این نشریه فرانسوی نوشت: در پی افشای قتل "جمال خاشقچی"، روزنامه نگار و منتقد عربستانی،  فشار جامعه جهانی به کشورهای غربی برای قطع فروش سلاح به عربستان سعودی در جنگ علیه یمن افزایش یافته است.

به گزارش ایران پرس "هلن سلون"  در مقاله ای در تارنمای روزنامه فرانسوی "لوموند" نوشت، نزدیک به چهارسال که از آغاز جنگ در یمن می گذرد، اوضاع انسانی در این کشور بسیار وخیم گزارش شده است.

در پی افشای مرگ "جمال خاشقچی"، روزنامه نگار و منتقد عربستانی، روز 2 اکتبر در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، فشار جامعه جهانی به کشورهای غربی برای قطع فروش سلاح به عربستان سعودی در جنگ علیه یمن افزایش یافته است.

درواقع، قتل خاشقچی به دریچه‌ای برای توجه بیشتر رسانه‌های غربی و افکار عمومی به جنایت بزرگتر در حال انجام در یمن تبدیل شده است.

بنابراین، واکنش افکار عمومی، دولت های غربی را وادار کرد تا علیه جنایت جنگی سعودی‌ها در یمن موضع‌گیری کرده و ریاض را برای  پایان دادن به این جنگ  تحت فشار قرار دهند.

 پس از گذشت بیش از سه سال از جنگ ائتلاف عربستان با حمایت کشورهای غربی علیه یمن، علاوه بر وزرای دفاع و خارجه ایالات متحده و فرانسه، بسیاری از مقام‌های سیاسی در جهان و همچنین نهادهای حقوق بشری خواستار پایان یافتن جنگ در یمن و آغاز مذاکرات صلح تحت حمایت سازمان ملل متحد، شده اند.

"مایک پمپئو" ، وزیر امور خارجه ایالات متحده در بیانیه ای که روز سه شنبه (30 اکتبر)، منتشر شد، اعلام کرد، «وقت آن رسیده که به اقدامات خصمانه از جمله حملات موشکی و پهپادی از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها و با حمایت ایران به سمت عربستان و امارات و نیز حملات هوایی ائتلاف سعودی به مناطق مسکونی در یمن پایان دهیم.»

این در حالی است که آمریکا از آغاز جنگ علیه یمن تاکنون به عنوان حامی اصلی ائتلاف عرب و تامین کننده تسلیحات بوده است.

 درجریان نشست اعضای کنگره آمریکا در ماه سپتامبربا موضوع ادامه و یا توقف فروش اسلحه به عربستان سعودی، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد که ائتلاف عربستان سعودی به ریاست ریاض، به اشتباهات متعدد و ارتکاب  جنایات جنگی در جریان  حملات جنگنده های سعودی به مواضع حوثی ها وکشته شدن هزاران زن و کودک یمنی متهم شده است.

 "جیمز متیس" ، وزیر دفاع آمریکا  نیز در اظهارنظری جداگانه ضمن تاکید بر پایان جنگ علیه یمن، اولتیماتوم 30 روزه‌ای را برای آغاز مذاکرات میان تمامی طرف‌های درگیر در جنگ یمن تعیین کرد.

آنچه مسلم است، این التیماتوم بیانگر این است که  ایالت متحده خود را دارای توانایی جهت بخشی به سیاست خارجی سعودی‌ها در جنگ ضد یمن می‌ بیند. 

رئیس پنتاگون در دیدار با سران برخی از کشورهای عربی در "مذاکرات منامه" که در اواخر هفته گذشته برگزار شد، اظهار داشت، «به نظر من عربستان سعودی و امارات متحده عربی از آمادگی لازم برای اجرای آتش بس و آغاز مذاکرات صلح برخوردارند.»

گفتنی است، نشست امنیتی منامه هر ساله در بحرین برگزار می شود. .

