به گزارش ایران پرس، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای با ابزار نگرانی از این اقدام آمریکا، خواستار حل و فصل دیپلماتیک تنشها شد.
وزارت خارجه آلمان نیز در بیانیه ای اقدام آمریکا در تحریم وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را ناقض راهحلهای دیپلماتیک توصیف و اعلام کرد، وزیران خارجه آلمان، فرانسه و بریتانیا به طور منظم با "محمدجواد ظریف" در تماس هستند و به این کار خود ادامه خواهند داد.
وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه اعتیاد دولت این کشور به تحریم، بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) نام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را در فهرست افراد تحریمشده خود قرار داد.
این اقدام واشنگتن با انتقاد گسترده داخلی و بین المللی روبرو شده است. علاوه بر تعداد زیادی از نمایندگان کنگره آمریکا، اتحادیه اروپا امروز با صدور بیانیهای از این اقدام واشنگتن ابراز تأسف کرد.
روسیه، چین و ونزوئلا نیز اقدام آمریکا در تحریم وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند.
محمدجواد ظریف در واکنش به قرار گرفتن نامش در فهرست تحریمهای آمریکا در صفحه توییتر خود خطاب به مقام های واشنگتن نوشت، متشکرم که مرا تهدید بزرگی برای پیاده کردن اهداف و برنامه هایتان قلمداد می کنید.
وزیر خارجه ایران پیشتر نیز در واکنش به تهدید آمریکا به تحریم وی گفته بود، ایران، تنها دارایی و تعهد او است.
آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریمهای هستهای را اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده است.117
بیشتر بخوانید:
تحریم ظریف نشان دهنده تزلزل فکری و سیاسی سردمداران آمریکاست
انتقاد روسیه، چین و ونزوئلا از اقدام آمریکا در تحریم ظریف
وزارت خارجه: ظریف و دستگاه دیپلماسی با تمام توان به انجام ماموریت و رسالت خود ادامه میدهند