به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس؛ «سیف الدین عبدالله» گفت: تلاش ها و کمک های مورد نیاز کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا «آ.سه.آن» برای بازگشت اختیاری پناهندگان روهینگیایی به میانمار توسط گروه ویژه وزیران خارجه اتحادیه به هدایت سنگاپور ارائه خواهد شد.
وزیر امورخارجه مالزی افزود، تشکیل تیم نظارتی برای اطمینان از امنیت بازگشت روهینگیایی در میانمار یکی از اقداماتی است که انتظار می رفت از طریق گروه ویژه وزیران خارجه «آ.سه.آن» انجام شود.
وزیر امورخارجه مالزی خاطرنشان کرد؛ عملیات بازگشت پناهندگان روهینگیایی از بنگلادش به ایالت راخین میانمار از سال آینده آغاز خواهد شد.
پیشتر«شیخه حسینه» نخستوزیر بنگلادش در سخنرانیاش در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار خروج هرچه سریعتر آوارگان روهینگیایی و بازگشت آنها به کشورشان میانمار شد.
تاکید بنگلادش بر خروج هر چه سریعتر آوارگان روهینگیایی از این کشور
«شیخه حسینه» نسبت به عدم آغاز روند خروج دائمی آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به کشورشان ابراز تأسف کرد و گفت: «میانمار» کشور همسایه ما است و ما از ابتدا به دنبال دستیابی به راهکاری مسالمتآمیزی برای بحران روهینگیا از طریق رایزنی دوجانبه بودیم.
«حسینه» تصریح کرد: تاکنون سه توافقنامه میان «میانمار» و «بنگلاش» درخصوص خروج آوارگان روهینگیایی منعقد شده، اما در واقع مسئولان میانمار به رغم تعهدات شفاهی بازگشت آنها را قبول نکردهاند.
از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی دراستان راخین درغرب میانمار، بیش از شش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون نفر آواره شده اند.
سازمان ملل پیشتر در گزارشی با محکوم کردن عملیات سرکوب و کشتار هدفمند مسلمانان روهینگیایی درایالت راخین در غرب میانمار، اقدامات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیایی را پاکسازی و تبعیض نژادی دانست و آنها را بدترین نظامیان جهان معرفی کرد.
139/110
بیشتر بخوانید:
فریاد عدالتخواهی آوارگان مسلمان روهینگیایی در بنگلادش
درخواست پنج کشور آسیایی برای رسیدگی بهجنایت ضد روهینگیاییها
اتحادیه اروپا از اعزام گروه حقیقتیاب به راخین میانمار خبر داد
مخالفت میانمار با تحقیقات سازمان ملل درباره نسلکشی مسلمانان/ تحلیل
آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از میانمار
سازمان ملل: ارتش میانمار از سیاست خارج شود