دولت مجارستان روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد، این کشور از تحریم نفت و گاز روسیه حمایت نخواهد کرد.

اتحادیه اروپا از آغاز جنگ در اوکراین چندین بسته تحریمی سنگین علیه روسیه وضع کرده و تا مرز تحریم حوزه انرژی روسیه پیش رفته است؛ اما به دلیل مخالفت برخی کشورهای عضو موفق به اعمال آن نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "زولتان کواکس" سخنگوس دولت مجارستان با رد ادعای رسانه‌های آلمانی مبنی بر آمادگی بوداپست برای حمایت از تحریم های اتحادیه اروپا علیه بخش نفت و گاز روسیه تصریح کرد، مجارستان موضع خود را در این زمینه تغییر نداده است.

شبکه "زد دی اف" ZDF آلمان اخیرا در گزارشی مدعی شده بود، کشورهای نظیر مجارستان و اسلوواکی، مخالفت خود با تحریم نفت و گاز روسیه را متوقف کرده‌اند.

مجارستان که به شدت به واردات انرژی از روسیه وابسته است هشدار داده که تحریم نفت و گاز روسیه به اقتصاد مجارستان صدمه خواهد زد.

این در حالی است که وزیر انرژی لهستان روز دوشنبه اعلام کرد، این کشور آماده استقلال کامل از منابع انرژی روسیه است. 

از سوی دیگر دولت آلمان نیز ادعا کرد، در کاهش اتکا به واردات نفت خام از روسیه پیشرفت هایی به دست آورده و انتظار می‌رود تا آخر تابستان سال جاری واردات نفت خام از روسیه را به طول کامل قطع کند. 

در همین حال، "لئونور گوسلر"، Leonore Gewessler وزیر انرژی اتریش روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت: اتریش هم آماده حمایت از تحریم های اتحادیه اروپا علیه بخش نفت روسیه است.

وزیر انرژی اتریش با بیان اینکه وضعیت عرضه نفت روسیه به اتحادیه اروپا در هر کشور متفاوت است، افزود، لازم است تصمیم مشترکی اتخاذ شود.

وزیر انرژی فرانسه نیز مدعی شد، تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، بر فعال سازی تحریم‌ها و احترام به قرارداد‌ها و عدم پرداخت هزینه گاز روسیه به روبل اتفاق نظر دارند.

این ادعای وزیر انرژی فرانسه درحالی است که "گرگلی گولیاس" رئیس دفتر نخست وزیر مجارستان اخیرا اعلام کرد، در حال حاضر حدود 10 کشور اروپایی بر خلاف ادعای خود در حال خرید گاز روسیه با روبل هستند.

پیش از این "ولادیمیر پوتین"، رئیس‌ جمهور روسیه در 23 مارس دستور داده بود، کشورهای غیردوست باید هزینه گاز روسیه را به روبل بپردازند.

از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین کشورهای اروپایی تنها توانسته اند بخشی از واردات نفت خود از روسیه را کاهش بدهند اقدامی که منجر به افزایش هزینه های برق و بنزین در کل اتحادیه اروپا و حتی ایالات متحده آمریکا شده است.  

ادامه سیاست های ضد روسی در کشورهای اروپایی همچنین امنیت داخلی اروپا را با خطر روبرو کرده است.

"الکساندر نوواک" معاون نخست وزیر روسیه اخیرا در این زمینه اعلام کرد، بعید است کشورهای اروپایی طی پنج تا ده سال آینده بتوانند جایگزینی برای نفت و گاز روسیه پیدا کنند.

روسیه از  24 فوریه عملیاتی را در اوکراین در راستای  حمایت از جمهوری‌های خودخوانده "دونتسک" و "لوهانسک" آغاز کرده است.

روسیه  اعلام کرده است حمله این کشور به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.

در همین رابطه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، اخیرا هدف مسکو از «عملیات» در اوکراین را "نازی‌ زدایی" و نیز رها کردن مناطق روس‌ زبان این کشور از نسل‌کشی عنوان کرد.

مسکو پیش از این بارها به کشورهای غربی درباره تسلیح اوکراین و نیز بی‌توجهی به نقض حقوق بشر و حملات نیروهای اوکراینی به ساکنین روس تبار در شرق اوکراین هشدار داده بود.

مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.

دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو  و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرده است. 

روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.

120