نمایندگان پارلمان اروپا با 492 رأی موافق در برابر 87 رأی مخالف و 77 رأی ممتنع قطعنامه ای را تصویب کردند که در آن اخراج ائتلاف احزاب مخالف از انتخابات ونزوئلا محکوم شده و آن را نقض جدی اصل برابری در انتخابات دانسته اند.
اتحادیه اروپا درسال های اخیر به ویژه پس از گسترش اعتراضات و مناقشات داخلی در این کشور آمریکای لاتین رویکرد مداخله جویی در امور داخلی ونزوئلا را اتخاذ کرده و بارها به انتقاد از دولت چپگرای این کشور پرداخته است.
با توجه به اینکه قراراست انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام در ونزوئلا برگزار شود؛ پارلمان اروپا در اقدامی مداخلهجویانه خواهان تعویق برگزاری آن شده است.
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روزچهارشنبه «بازنگری در برنامه زمانی انتخابات» ونزوئلا را خواستار شد.
این مساله با توجه به نامزدی نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا برای دوره ای دیگر درانتخابات ریاست جمهوری زودهنگام برای غرب از جمله اروپایی ها از حساسیت بیشتری برخوردار شده است.
اتحادیه اروپا هم راستا با آمریکا سیاست تشدید فشارهای سیاسی علیه دولت ونزوئلا و نیکلاس مادورو را درپیش گرفته و در ژانویه 2018 تحریم هایی را علیه ونزوئلا اعلام کرد.
بهانه این تحریم ها وضعیت حقوق بشر درونزوئلا بود، قبلا نیز بروکسل درباره نقض حقوق بشر در ونزوئلا بشدت ابراز نگرانی کرده بود.
اتحادیه اروپا در نوامبر2017 نیز تحریم های تسلیحاتی و تجهیزات ضد شورش را علیه کاراکاس اعمال کرد. ونزوئلا به دنبال کاهش بهای نفت از چند سال قبل درگیر ناآرامی های زیادی شده است.
این ناآرامی ها با توجه به رکود اقتصادی وبحران مواد غذایی در این کشور تشدید شده است.
پس از پیروزی مخالفان در انتخابات پارلمانی دسامبر2015 و تشکیل پارلمان ازابتدای سال 2016، تلاش سازمان یافته آنها برای برکناری «نیکلاس مادورو» آغاز شد.
جولان غرب در ونزوئلا زیر سایه سنگین اختلافات داخلی
«امیل داباگیان» Emile Dobaghian کارشناس روسی معتقد است: مخالفان در ونزوئلا فعلا رهبر واحدی نداشته و بین خود آنها نیز اختلافات جدی وجود دارد.
این مسئله باعث تضعیف مخالفان می شود. برخی از مخالفان به روشهای خیابانی اعتقاد داشته، ولی برخی از آنها همچنان به ادامه مبارزات پارلمانی معتقدند.
این تلاش ها با حمایت آشکار آمریکا و دولتهای غربگرای آمریکای لاتین ونیز سازمان کشورهای آمریکایی همراه شده است. برخی دولتهای اروپایی به ویژه اسپانیا نیز موضعی همسو با واشنگتن در باره تحولات ونزوئلا اتخاذ کرده اند.
مادورو بارها به مقامات اروپایی درباره مداخله در امورداخلی این کشور هشدار داده است. رویکرد تحریمی اتحادیه اروپا وقطعنامه اخیر پارلمان اروپا با موضع دولت آمریکا دراین زمینه همنوا است و هدف آن تشدید فشارها علیه مادورو و تضعیف هر چه بیشتر و در نهایت خارج کردن وی از عرصه سیاسی و روی کار آمدن یک رئیس جمهوری غربگرا دراین کشور است.
اتحادیه اروپا مدعی است قصد دارد مادورو را واداربه حل بحران سیاسی ونزوئلا کند.
خوان کارلوس ایدالگو Juan Carlos Idealgu تحلیلگر سیاسی، سناریوی یافتن جایگزین برای رئیس جمهوری ونزوئلا را واقع بینانه نمی داند.
در واقع تحرکات اخیر غربی ها از جمله پارلمان اروپا علیه ونزوئلا در زمینه درخواست تعویق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام با توجه به بیم آنها از پیروزی مجدد نیکلاس مادورو در این انتخابات انجام گرفته است. 134/110
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
بیشتر بخوانید:
ادامه دخالت سازمان کشورهای آمریکایی در امور داخلی ونزوئلا/ آلماگرو: ونزوئلا انتخابات برگزار کند
کوک ساز مخالفان همزمان با شروع تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا
واکنش مادورو به کارشکنی مخالفان در روند انتخابات ونزوئلا