان پیروزی انقلاب کوبا در سال 1959 به مامن و پناهگاهی برای کوبایی های فراری تبدیل شده بود و در عین حال ضد انقلابی های کوبایی مستقر در فلوریدا از اوایل دهه 1960 به دفعات با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در اختیار آن قرار می داد، مبادرت به دهها عملیات کوچک وبزرگ علیه مردم و دولت کوبا کردند که یکی از مشهورترین آنها ، واقعه خلیج خوکها بود.
آمریکا پس از پیروزی انقلاب کوبا برهبری فیدل کاسترو همواره رویکردی خصمانه به کوبا داشته است.
آمریکایی ها پس از ناکامی در سرنگونی دولت انقلابی کوبا در جریان واقعه خلیج خوکها، تشدید تحریم های اقتصادی علیه این کشور را سرلوحه اقدامات خود قرار دادند و از سوی دیگر هیچ گاه از خیال سرنگونی دولت هاوانا منصرف نشدند.
پس از عادی سازی روابط آمریکا و کوبا، افتتاح سفارتخانه های دو کشور و حتی سفر اوباما به کوبا که نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب می شود، اما هنوز هم عادی سازی روابط با کوبا مخالفان جدی درآمریکا دارد.
کوبایی های مقیم آمریکا و لابی قدرتمند آنها در کنگره آمریکا همواره بر علیه هر تلاشی بمنظور بهبود روابط آمریکا و کوبا اقدام کرده اند.
کما اینکه "پل رایان" رئیس مجلس نمایندگان آمریکا چندی قبل اعلام کرد که با لغو یک جانبه تحریم ها علیه کوبا توسط دولت اوباما مخالفت خواهد کرد.
هم چنین رویکرد مداخله جویانه واشنگتن در قبال مسائل داخلی کوبا درباره حقوق بشر و دیگر مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کوبا کماکان ادامه یافته است.
مساله ای که واکنش منفی رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا را موجب شد و وی خواستار هوشیاری مردم کوبا در مقابل توطئه های آمریکا شد.
از سوی دیگر، به رغم تلاش های اوباما برای عادی سازی روابط آمریکا و کوبا، به نظر می رسد، دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا سیاستی برخلاف وی در قبال هاوانا در پیش خواهد گرفت.
می توان پیش بینی کرد که برغم لغو قانون اعطای حقوق شهروندی به مهاجران کوبایی در آمریکا از سوی اوباما، با کنار رفتن وی از قدرت و روی کار آمدن ترامپ شاهد مسیر معکوسی در روابط آمریکا و کوبا خواهیم بود.
می توان پیش بینی کرد که برغم لغو قانون اعطای حقوق شهروندی به مهاجران کوبایی در آمریکا از سوی اوباما، با کنار رفتن وی از قدرت و روی کار آمدن ترامپ شاهد مسیر معکوسی در روابط آمریکا و کوبا خواهیم بود.
بویژه اینکه بدنه کنگره آمریکا از جمهوری خواهانی تشکیل شده که مخالف عادی سازی روابط با هاوانا و در واقع خواهان سرنگونی دولت سوسیالیست کوبا هستند.
بدین ترتیب می توان گفت که در دوره ترامپ شاهد سیاستی هماهنگ از سوی قوه مجریه و قوه مقننه آمریکا علیه کوبا خواهیم بود.
116/111