نشریه لوپوئن در آخرین روز از مهلت داده شده از سوی شش کشور اروپایی در خصوص برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام مقاله ای تحت عنوان «مادورو غرب را به مبارزه می طلبد» به بررسی اوضاع ونزوئلا پرداخت.
از نظر لوپوئن، «نیکلاس مادورو» با رد درخواست این کشورها، غرب را به مبارزه دعوت کرده است.
این نشریه فرانسوی نوشت: نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا همچنان غرب را به مبارزه دعوت می کند و این در حالی است که اولتیماتوم داده شده از سوی شش کشور عضو اتحادیه اروپا (آلمان، فرانسه، اسپانیا، هلند، پرتغال و بریتانیا) مبنی بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام و به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رقیب مادورو به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور در صورت عدم تحقق این خواسته، به پایان رسیده است.
رئیس جمهوری ونزوئلا پس از شش ماه در روز شنبه در جمع مردم ظاهر شد و طرح برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را ارائه کرد.
حزب حاکم در پارلمانی کنونی ونزوئلا در اکثریت قرار ندارد. مادورو 56 ساله که از حمایت های روسیه، چین، کوبا، ترکیه و کره شمالی برخوردار است، اولتیماتوم اروپایی ها را رد و آمریکا را به برنامه ریزی برای کودتا در ونزوئلا متهم کرد.
برگزاری دو تظاهرات
هزاران تظاهرات کننده در روز شنبه در خیابان های کاراکاس تظاهرات کردند. در این تظاهرات گروهی خواستار کناره گیری نیکلاس مادورو شدند و گروهی برای شرکت در بیستمین سالگرد انقلاب طرفداران «سیمون بولیوار» و حمایت از رئیس جمهوری و رهبر سوسیالیست به خیابان ها آمده بودند.
در عکس های تهیه شده توسط خبرگزاری فرانسه، هر دو طرف خیابان های محل برگزاری تظاهرات مملو از جمعیت است. هیچ آمار قابل اعتمادی در خصوص تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات برگزار شده در ونزوئلا در دست نیست.
رئیس مخالفان در گردهمایی که در برابر نمایندگی اتحادیه اروپا در کاراکاس برگزار شد، از ورود کمک های بشردوستانه به کشور از مرزهای کلمبیا، برزیل در روزهای آینده خبر داد و از ارتش خواست تا اجازه ورود این کمک ها به داخل کشور را بدهند.
گوایدو ماه فوریه را ماهی تعیین کننده قلمداد کرد و از مخاطبانش خواست با شرکت در تظاهرات 12 فوریه مصادف با «روز جوان» در ونزوئلا به اعمال فشار ادامه دهند.
مادورو «طرح ترسناک» آمریکا را سرزنش کرد
نیکلاس مادورو نیز در جمع هوادارانش که در بلوار بولیوار تجمع کرده بودند، سخنرانی کرد. شش ماه پیش در همین بلوار، پهبادهای حامل مواد منفجره در نزدیکی دادگاهی که مادورو در آن حضور داشت، منفجر شدند.
نیکلاس مادورو در این سخنرانی خود را طرفدار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام معرفی کرد. این در حالی است پارلمان تنها نهادی است که مخالفان در آن در اکثریت قرار دارند.
نمایندگان حاضر در پارلمان کنونی ونزوئلا در انتخابات سال 2015 برگزیده شده اند. این نمایندگان کار خود را از ژانویه سال 2016 آغاز کرده و می بایست تا ژانویه سال 2021 به کار خود در این نهاد قانونگذار ادامه دهند.
انتخابات پارلمانی ونزوئلا طبق برنامه عادی می بایست در اواخر سال 2020 برگزار شود؛ اما مادورو برای مقابله با آن چه که وی از آن به عنوان «طرح ترسناک» آمریکا یاد کرد، از مردم خواست به ارتش ملحق شوند.
شبکه تلویزیونی «تله سور» TeleSUR در ونزوئلا روز شنبه در پایگاه اینترنتی اش در واکنش به مواضع مداخله جویانه اتخاد شده توسط پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا و همچنین مواضع اتحادیه اروپا در قبال این کشور ابراز تاسف کرد.
مترجم: علیرضا فراهانی
116/118
بیشتر بخوانید:
شکاف در اتحادیه اروپا درباره برخورد با ونزوئلا/ تحلیل
تهدیدات جدید آمریکا علیه ونزوئلا/ تحلیل
مادورو: در ونزوئلا تنها یک رئیس جمهور وجود دارد