دولت مجارستان روز سه‌شنبه به اتحادیه‌اروپا هشدار داد در صورت مخالفت با پیشنهاد مقام‌های این کشور ازسوی پارلمان اروپا، بوداپست به اقدام‌های ضد مهاجرتی خود در بروکسل ادامه خواهد داد.

به گزارش پارس‌تودی به نقل از ایرنا؛ «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان، مخالف سرسخت سیاست تقسیم پناهجویان در اتحادیه اروپاست و موضع او، دیگر کشورهای اروپایی شرقی را تشویق کرده است تا در برابر پارلمان اروپا و برنامه تقسیم پناهجویان مقاومت کنند.

بر اساس این گزارش، تنش میان بروکسل و بوداپست پس از آن افزایش یافت که هفته گذشته، یک دستگاه خودرو باری در حالی ‌که با حمل یک تابلوی بزرگ اعلانات در خیابان‌های بروکسل به سیاست‌های حامی مهاجرت کمیسیون اروپا اعتراض می‌کرد، توسط پلیس متوقف شد.

سازمان ارتباطات دولت مجارستان که پشت این کارزار تبلیغاتی است با انتشار ویدیویی در فیس‌بوک به این حرکت اعتراض و آن را غیرقانونی خواند.

کارزار ضد مهاجرتی مجارستان در بروکسل، تقلیدی از کارزاری است که نخست وزیر پیشین بلژیک (ورهوفستات) ماه گذشته برای حمایت از سیاست‌های مهاجرتی در این شهر به راه انداخته بود.

مساله پیوستن یا دوری کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پیمان مهاجرتی سازمان ملل متحد، به موضوعی بحث برانگیر و پر تنش میان اعضای این اتحادیه تبدیل شده است.

سند 34 صفحه‌ای پیمان مهاجرتی سازمان ملل متحد به منظور مهاجرت امن و منظم تهیه و تدوین شده اما این سند اکنون به موضوع پر تنش میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا تبدیل شده است.

در واقع این سند چارچوبی برای همکاری بین کشورها در ارتباط با مهاجرت بین‌المللی است.

کاهش فشارها بر کشورهایی که تعداد زیادی مهاجر وارد آنها شده و ترویج استقلال و عدم وابستگی مهاجران از اهداف این سند به شمار می‌رود.

بر این اساس، سند پیمان مهاجرتی سازمان ملل در کلیت خود 23 هدف دارد تا در نهایت به بهتر شدن مدیریت مهاجرت در سطوح متفاوت محلی، ملی و جهانی کمک کند.

193 کشور عضو سازمان ملل در ماه جاری میلادی این بیانیه را امضا کردند و این نهاد بین المللی از تمام کشورها خواسته ‌است که این سند را تا پایان سال 2018 امضا کنند.

همه اعضای سازمان ملل متحد به جز آمریکا با کلیات این سند موافقت کرده اند اما به نظر می رسد در چند ماه گذشته مخالفت ها با اجرایی شدن این سند افزایش یافته است.

همچنین اوربان نخست وزیر مهاجرستیز مجارستان نخستین کسی بود که گفت این سند را امضا نخواهد کرد. پس از این بود که مخالفت کشورهای اروپایی با این سند گسترده‌تر شد.

لهستان، بلغارستان، ایتالیا، جمهوری چک و اتریش ازکشورهای اروپایی هستند که این سند را رد کرده‌اند. اسلواکی نیز اعلام کرد این سند را نخواهد پذیرفت.

117/120

مخالفت مجارستان با پیمان جهانی مهاجرت

اقدام بی سابقه پارلمان اروپا ضد مجارستان / تحلیل