"اشرف غنی" در جمع نیروهای ویژه ارتش افغانستان در ارگ ریاست جمهوری گفت: دولت به صلح موقت در این کشور تن نمیدهد.
رییس جمهوری افغانستان افزود، کابل به دنبال صلح دائمی و باعزت است، صلحی که جایگاه نیروهای نظامی افغانستان در آن تضمین و قانون اساسی این کشور پذیرفته شود.
"اشرف غنی" همچنین به گروههای مخالف مسلح دولت افغانستان هشدار داد از انفجار و عملیات تروریستی برای تهدید نظامیان افغان استفاده نکنند.
رییس جمهوری افغانستان پیش از این نیز از مذاکرات پشت پرده "زلمی خلیل زاد" نماینده آمریکا در امورافغانستان با طالبان دردوحه پایتخت قطر انتقاد کرده بود.
موضع مخالف رئیس جمهوری افغانستان در خصوص صلح موقت در این کشور واکنش به انتشار برخی خبرها درباره توافق نماینده آمریکا در امور افغانستان با نمایندگان طالبان درمذاکرات اخیر در دوحه قطر برای آتش بس موقت است.
ازنظر "اشرف غنی" برقراری صلح موقت در افغانستان، با نیازهای اساسی این کشور در خصوص تامین دائمی امنیت سازگاری ندارد و هرگونه کمک بازیگران منطقهای و فرامنطقهای به روند استقرار صلح باید ماهیتی همیشگی داشته باشد.
این دیدگاه وجود دارد، استقرار صلح موقت درافغانستان به این معناست که گروه های مسلح مخالف دولت این کشور اعتقاد چندانی به خاتمه دائمی جنگ ندارند وبه صلح موقت به عنوان تاکتیکی درادامه روند منارعه نگاه می کنند.
این درحالی است، دولت کابل صلح موقت را فرصتی برای بازیابی توان گروه های مسلح مخالف دولت افغانستان می داند که می تواند زمینه را برای افزایش قدرت تهاجمی آنان فراهم کند.
البته دولت افغانستان درخصوص صلح یا آتش بس موقت در این کشورذهنیت مثبتی ندارد. در سال های گذشته در ماه مبارک رمضان همواره مسئله آتش بس موقت درافغانستان مطرح بوده است که گروه طالبان به عنوان اصلی ترین گروه مسلح مخالف دولت کابل با چنین رویکردی مخالف بوده است.
بنابراین "محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان بنا به وجود چنین سابقه ای با طرح صلح موقت در این کشور مخالف است و آنرا مسیر انحرافی در راه تحقق ثبات دائمی در افغانستان می داند.
شاید به دلیل وجود نگرانی های جدی میان مقامات دولت افغانستان از منحرف شدن مسیر اصلی صلح در این کشور براثر یکجانبه گرایی آمریکاست که بارها اعلام کرده اند گفت وگوهای صلح باید بین الافغانی و با مدیریت دولت کابل انجام شود.
"جاوید کوهستانی" کارشناسی مسائل سیاسی افغانستان به خبرگزاری آوا گفته است؛ یقینا بین رئیس جمهوری افغانستان وآمریکا اختلاف نظرهای زیادی ایجاد شده است، برای روند صلح افغانستان هر یک از طرفین نظرات خود را دارند، "خلیل زاد" نماینده وزارت امور خارجه آمریکا است و"اشرف غنی" ازنگاه حکومت کابل به قضایای صلح مینگرد.
درشرایطی که آمریکا همچنان به مداخله جویی درروند صلح افغانستان ادامه می دهد و بدون حضور نمایندگان دولت این کشور، مذاکرات دو جانبه با طالبان را به پیش می برد، اتخاذ چنین سیاستی از سوی کاخ سفید علاوه بر نقض حاکمیت و استقلال ملی افغانستان درتصمیم گیری برای مسائل داخلی این کشور، استقرار صلح وآرامش دائمی در افغانستان را هم با تاخیرهای بیشتری مواجه می کند. 139/120
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
آمادگی طالبان برای مذاکره با احزاب افغانستان
انتقاد "اشرف غنی" از پاکستان و مذاکرات اخیر آمریکا و طالبان/تحلیل
شورای عالی صلح افغانستان پیشنویس توافق صلح با طالبان را تکذیب کرد