«مولانافضلالرحمان» در دیدار با «آصف علی زرداری» گفت، احزاب مخالف دولت پاکستان باید در شرایط فعلی اختلافات خود را فراموش کنند و برای مقابله با اقدامات غیر قانونی دولت متحد شوند.
وی تصریح کرد: اختلاف بین احزاب مخالف دولت پاکستان، راه را برای فعالیت آزادانه دولت هموار میکند و این روند نباید ادامه یابد.
رهبر حزب جمعیت علمای اسلام همچنین از زرداری خواست با «نواز شریف» نخست وزیر پیشین پاکستان که در زندان به سر میبرد، دیدار کند اما زرداری تصمیمگیری در این باره را به آینده موکول کرد.
چندی پیش نیز فضل الرحمان برای معرفی شدن به عنوان نامزد مشترک احزاب مخالف به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری با زردای دیدار کرد که نتیجهای نداشته است.
برنامه مولانا فضل الرحمان برای متحد کردن احزاب مخالف دولت پاکستان برای مقابله با حزب حاکم تحریک انصاف با هدف ایجاد اجماع بین گروههای سیاسی رقیب دولت برای کنترل اقدامات غیرقانونی دولت این کشور در دستور کار قرار گرفته است.
حزب تحریک انصاف با پیروزی در انتخابات پارلمانی پاکستان در ژوئن 2018 توانست جریان سومی خارج از روال عادی جابهجایی قدرت بین حزب مردم و احزاب مسلم لیگ با گرایشهای متفاوت (شاخه قائد اعظم و نواز) در چند دهه متمادی را به اداره امور دولت در این کشور وارد کند.
اگرچه حزب تحریک انصاف با شعار مبارزه با فساد و بازنگری در سیاست خارجی بر پایه منافع مردم پاکستان تواست آرای مردم را جلب کند اما برخی اقدامات «عمران خان» نخست وزیر این کشور موجب بروز انتقادهای جدی از وی به دلیل اعمال دیدگاههای شخصی در ضوابط مربوط به مبارزه با فساد شده است.
منتقدان عمران خان میگویند اقدامات وی به بهانه مبارزه با فساد در پاکستان بیش از پیش این شائبه را ایجاد کرده که دولت این کشور وارد فضای انتقامگیری از شخصیت و گروههای سیاسی رقیب شده است.
شاید به همین دلیل است که به تازگی دادگاه عالی پاکستان از اقدام دولت این کشور در ممنوع الخروج کردن دهها شخصیت سیاسی پاکستان بشدت انتقاد کرده است.
علاوه براین، برنامه عمران خان برای گسترش مناسبات با عربستان و به خصوص دریافت کمک 12 میلیارد دلاری از این کشور که جزئیات آن منتشر نشده است موجب شده تا احزاب، رسانه ها و بخشی از افکار عمومی در پاکستان از سیاست ابهام نخست وزیرپاکستان در این زمینه بشدت انتقاد کنند.
برغم آنکه دولت پاکستان، کمک مالی عربستان را بخشی از راهکار برای تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز برای طرح توسعهای و هزینههای عمومی پاکستان اعلام کرده اما سیاست عمران خان مبنی بر محرمانه نگه داشتن جزییات کمک مالی ریاض به اسلام آباد موجب بروز نگرانیهای گسترده در پاکستان شده است.
در بین مردم و برخی مقامات پاکستان از جمله درمجالس این کشور این نگرانی وجود دارد که انتظار عربستان از اسلامآباد در ازای کمک مالی، مشارکت پاکستان در طرحهای ماجراجویانه ریاض باشد که مهمترین آن جنگ ضد مردم بی دفاع یمن است.
درشرایطی عمران خان سیاست ابهام در روابط با عربستان را در پیش گرفته که وی تا پیش از رسیدن به قدرت همواره دولتهای قبلی پاکستان را به پنهان کاری متهم کرده بود.138/120
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتربخوانید:
تهدید احزاب مخالف بهبراندازی دولت عمرانخان/ تحلیل
دیدار دبیرکل مجلس وحدت مسلمین پاکستان با عمرانخان
اتحاد احزاب مخالف پاکستان در مقابل حزب پیروز «تحریک انصاف»
حزب مسلم لیگ نواز در تلاش برای جذب حمایت حزب مردم علیه تحریک انصاف