تداوم اقدامات رژیم سعودی در نقض حقوق شهروندانش به ویژه کودکان و دختران عربستانی و نیز کشتار کودکان یمنی در جریان جنگی که علیه یمن به راه انداخته است با محکومیت سازمان ملل مواجه شد.

بیژن نجفی: کمیته حقوق کودکان سازمان ملل متحد روز جمعه با انتشار بیانیه ای از رژیم سعودی خواست که به تبعیض شدید علیه دختران در جامعه عربستان پایان داده و به لغو قوانینی بپردازد که اجازه اعدام کودکان را می دهد.

 در بیانیه کمیته حقوق کودکان سازمان ملل آماده است از 47 نفری که دوم ژانویه 2016 در عربستان اعدام شدند دستکم سن چهار تن در هنگام محکوم شدن به اعدام زیر 18 سال بود.

کمیته حقوق کودکان سازمان ملل همچنین، حملات هوایی رژیم سعودی به یمن را که به کشته و مجروح شدن صدها کودک انجامیده است را محکوم کرد.

همچنین این کمیته اقدامات غیر انسانی نیروهای سعودی در محاصره مردم یمن را محکوم کرد.عربستان با همکاری برخی کشورهای عربی منطقه و با همراهی آمریکا از مارس 2015 حملات گسترده‌ای را به یمن آغاز کرده است که بر اثر این حملات هزاران یمنی کشته و زخمی که بخش قابل توجهی از آنان را کودکان تشکیل می‌دهند. 

محکومیت رژیم ال سعود به دلیل جنایاتش علیه کودکان و زنان عربستانی و یمنی بار دیگر توجهات را به رفتارهای رژیم ال سعود که در مغایرت با حقوق انسانی و حقوق بین المللی بوده و اینکه این رژیم به هیچ حد و مرزی برای جنایاتش قائل نیست، معطوف ساخته است.

 گفتنی است که مقامات آل سعود با تضییع حقوق زنان در عربستان، این قشر از جامعه را هر روز با محدودیت بیشتری مواجه می ‎کنند. دخالت‌های روز افزون مقامات عربستانی در زندگی اجتماعی مردم این کشور تنها شرایط را برای خشونت‌های بیشتر خانوادگی در این کشور فراهم کرده و به تبعیض حنسیتی در این کشور دامن زده است.

در این چارچوب زنان در عربستان همچنان از حق رانندگی هم بی‎بهره‎اند و حتی نمی‎توانند شخصا در مکان‎های عمومی ظاهر شوند. مضحک تر از رفتارهای آل سعود در مطرح کردن ادعاهایی در خصوص پیشرو بودن این رژیم قرون وسطایی در زمینه حقوق بشر، موضوع عضوبت این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل است.

عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل نشان دهنده سیاسی کاری شدید و تحریف مفاهیم و معیارهای حقوقی در این نهاد حقوقی سازمان ملل است.حرکت انفعالی سازمان ملل در برابر رژیم آل سعود به گونه‎ای بوده است که پیش از این بان کی مون دبیرکل این سازمان در پی اعمال نفوذ آمریکا و سعودی‌ها، حتی از موضع قبلی خود مبنی بر گنجاندن نام عربستان در فهرست نقض کننده حقوق کودکان نیز عقب نشینی کرد.

 در این چارچوب "بان کی مون"، چندی پیش نام ائتلاف متجاوز سعودی به یمن را در پی تهدیدات عربستان مبنی بر قطع کمکهای خود به سازمان ملل، از فهرست نقض کنندگان حقوق کودکان در یمن حذف کرد. 

این در حالی بود که گزارش نهادهای مختلف بین المللی حقوقی از جمله نهادها و تشکلهای حقوقی وابسته به سازمان ملل، رژیم سعودی را مسؤول مرگ 60 درصد کودکان در یمن از سال 2015 می دانند.

در این چارچوب گزارش کمیته کودکان سازمان ملل جای تردیدی را باقی نگذاشته است که خارج کردن نام رژیم عربستان از لیست ناقضان حفوق کودک اقدامی در راستای سرپوش گذاشتن بر فجایعی بوده است که این رزیم علیه کودگان مرتکب شده است.

نکته قابل تامل آن است که یکی از بازیگران مهم بین المللی جهت حل بحرانهای منطقه‎ای و بین المللی سازمان ملل و ارکان وابسته به آن بوده اما سازمان ملل متحد نیز کارنامه قابل قبولی از خود در قبال بحران یمن ارائه نداده است.

سازمان ملل با سیاست‌های ضد و نقیض خود که از یکسو جنایات آل سعود ضد کودکان و زنان محکوم می‌کند و از سوی دیگر مانع از اتخاذ تدابیری جدی علیه این رژیم ضد بشری می‌شود نتوانسته است مانع از تداوم جنایات عربستان در یمن شود که این موضوع اوج وادادگی سازمان ملل در برابر پول عربستان و قدرت سیاسی آمریکا را نمایان می سازد.