دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست مشترک شورای امنیت با سازمان پیمان امنیت جمعی، بحران افغانستان و مبارزه با تروریسم را اولویت اصلی کار این سازمان عنوان کرد و گفت: «ضروری است که سازمان پیمان امنیت جمعی و دیگر متحدان منطقه‌ای همکاری‌ در این زمینه را تقویت کنند.»

افغانستان با خروج غیرمسئولانه آمریکایی‌ها از این کشور شاهد وقوع یک بحران انسانی و همچنین احتمال ظهور مجدد خطر تروریسم است. آمریکایی‌ها با مسدود کردن منابع مالی افغانستان در شدت گرفتن وخامت انسانی این کشور نقش مهمی دارند. در نشست شورای امنیت سازمان ملل و سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) پیشگیری از درگیری، مبارزه با تروریسم و ​​حمایت از افغانستان موضوع‌هایی بود که درباره آن بحث شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به وخامت اوضاع افغانستان، هشدار داد که تروریسم نه‌ تنها برای امنیت منطقه، بلکه برای کل جهان تهدیدی دائمی است.

دبیرکل سازمان ملل گفت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌مرزی، اجرای قوانین و اصول قضایی از عناصر اساسی در واکنش جهانی محسوب می‌شوند.

گوترش تصریح کرد: بدون اقدام جدی و همه‌جانبه، فشار شدید اقتصادی، افزایش بیکاری و تشدید بحران انسانی، ناامیدی در افغانستان را بیشتر می‌کند. این فضا بدون شک افراط‌گرایی را نیز بیشتر پرورش خواهد داد.

گوترش سازمان پیمان امنیت جمعی را شریکی مهم برای سازمان ملل خواند و گفت: «بنیان‌گذاران ما درک کردند که هیچ سازمانی به‌تنهایی نمی‌تواند صلح، امنیت و توسعه را در دنیای پیچیده و به‌سرعت در حال تغییر تضمین کند.»

سازمان پیمان امنیت جمعی سازمانی متشکل از کشورهای منطقه اوراسیا از جمله ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، فدراسیون روسیه و تاجیکستان است که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد. در سال‌های اخیر، این نهاد از یک گروه دفاع مشترک به اتحادی چندمنظوره با قابلیت‌هایی در زمینه دیپلماسی، اشتراک اطلاعات، مبارزه با تروریسم و ​​حفظ صلح و امنیت منطقه تبدیل شده است./ 114

بیشتر بخوانید:

خشم افغان‌ها از آمریکا؛ پول‌های افغانستان را آزاد کنید