ایران پرس- "احمد محجوب"، سخنگوی دستگاه دیپلماسی عراق دربیانیه ای با هشدار به انور قرقاش ، وزیر مشاور در امور خارجه امارات بخاطر تروریستی خواندن فعالیت نیروهای "الحشد الشعبی" (بسیج مردمی) عراق ، این اظهارات را مداخله جویانه و موجب خدشه دار شدن روابط دو جانبه توصیف کرد.

دولت بغداد بارها تاکید کرده که بسیج مردمی بخش جدایی ناپذیر از دستگاه امنیتی این کشور است و این گروه به عنوان یک نهاد رسمی که از فرماندهی کل قوای عراق تبعیت می کند، در مجلس به رسمیت شناخته شده است. 

الحشد الشعبی در نابودی گروهک تروریستی داعش که عراق و منطقه را تهدید می کرد، سهم بسزایی داشت.

در چنین فضایی رییس مرکز سیاست عربی در ژنو، از نقش منفی حاکمان ابوظبی در بحران‌آفرینی و مداخله جویی در منطقه پرده برداشت.

سامی الجلولی، نویسنده تونسی‌ تبار و رییس مرکز سیاست عربی در ژنو در گزارشی نوشت: دولت امارات مبالغ هنگفتی را برای بحران آفرینی و اداره جنگ های منطقه ای و طایفه ای هزینه می کند. 

این نویسنده تونسی افزود: حاکمان ابوظبی در حال حاضر در کنار همتایان سعودی خود در اتاق های تنش آفرینی در منطقه نقش اساسی دارند. 

توطئه شوم امارات علیه عراق

امارات به همراه سایر حکام عربی حامی تروریسم بر این نکته واقف است که با وجود نیروهای الحشد الشعبی، دوران تروریستهای تکفیری که مورد حمایت آنان قرار دارد در عراق به سر رسیده است. 

از اینرو در دور جدید مداخله جویی حکام عربی در عراق، مقامات اماراتی با جوسازی درصددند که زمینه منحل کردن حشدالشعبی را فراهم کنند.

الحشد الشعبی

این در حالی است که پارلمان عراق 26 نوامبر 2016  با اکثریت آراء «الحشد الشعبی» را بخشی رسمی از نیروهای مسلح عراق اعلام کرد.  

بسیج مردمی (الحشد الشعبی) متشکل از گروه‎های مختلف عراقی است که با درخواست آیت الله سیستانی، مرجع عالی‎قدر شیعیان عراق همزمان با سقوط شهر موصل در 10 ژوئن 2014 تشکیل شد.

تاکید مقامات عراقی بر تداوم فعالیت حشد الشعبی پاسخی به فشارهای دولتهای غربی و حکام عربی بوِیژه عربستان و امارات است که به انحاء مختلف دولت این کشور را جهت منحل کردن نیروی بسیج مردمی عراق تحت فشار قرار داده اند. 

حامیان تروریستها با جوسازی و زدن اتهامات بی اساس درصدد فضا سازی برای حذف الحشد الشعبی هستند.

شرط عجیب غربی ها برای کمک به عراق

این درحالی است که دولتهای غربی و حکام عربی مداخله جویی خود در عراق را به حدی رسانده اند که بطور ضمنی هر گونه کمک اقتصادی به عراق جهت بازسازی این کشور در دوران پسا داعش را به شرایطی از جمله حذف حشد الشعبی و فاصله گرفتن عراق از کشورهای خط مقاومت از جمله ایران و سوریه منوط کرده اند. 

عراق پسا داعش با توطئه های مختلف غرب و متحدانش در منطقه یعنی حکام عربی و تروریستهای مورد حمایت آنها که ممکن است تحت حمایتهای حامیانش به حرکتهای مذبوحانه تروریستی خود به صورت جسته و گریخته ادامه دهند، مواجه خواهد بود.

چنین وضعیتی حساسیت مقامات عراقی در برابر هرگونه سیاستهای مغرضانه و مواضع مداخله جویانه دولتهای غربی و حکام عربی ازجمله امارات را در پی داشته است. 134/111

بیشتر بخوانید:

خرازی: مردم عراق اجازه انحلال حشدالشعبی را نخواهند داد

آمادگی مشروط حشدالشعبی برای مبارزه با داعش در خاک سوریه

دیپلماسی عراق در خدمت افتخارآفرینی حشدالشعبی

الحشد الشعبی