در همین راستا، "لیندا رینولدز" وزیر دفاع استرالیا نیز گفت: این کشور مکانی برای استقرار موشک های میان برد آمریکایی نیست.
"مارک اسپر" وزیر دفاع آمریکا اخیرا گفته بود، با خروج واشنگتن از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد با روسیه (آیاناف) INF، دولت "دونالد ترامپ" قصد دارد، موشک های متعارف میان برد آمریکایی را در نقاط مختلف آسیا-اقیانوس آرام مستقر کند.
"ماریس پین " وزیر خارجه استرالیا هفته گذشته گفته بود، آمریکا در حال برنامهریزی برای ایجاد یک زیرساخت دیگر نظامی در استرالیاست.
در حال حاضر، تفنگداران ویژه نیروی دریایی آمریکا به صورت سالانه و برای آموزش در پایگاهی در "داروین" در شمال استرالیا مستقر هستند.
موضع یکسان مقامات ارشد استرالیا به خصوص نخست وزیر این کشور درباره آنکه استرالیا جایی برای استقرار موشک های میان برد آمریکایی نیست از شکست برنامه کاخ سفید برای گسترش برنامه های تحریک آمیز نظامی خود در منطقه "آسیا پاسفیک" حکایت دارد.
آمریکا در راهبرد کلان خود مهار چین را به عنوان رقیب جدی در عرصه بین المللی اولویت اصلی خود در قاره آسیا قرار داده است که بنا به چنین ملاحظه ای به ابزارهای مختلف در این زمینه متوسل می شود.
مداخله در امور دریای چین جنوبی و تحریک کشورهای دچار اختلاف با چین بر سر مالکیت این پهنه آبی و حتی تحریک ژاپن به تشدید مناقشه با پکن در دریای چین شرقی از جمله اقدامات تحریک آمیز آمریکا در منطقه برای تحت فشار قرار دادن چین به منظور تاثیر بر رشد شتابان اقتصادی این کشور است.
برغم آنکه برخی کشورهای دچار اختلاف با چین در دریای چین جنوبی تمایل دارند با دیپلماسی درباره مالکیت بر این دریا با پکن گفت وگو کنند؛ اما دولت آمریکا تلاش دارد، این کشورها را از ورود به روند مذاکره منصرف کند و این تنش همچنان در روابط آنها با پکن تداوم داشته باشد که می تواند بر مناسبات اقتصادی طرفین نیز بشدت اثر منفی بگذارد.
در راستای آنچه مهار نظامی چین در نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا خوانده می شود، دولت این کشور قصد دارد در مناطق همجوار آن کشور سامانه های نظامی خود را مستقر کند که به لحاظ روانی می تواند برای پکن مختل کننده باشد.
در همین چارچوب دولت امریکا بنا به ملاحظات مختلف، استرالیا را نامزد استقرارموشک های میان برد خود در منطقه کرده بوده که با مخالفت جدی مقامات این کشور مواجه شده است.
هم پیمانی نظامی آمریکا با استرالیا و اختلافات دولت کانبرا با چین از نظر مقامات کاخ سفید زمینه ای لازم برای متقاعد کردن استرالیا به پذیرش استقرار موشک های میان برد واشنگتن در این کشور بود که البته دولت ترامپ در چنین سناریویی شکست خورد.
با توجه به پاسخ منفی استرالیا به استقرار موشک های میان برد آمریکا درآن کشور، می توان این گونه برداشت کرد که کانبرا به درخواست وزیر خارجه آمریکا برای مشارکت در ائتلافی که این کشور به بهانه تامین امنیت خلیج فارس درصدد تشکیل آن است، پاسخ متناسب با انتظار واشنگتن را نداده است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
133/117
بیشتر بخوانید:
مخالفت استرالیا با استقرار پایگاه موشکی آمریکا در جزیره داروین