ایران پرس- «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا دیدار و گفت و گو کرد؛ ترامپ با دیدار با فردی پوپولیست نشان داد که همچنان به تلاش‌های خود برای تضعیف و تخریب اتحادیه‌اروپا ادامه می‌دهد.

«کِلِمان پُلین»، در مطلبی در تارنمای روزنامه فرانسوی لوپاریزین نوشت؛ «دونالد ترامپ» حمله به اتحادیه اروپا و هویت آن را بر دو محور متمرکز تجارت و مهاجرت کرده است. 

این دو، از محورهای اصلی گفت و گوهای ترامپ با نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید بود. «کونته» به عنوان متحدی برای ترامپ محسوب می شود که نقاط مشترک زیادی هم با او دارد.

این پوپولیست ایتالیایی در جست وجوی راه‌هایی برای ممانعت از ورود مهاجران به خاک کشورش است و با میلیاردر آمریکایی بر لزوم همکاری با روسیه، توافق دارد.

نگرانی عمده رهبران اروپایی چیست؟

نگرانی عمده رهبران اروپایی حمایت علنی نخست وزیر ایتالیا از دونالد ترامپ است تا هر چه بیشتر اتحادیه اروپا بی ثبات گردد؛ نهادی که با پدیده برگزیت مواجه شده است. اتحادیه اروپا  به دو دسته تقسیم شده؛ یک دسته ملی گرایانی که در شرق قاره پیر رو به افزایش هستند و دسته دوم حامیان پیشرفت تحت رهبری  مرکل-مکرون را شامل می‌شود.

دونالد ترامپ از زمان استقرار در کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور آمریکا، چندید بار سران اروپایی به ویژه آلمان را به دلیل مدیریت ناکارآمد بحران مهاجرت مورد حمله قرار داده است.

نظر دومینیک موئیزی 

«دومینیک موئیزی» کارشناس مسائل سیاسی و مشاور ویژه اندیشکده تحلیلی «مونتین» مستقر در پاریس در این زمینه می گوید، "دونالد ترامپ در تلاش برای ایجاد شکاف در دموکراسی لیبرال کلاسیک اتحادیه اروپا است. او با کسانی که خود آنها را دموکرات لیبرال می داند، احساس بهتری دارد؛ افرادی چون «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان و جوزپه کونته همتای ایتالیایی وی از آن دسته افراد هستند."

ایتالیا سومین قدرت اقتصادی حوزه یورو، بهترین متحدی است که دونالد ترامپ می توانست در رویای خود ببیند. حمایت جوزپه کونته درهای اروپا را به روی رئیس جمهوری آمریکا گشوده است تا راحت تر بتواند روابط شرکای اروپایی خود را که پیش از این صدمه هم دیده است، شکننده کند.

به عقیده دومینیک موئیزی در سال های 1950 آمریکا اروپا را به اعمال تحریم تهدید کرد ولی اروپایی ها متحد شدند و حالا دونالد ترامپ اتحادیه اروپا را تهدید می کند.

با وجود دونالد ترامپ به عنوان حامی جوزپه کونته، دولت ایتالیا برای  بازنگری در «قانون دوبلین سه» بیشتر احساس قدرت می کند. قانونی که بر اساس آن، مهاجران در صورت رد درخواست پناهندگی در اروپا، باید به کشورهای مقصد از جمله ایتالیا و یونان بازگردند.

دومینک موئیزی درباره چگونگی روابط ترامپ- کونته تصریح کرد، در روابط این دو نفر نوعی بازاریابی و همکاری تجاری و نه دیپلماسی مشاهده می‌شود. حتی اگر جوزپه کونته و دونالد ترامپ منافع و مسیر مشترکی داشته باشند، پایان کار برای ایتالیا و آمریکا یکسان نخواهد بود. ترامپ که با غول آسیا، چین، چنین برخورد تند و سختی داشت در جست وجوی راهی برای از بین بردن اساس و بنای اروپاست تا بهتر بتواند به منافع اقتصادی آمریکا دست یابد.

ایتالیا، به عنوان عضو بنیانگذار اتحادیه اروپا خواستار خروج از اتحادیه اروپا نیست بلکه اصلاح معاهدات این نهاد را مطرح کرده است.

با این وجود، «هانری وبر» نماینده پیشین پارلمان اروپا بر این باور است که اقدامات و سیاست‌های اتخاذ شده برای فروپاشی و بی‌ثباتی اروپا، موفق نخواهد بود و چالشی وجود ندارد که اروپا از یافتن پاسخی برای آن برنیاید.

مترجم: سارا کشاورز رضایی

138/112

بیشتربخوانید:

اعتراض سیسیلی‌ها به پایگاه‌های نظامی امریکا در ایتالیا

دولت ایتالیا دنباله رو سیاست های امریکا و انگلیس است

هشدار ایتالیا؛ پناهجویان قربانیان پدیده قاچاق انسان هستند