همچنین، "جرمی هانت" ،  وزیر خارجه بریتانیا در راستای لزوم پایان جنگ در یمن در گفت و گو با خبرگزاری بی بی سی اعلام کرد:« لندن از درخواست آمریکا برای پایان جنگ در یمن  و نیز بازگشایی کریدور انسانی برای کاستن از بحران در این کشور جنگ زده حمایت می کند.»

طبق شرایط آتش بس، توقف حملات هوایی ائتلاف عربستان علیه یمن منوط به  خروج حوثی ها از مرزهای مشترک با عربستان سعودی است.

وزیر دفاع آمریکا در ادامه بدون مشخص کردن زمان و مکان نشست طرفین درگیری افزود، «پایان دادن به خصومت ها راه را برای "مارتین گریفیتس" ، نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن، به منظور کشاندن طرفین درگیری پشت میز مذاکره در "سوئد"، هموار می کند. »

جیمز متیس همچنین در خصوص از سرگیری مذاکرات صلح میان طرفین درگیری در ماه نوامبر پس از مذاکرات نافرجام سپتامبر، ابراز امیدواری کرد. 

 به دنبال درخواست وزرای خارجه و دفاع آمریکا مبنی بر پایان یافتن جنگ ائتلاف عربی علیه  یمن و برقراری آتش‌بس در این کشور، "فلورانس پارلی"،  وزیر دفاع فرانسه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی "بی اف ام"  (BFM-TV) با اعلام اینکه عملیات نظامی در یمن به بن‌بست رسیده است، اذعان داشت، «اولویت باید پایان یافتن این جنگ باشد.»

آنچه مسلم است، اعلام لزوم پایان دادن به جنگ عملاً راه نجاتی  برای عربستان به منظور ترک آبرومندانه صحنه جنگ است. 

از سوی دیگر، "امانوئل مکرون"، رئیس جمهوری فرانسه، روز جمعه (26 اکتبر)  در یک کنفرانس مطبوعاتی ضمن تاکید بر تعهدات پاریس در قبال قوانین بشردوستانه، شفاف سازی در خصوص جنگ علیه  یمن را خواستار شد. 

وزیر دفاع فرانسه در ادامه افزود، جنگی که طبق دستور "محمد بن سلمان"، قدرتمندترین شاهزاده سعودی علیه یمن به راه افتاد، سر منشاء یک بحران انسانی بی سابقه در جهان است.

طبق برآورد سازمان مستقل "اسلد" (Acled)،  بین ژانویه 2016 و سپتامبر 2018،  50 000 نفر در جنگ ائتلاف عربستان سعودی در یمن قربانی شده اند.

همچنین، طبق گزارش سازمان ملل متحد، یمن به عنوان کشوری با جدی ترین و بی سابقه ترین  بحران انسانی در جهان شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، "مارک لوکاک" ، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و امدادرسانی در یمن در یادداشتی در 18 اکتبر ضمن هشدار درباره بزرگترین و بی سابقه ترین قحطی در یمن اعلام کرد، بحران غذا در یمن ارتباط مستقیم با ادامه جنگ و درگیری ها با این کشور دارد.

وخامت اوضاع انسانی به بدترین شکل ممکن در یمن تشدید شده است.

75 درصد از جمعیت یمن معادل 22 میلیون نفر نیاز به کمک و حمایت دارند که از این تعداد 8.4 میلیون نفر به دلیل نا امنی غذایی در معرض خطر قحطی "شوکه کننده" بوده و به عرضه مواد غذایی و کمک های خارجی در اسرع وقت نیازمند هستند. 

مترجم:حقانی

https://www.lemonde.fr/yemen/article/2018/10/31/washington-et-paris-appellent-riyad-a-mettre-fin-a-la-guerre-au-yemen_5377069_1667193.html

بیشتر بخوانید:

یونیسف: در هر 10 دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست می‌دهد

گزارش: جدیدترین تحولات یمن..

 جنگ یمن؛ صدای آمریکا هم درآمد

تاکید قطر بر پایان جنگ ائتلاف متجاوز سعودی در یمن

انهدام پهپاد جاسوسی عربستان در جنوب غرب یمن