ایران پرس - روزنامه لوپوئن در مقاله‌ای نوشت: ژاپن که از روند آشتی دو کره کنار گذاشته شده، با ناخرسندی این روند را دنبال می کند.

روزنامه لوپوئن در گزارشی به قلم کارین نیشیمورا – پوپه (1) در توکیو به بررسی واکنش ژاپن به دیدار سران دو کشور کره شمالی و کره جنوبی پرداخت.

این گزارشگر نوشت: «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن که از بازی کنار گذاشته شده، ضمن تمجید از ملاقات «کیم جونگ اون» و «مون جائه این»، نسبت به انجام «اقدامات ملموس» ابراز امیدواری کرد.

واکنش ژاپن پس از برگزاری اجلاس سران دو کره چه بود؟

این کشور واکنش خود را فقط در سه کلمه خلاصه کرد: «منتظر آینده هستیم.» نخست وزیر ژاپن به روشنی از پیشرفت های انجام گرفته که نشان دهنده هماهنگی خوب این دیدار که تا چند هفته پیش غیر قابل تصور به نظر می رسید، تمجید کرد.

اما وی همزمان جانب احتیاط را رعایت کرده و بر خلاف نظر ناظران مسایل بین المللی ژاپنی خاطرنشان کرد که می بایست تمهیدات مشخصی اتخاذ کرد.

شینزو آبه تاکید کرد: امیدوارم که کره شمالی به طور ملموس عمل کند و ما روند تحولات را از نزدیک دنبال خواهیم کرد.

نخست وزیر ژاپن همچنین خاطر نشان کرد که بیانیه های قبلی (در جریان دو اجلاس سران بین دو کشور در سال 2000 و 2007) با محتویات بیانیه های اخیر تحلیل و مقایسه خواهد شد.

نکته ای که تحلیل گران در توکیو را نگران می کند و «دایسوکو کاتایاما» (2) سناتور ژاپنی به آن اشاره کرد این است که موضع گیری ملموسی در خصوص خلع سلاح هسته ای انجام نگیرد و این مسئله با این خطر همراه است که هر کس بیانیه مشترک (دو کره) را به زعم خود تفسیر کند.

«کِن جیمبو» (3) استاد علوم سیاسی در دانشگاه کیو (4) نیز خاطر نشان کرد، در خصوص مسئله صلح، اظهاراتی که در گذشته مطرح شده بود تکرار شد، اما در خصوص مسئله خلع سلاح هسته ای، اظهارات مبهم گفته شده، که بیانگر محدودیت های موجود در مذاکرات است.

ژاپن از بازی کنار گذاشته شده و ناخرسند است

به استثنای این نظر متفاوت (نظر کن جیمبو)، در ژاپن نگاه ها نسبت به این موضوع خوشبینانه تر شده است.

«ایتسونوری اونودرا» (5) وزیر دفاع ژاپن هفته پیش به روشنی تاکید کرد: اعلام توقف آزمایش موشک های بین قاره ای و آزمایش های هسته ای بی معناست، چرا که این تصمیم تعلیق شلیک موشک های کوتاه و میان برد را شامل نمی شود.

آزمایش موشکی کره شمالی

اما شینزو ابه مدتی بعد برای اصلاح این اظهارت وارد عمل شده و تاکید کرد که پیونگ یانگ اولین گام را در مسیر درستی برداشته است.

وی روز جمعه جرات نکرد اظهارات قبلی خود را که همزمان با پیشنهاد کیم جونگ اون برای دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مطرح کرده بود را تکرار کند.

شینزو ابه در واکنش به پیشنهاد کیم جونگ اون گفته بود، کره شمالی تحت فشارهای ژاپن به دیدار و گفت و گو با  ترامپ تن داده است.

اظهاراتی از این دست در عمل تکذیب شد و شینزو آبه مجبور شد بگوید که ژاپن در جریان ماجرای دو کره که در شبکه های تلویزیونی جهان پخش شد، قرار ندارد.

حقیقت این است که ژاپن از ماجرای دو کره کنار گذاشته شده، از این مسئله عصبانی است و نمی تواند ناراحتی خود را پنهان کند.

دایسوکو کاتایاما سناتور ژاپنی در این خصوص گفت، مذاکرات صلح به طور سه جانبه (با حضور دو کره و آمریکا) و یا چهارجانبه (با حضور دو کره و  چین و آمریکا) انجام خواهد گرفت و ژاپن به طور کلی از مذاکرات کنار گذاشته شده است.

لازم به ذکر است که شینزو آبه تا هم اکنون موفق نشده از کیم جونگ اون وعده برگزاری اجلاس سران کره شمالی و ژاپن را بگیرد.

«تورو هاسویکی» (6) برادر یکی از اتباع ژاپنی که در سال های 1980 – 1970 توسط کره شمالی ربوده شد گفت، «باید پیونگ یانگ را به شدت تحت فشار قرار داد.»

از این ربوده شدگان فقط تعداد اندکی به کشورشان بازگشته اند. شینزو ابه این مسئله را در اولویت امور خود قرار داده، اما کیم جونگ اون که با گفت و گو با سئول و واشنگتن ابراز تمایل کرده، همچنان توکیو را در انتظار نگاه داشته است.

نخست وزیر ژاپن از دونالد ترامپ درخواست کرد مسئله این ربوده شدگان را در جریان ملاقات با رهبر کره شمالی مطرح کند.

دونالد ترامپ نیز قول مطرح کردن این مسئله را داده است، اما این وعده خانواده ربوده شدگان را متقاعد نکرده است. 

از نظر مردم ژاپن مسئله این ربوده شدگان بر هر چیزی مقدم است و می بایست قبل از هر مسئله دیگری حل شود.

مترجم: علیرضا فراهانی

1-KARYN NISHIMURA-POUPÉE

2- Daisuke Katayama

3- Ken Jimbo

4-Keio

5- Itsunori Onodera

6-Toru Hasuike

137/116

بیشتر بخوانید:

ژاپن و کره‌جنوبی برای همکاری درباره کره‌شمالی توافق کردند

کره جنوبی: بهبود روابط کره شمالی و ژاپن ضروری است