رئیس‌جمهور چک اعلام کرد با استقرار سامانه‌های موشکی آمریکایی در خاک کشورش مخالف است و هیچ دلیلی برای این اقدام وجود ندارد.

به گزارش ایران پرس، "میلوش زمان" همچنین با ابراز نگرانی نسبت به آغاز جنگ تجاری واشنگتن با چین و اتحادیه اروپا تصریح کرد، سیاست های آمریکا شرایط جهانی را بدتر می‌کند.

چندی پیش "یاتسک چاپوتوویچ" وزیر خارجه  لهستان با اشاره به تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" (INF)، خواهان استقرار موشک های اتمی این کشور در اروپا شده بود.

"ولادیمیر پوتین" رییس جمهور روسیه روز چهارشنبه در سخنرانی عمومی در مجلس فدرال این کشور هشدار داد مسکو به استقرار موشک‌های اتمی امریکا در اروپا واکنش نشان می دهد.

پوتین تأکید کرد، مسکو باید بتواند نه فقط این موشک‌ها، بلکه مرکز تصمیم‌گیری در مورد استفاده از آن‌ها را نیز هدف قرار دهد.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا 20 اکتبر 2018، روسیه را به نقض پیمان "منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد" متهم و اعلام کرد اگر مسکو  با واشنگتن پیمانی جدیدی امضا نکند، آمریکا از "آی ان اف" خارج خواهد شد.

دولت آمریکا از دوم فوریه 2019 به مدت 180 روز اجرای پیمان "ای ان اف" را به حال تعلیق در آورده است.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه نیز در واکنش به این اقدام آمریکا، عضویت روسیه را در این پیمان به حالت تعلیق درآورد.

"ترامپ" در حالی روسیه را به نقض این پیمان متهم کرد که هیچگونه مدرکی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.

اعلام خروج آمریکا از پیمان مذکور در حالی  بود که روسیه تا پیش از این بطور مکرر تصریح کرده بود تا زمانی که آمریکا به این پیمان پایبند باشد، مسکو نیز مفاد آن را به طور دقیق رعایت خواهد کرد.

دولت ترامپ تاکنون از بسیاری از توافقات دوجانبه، چندجانبه و بین المللی خارج شده است.

آمریکا و روسیه در ژوئن 1987 در واشنگتن پیمان «منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد» را امضا کردند. این پیمان از ژوئن 1988 اجرایی شد. 

این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک های بالستیک و کروز در اروپا منع می‌ کرد.

114/117

بیشتر بخوانید:

هشدار پوتین به احتمال استقرار موشک‌ های اتمی امریکا در اروپا

مسکو: ناتو، عامل تخریب پیمان «INF» است

اعتراض ژاپنی ها به خروج آمریکا از INF

نخست وزیر روسیه: خروج آمریکا از INF بی پاسخ نمی ماند