در دیدارهای «لِوان جاگاریان» سفیر روسیه و «چانگ هوا»، سفیر چین در ایران با «کاظم غریبآبادی»، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، ضمن مخالفت با استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه کشورها، بر ضرورت تداوم و توسعه رایزنیهای مشترک در سطح دوجانبه و در سازمانهای بینالمللی در حوزه حقوق بشر تاکید کردند.
سفیر روسیه با استقبال از این پیشنهاد، بر تداوم مخالفت با قطعنامه های حقوق بشری علیه ایران و اقدامات ضد ایرانی در این حوزه تاکید کرد.سفیر چین نیز با بیان این که تحولات سیاسی و بینالمللی هرگز بر اراده سیاسی پکن برای توسعه رابطه با تهران تاثیر نخواهد داشت، گفت: پکن دخالت کشورهای غربی در امور داخلی ایران به بهانه نقض حقوق بشر را محکوم میکند.
مقامات سه کشور در این دیدارها ضمن مخالفت با استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه کشورها، بر ضرورت تداوم و توسعه رایزنی های مشترک در سطح دوجانبه و در سازمان های بین المللی در حوزه حقوق بشر تاکید کردند.
بلوک غرب و در راس آن آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین نقض کنندگان حقوق بشر با کارنامه ای سیاه در مسائل حقوق بشری همواره برای فرار از پاسخ به مردم کشورش و افکار عمومی جهان، در راستای استفاده ابزاری از حقوق بشر، همواره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مخالف سلطه غرب را زیر سوال برده است.
اکنون سه کشور ایران ، روسیه و چین بیش از سایر کشورها هدف اتهامات غربی ها در زمینه حقوق بشر قرار دارند. آمریکا به عنوان سردمدار غرب و مدعی دفاع از آزادی و حقوق انسانی در قامت پلیس جهانی هر ساله گزارش مفصلی در باره وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها منتشر کرده وبه ویژه کشورهای رقیب و دشمن آمریکا را به این بهانه هدف حملات تبلیغاتی و سیاسی قرار دهد.
در حالی که آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است. به گفته "آندرانیک میگرانیان" کارشناس سیاسی روسی: آمریکا بیش از بسیاری از کشورهای جهان حقوق بشر را نقض می کند.پرسشی که به ذهن می آید این است که آمریکا چه امتیاز خاصی برای خود قائل است که خود را به اصطلاح تافته جدا بافته تلقی کرده و اجازه هیچ نوع اظهار نظری رابه دیگران درباره وضعیت حقوق بشری این کشور نمی دهد؟
علیرغم شعارهای مطروحه از جانب دولت آمریکا در زمینه رعایت حقوق بشر و حفاظت ازحقوق و آزادی های فردی و اجتماعی و حقوق شهروندی در این کشور، عملکرد دولت آمریکا در زمینه مسائل مختلفی مانند برخوردهای خشن و غیر انسانی و تبعیض آمیز با بومیان، اقلیت ها و سیاه پوستان ،برخوردهای غیر انسانی با پناهجویان از جمله جدا کردن فرزندان از والدین آنها، خشونت بی حدو حصر پلیس آمریکا با رنگین پوستان، وضعیت زندانیان، تجاوز به حریم خصوصی و بسیاری موارد دیگر نشاندهنده ادعاهای دروغ واشنگتن در زمینه دفاع از حقوق بشر است.
نکته دیگری که در این زمینه مطرح است این است که کشورهای غربی اساسا توجهی به وضعیت حقوق بشر در کشورهای متحد و شریک خود ندارند و اگر هم انتقادی از آنها صورت می دهند صرفا انتقاداتی سطحی و بدون هیچ تاثیر عملی است.
نمونه این مساله بی توجهی نادیده انگاری اقدامات ضد بشری ائتلاف سعودی علیه مردم مظلوم یمن در جریان جنگی 7 ساله است که هزاران کشته و مجروح بر جای گذاشته و این ائتلاف همواره در مسیر کمک رسانی به مردم یمن و تامین اقلام ضروری از جمله دارو و تجهیزات پزشکی برای آنها مانع تراشی می کند.
به رغم اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ابتدای روی کارآمدنش قول داده بود که در زمینه رعایت حقوق بشر به سعودی ها فشار وارد خواهد کرد، اما عملا در راستای منافع سیاسی و اقتصادی و امنیتی آمریکا، با فراموش کردن شعارهای قبلی روابط نزدیکی با رژیم سعودی برقرار کرده و حتی فروش های تسلیحاتی به آن را ازسر گرفته است. در مقابل دولت بایدن مدام به بهانه های مختلف ایران، چین و روسیه را متهم به نقض حقوق بشر کرده و جنگی روانی و تبلیغاتی در این زمینه به راه انداخته است.
نویسنده:سید رضا میرطاهر
116