سفیر ایران در عراق تاکید کرد: موضع مخالف جمهوری اسلامی ایران با برگزاری همه‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق، به صراحت به برادران کُرد عراقی ابلاغ شده است.

به گزارش ایران پرس، «ایرج مسجدی» سفیر ایران در عراق روز دوشنبه در نشستی با نخبگان، استادان و اصحاب رسانه در عراق، سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران را در منطقه، جهان و مناسبات دوجانبه عراق و ایران تشریح کرد.

«ایرج مسجدی» گفت، بخشی از مخالفت جمهوری اسلامی ایران با برگزاری همه‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق به دلیل آسیب و ضرر جدی است که مردم این منطقه از جدایی متحمل می‌شوند.

مسجدی، مخالفت ایران را مبتنی بر تحلیل واقعیت‌ها دانست و افزود، منطقه کردستان عراق در حال حاضر شرایط آرام و باثباتی دارد و طرح موضوع همه‌پرسی جدایی در این برهه که دولت مرکزی عراق درگیر جنگ با گروه تروریستی داعش است، به معنی وارد کردن منطقه کردستان عراق به بحران سیاسی، امنیتی و اقتصادی با بغداد و دولت‌های منطقه است.

سفیر ایران در بغداد همچنین صدور گاز ایران به نیروگاه‌های برق عراق، افزایش سهم تبادلات تجاری سالانه به هشت میلیارد دلار، خویشاوندی و عشیره‌ای گسترده بین دو ملت و همکاری‌های گسترده فرهنگی و علمی را بخشی از شاخص‌های مناسبات ایران و عراق خواند.

سفیر ایران در عراق درباره مناسبات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عربی منطقه هم گفت، ایران همواره از اصل برقراری رابطه با کشورهای عربی حمایت کرده است، اما برخی کشورهای عربی منطقه تحت فشار قدرت‌های خارجی در مسیر بهبود روابط با ایران حرکت نکرده‌اند.

افزایش مخالفت‌ها با همه‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق

برخی احزاب عراق از جمله «اتحاد نیروهای ملی عراق» نیز روز یکشنبه مخالفت خود را با برگزاری همه‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق اعلام کردند. 

 «اتحاد نیروهای ملی عراق» در بیانیه‌ای اعلام کرد این حزب با برگزاری همه‌پرسی در منطقه کردستان عراق که در واقع نخستین اقدام برای جدا کردن استان کرکوک (شمال عراق) از مناطق دیگر بوده، مخالفت است. 

درهمین حال؛ «عبدالرحیم الشمری»، نماینده مجلس عراق از «حیدر العبادی» نخست‌ وزیر این کشور خواست استان نینوا در شمال عراق را از حضور نیروهای پیشمرگه کُرد، که بر مناطق آزاد شده از اشغال داعش تسلط یافته‌اند، خلاص کند. 

به گفته این نماینده عراقی، پس از آنکه نیروهای امنیتی عراق، همه مناطق استان نینوا را از اشغال تروریست‌ها آزاد کردند، بسیاری از مناطق استان نینوا، شاهد تلاش‌ حزب دموکرات کردستان عراق (پارتی تحت امر مسعود بارزانی) برای افزایش تسلط خود بر این مناطق است. 

«عبدالرحیم الشمری» تاکید کرد، هدف نیروهای پیشمرگه کرد، از اعمال فشار بر ساکنان استان نینوا، این است که شهروندان این منطقه، در آینده به همه‌‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق رای مثبت دهند.

همزمان با افزایش مخالفت‌ها با اجرای همه‌پرسی جدایی در منطقه کردستان عراق، «سعد الحدیثی» سخنگوی دولت عراق بار دیگر تاکید کرد، اقدام یکجانبه منطقه کردستان عراق در برگزاری همه‌پرسی، برای دولت مرکزی این کشور، الزام آور نیست و به برقراری ثبات و امنیت کمک نخواهد کرد. 

برخی احزاب منطقه کردستان عراق، هفتم ژوئن گذشته در نشستی با حضور «مسعود بارزانی»، رئیس این منطقه با برگزاری همه‌‌ پرسی جدایی منطقه کردستان از عراق در 25 سپتامبر 2017 موافقت کردند؛ موضوعی که با مخالفت قاطع دولت، گروه‌های مختلف عراقی‌ و کشورهای منطقه و جهان رو به رو شده است.

بیشتر بخوانید:

چرایی مخالفت قاطع ایران با همه‌پرسی در کردستان عراق / تحلیل

واکنش رئیس جمهور عراق به مسئله همه پرسی منطقه کردستان عراق

نماینده سازمان ملل در عراق: همه‌پرسی جدایی کردستان عراق، «غیرقانونی» است