«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان با رد درخواست برخی از اعضای حزب اتحادیه دمکرات مسیحی برای تصویب لایحه نظارت بر اجرای اعمال مذهبی در این کشور گفت، برنامه ای برای ارایه لایحه معروف به قانون اسلام به مجلس ندارد.
«استفان زیبرت» سخنگوی صدراعظم آلمان هم با رد درخواست تصویب قانون نظارت بر اجرای اعمال مذهبی گفت، چنین قانونی اکنون در دستور کار دولت آلمان قرار ندارد و دولت بر رعایت آزادی مذهبی مطابق با قانون اساسی آلمان تاکید دارد.
«جولیا کلاکنر» معاون حزب اتحادیه دمکرات مسیحی و «ینس اسپان» رئیس کمیته اجرایی این حزب، پیشنهاد تنظیم مقررات برای فعالیت های مسلمانان آلمان و اجباری شدن ثبت مسجدها را برای جذب حمایت بیشتر این حزب پیش از انتخابات سراسری ماه سپتامبر امسال مطرح کردند.
در روند انتخابات پیش رو در آلمان، جامعه این کشور دو قطبی شده و مبارزه انتخاباتی بین میانه روها اعم از راست و چپ و مستقل از یک سو و افراطگرایان از سوی دیگر در جریان است.
در حالی که حزب حاکم دموکرات مسیحی به رهبری مرکل از پذیرش قاعده مند مهاجران و آزادی فعالیت های مذهبی دفاع می کند، حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» به رهبری «فراوکه پتری» بر مخالفت شدید خود با پذیرش مهاجران و آزادی فعالیت های مذهبی تاکید دارد.
راست های افراطی در آلمان و برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه در راستای اتخاذ سیاست ضد مهاجرتی و اسلام هراسی که در برگزیت ( تصمیم بریتانیا برای خروج از اتحادیه اروپا) و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تجلی یافت، امیدوار هستند در انتخابات آتی به قدرت دست یابند.
ضمن اینکه وقوع برخی حوادث تروریستی در آلمان و فرانسه و متعاقب آن دامن زدن به اسلام هراسی توسط برخی سیاستمداران و رسانه های اروپایی جریان های های راست افراطی را بیش از گذشته به پیروزی در انتخابات آتی امیدوار کرده است.
در چنین شرایطی، حتی برخی از اعضای برجسته حزب حاکم دموکرات مسیحی آلمان، پیشنهاد تنظیم مقررات برای فعالیت های مسلمانان آلمان و اجباری شدن ثبت مساجد را برای جلب توجه رای دهندگان به این حزب پیش از انتخابات سراسری ماه سپتامبر امسال مطرح کردند.
تحت تاثیر این تحولات، حتی مرکل نیز پیش تر با طرح درخواست ممنوعیت پوشش چهره بانوان مسلمان در جاهایی که از نظر قانونی امکان پذیر است، نشان داد که آماده کاستن از رویکرد آشتی جویانه و دوستانه خود در موضوع مهاجرت و مسلمانان است.
این در حالی است که دامن زدن احزاب اروپایی از جمله آلمان به اسلام هراسی در آستانه انتخابات این کشور منجر به اسلام زدایی و افزایش جرایم ناشی از نفرت علیه پیروان یک دین خواهد شد و این وضعیت وحدت جامعه را تهدید می کند. همچنین گسترش نفرت پراکنی و تفرقه افکنی بین مردم جوامع اروپایی، اتحادیه اروپا را نیز که با چالش های جدی مواجه شده ، با خطر فروپاشی مواجه خواهد کرد. ترس از این نگرانی ها است که صدراعظم آلمان با درخواست هم حزبی های خود برای تصویب لایحه نظارت بر فعالیت مسلمانان این کشور مخالفت کرده است
از طرف دیگر، قانون آزادی های مذهبی در قانون اساسی آلمان گنجانده شده و نظارت بر اجرای اعمال مذهبی مسلمانان مغایر با ارزش های لیبرال دموکراسی در غرب از جمله آلمان نظیر چند ملیت گرایی و دفاع از حقوق بشر است.113/111
بیشتربخوانید:
مرکل: از شهروندان آلمانی ساکن انگلیس حمایت می کنیم