ایران پرس- بروز تحولات سیاسی اخیر در ونزوئلا و حمایت علنی و دخالت آشکار آمریکا در امور داخلی ونزوئلا واکنش های منفی جهانی به ویژه از سوی قدرت هایی چون روسیه و چین را به دنبال داشته است. 

پس ازآن که "خوان گوایدو" Juan Guaido رییس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا روز چهارشنبه خود را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور معرفی و سپس سوگند یاد کرد، "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، "گوایدو" را به عنوان رییس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت می‌شناسد.

واشنگتن اعلام کرده که از همه ابزار‌های اقتصادی و دیپلماتیک برای برقراری دموکراسی در ونزوئلا استفاده خواهد کرد. هدف دولت ترامپ آماده کردن زمینه لازم برای مداخله احتمالی در ونزوئلا به منظور سرنگونی دولت "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور قانونی ونزوئلا است. 

مادورو و ایستادگی در مقابل توطئه های آمریکا

در مقابل مادورو بر ایستادگی در مقابل توطئه های آمریکا تاکید کرده و درباره وقوع کودتای احتمالی در این کشورهشدارداده است. 

مادورو در توییتر خود نوشت: «هنوز خطر کودتا وجود دارد. من از مردم ونزوئلا می‌خواهم شجاع باشند، به خیابان‌ها بیایند و به کار و کسب خود بپردازند. ونزوئلا خواهان صلح است و کودتا و دخالت خارجی را نمی‌خواهد.» 

درعین حال ارتش ونزوئلا وفاداری خود به مادورو را اعلام کرد و بدین ترتیب کار برای واشنگتن و عوامل داخلی آن در ونزوئلا برای براندازی دولت چپگرای این کشور بسیار سخت شده است.

"ولادیمیر پادرینو لوپز" وزیر دفاع ونزوئلا

در این زمینه "ولادیمیر پادرینو لوپز" Vladimir Padrino López وزیر دفاع ونزوئلا در بیانیه‌ای تأکید کرد: ارتش ونزوئلا "خوان گوایدو" را به عنوان رئیس جمهور این کشور به رسمیت نمی‌شناسد.

مادورو رییس جمهور مشروع ونزوئلا است و مخالفان، در حال اجرای یک کودتا هستند. هر چند آمریکا و شرکای منطقه ای آن در قاره آمریکا یعنی کانادا، کلمبیا، پرو، اکوادور، پاراگوئه، برزیل، شیلی، پاناما، آرژانتین، کاستاریکا و گواتمالا و نیز اتحادیه اروپا از "گوآیدو" حمایت کرده  و او را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخته اند، اما واکنش های بین المللی به این مساله منفی بوده و قدرت های جهانی مانند روسیه و چین بر حمایت از دولت قانونی ونزوئلا و مادورو تاکید کرده اند.

در این راستا، مکزیک، بولیوی، کوبا، ترکیه و ایران نیز از مادورو حمایت و اعلام کردند او را رئیس جمهور قانونی ونزوئلا می‌دانند.

حمایت از مادورو 

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه و "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه در گفت وگوی تلفنی با مادورو بر حمایت از وی تاکید کردند.

چین نیز از آمریکا خواست از بحران سیاسی کنونی در ونزوئلا بیرون بماند و مخالفت خود را با هرگونه مداخله خارجی در ونزوئلا اعلام کرد.

ضمن اینکه سازمان ملل متحد هم خواهان حل و فصل بحران سیاسی ونزوئلا از طریق گفت وگوی بین دولت و مخالفان شده است.

اکنون مشخص شده که غرب در یک جبهه واحد خواهان براندازی دولت قانونی ونزوئلا و مادورو است. مساله ای که بر خلاف موازین بین المللی بوده و دخالت آشکار در امور داخلی یک کشور عضو سازمان ملل متحد محسوب می شود.

این رویکرد سلطه گرانه همان چیزی است که دیگر قدرت های بین المللی مانند روسیه وچین بارها از آن انتقاد کرده اند.

در واقع غربی ها هر زمان که منافع آنها اقتضا کند، از حقوق بین الملل و نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد سخن می رانند، اما زمانی که منافع آنها بر خلاف آن باشد، کاملا به موازین بین المللی و سازمان ملل بی توجه هستند. 

"ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت خارجه روسیه معتقد است: رویداد‌هایی که هم اکنون در ونزوئلا جریان دارد نگرش واقعی غرب را به معیار‌های حقوق بین‌الملل، حاکمیت و عدم مداخله در امور داخلی کشور‌های دیگر نشان می‌دهد.

135/117

نویسنده: میرطاهر

بیشتر بخوانید: 

پاسخ مادورو به کودتای سیاسی آمریکا در ونزوئلا؛ تسلیم نمی شوم

رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهور خواند/ ترامپ به رسمیت شناخت

بازنگری ونزوئلا در روابط سیاسی‌اش با آمریکا

عزل رئیس کنگره ملی ونزوئلا تحت کنترل مخالفان

"ولادیمیر پادرینو لوپز" وزیر دفاع ونزوئلا