سازمان بین المللی مهاجرت درتازه ترین گزارش خود از مرگ بیش از سه هزار مهاجر و پناهجو در دریای مدیترانه از ابتدای سال ۲۰۱۷ خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد، از ابتدای امسال تاکنون 3033 مهاجر در سه مسیر اصلی دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند.

تعداد مهاجران و پناهجویانی که امسال وارد اروپا شده اند، به 164 هزار نفر رسیده که این رقم نسبت به 348 هزار نفری که سال گذشته وارد مرزهای اروپا شدند، تقریبا نصف شده است. 

سازمان بین المللی مهاجرت اوخر ماه مهر در بیانیه ای اعلام کرد، تعداد 142 هزار و 913 مهاجر و پناهنده تا روز چهارشنبه (11 اکتبر) از طریق دریا وارد اروپا شده اند، که از این تعداد، بیش از 75 درصد وارد ایتالیا و بقیه بین کشورهای یونان، قبرس و اسپانیا تقسیم شده اند.

این در حالی است که سال گذشته تعداد مهاجران به اروپا  318 هزار و 791 نفراعلام شده بود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، این کاهش با اقدامات سختگیرانه ای که توسط مقامات نیجریه به منظور جلوگیری از فعالیت قاچاقچیان انسان و بستن «گتو» ghettos، مناطق ترانزیت و اقامت مهاجران انجام گرفته است؛ ارتباط دارد.

در این بیانیه آمده است، یکی از دلایل کاهش تدریجی شمار مهاجران به اروپا در مقایسه با سال گذشته، اقدامات برخی از کشورهای آفریقایی برای مبارزه با مهاجرت نامنظم است؛ در واقع تعداد مهاجرانی که از طریق نیجریه به لیبی عزیمت می کنند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

توافق جنجالی بین اتحادیه اروپا، ترکیه و لیبی نقش زیادی در کاهش ورود مهاجران خارجی به اروپا داشته است، اما سازمان ملل این توافق غیرانسانی را محکوم و شرایط نگهداری مهاجران در لیبی را وحشتناک ارزیابی کرده است.

سیاستهای جنگ افروزانه کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه و برخی کشورهای آفریقایی، میلیون ها نفر را ناچار به ترک وطن برای یافتن سرپناه کرده است.

هر ماه هزاران تن از اتباع کشورهای بحران زده آفریقایی از طریق خاک لیبی و با عبور از دریای مدیترانه جان خود را در این سفر پرمخاطره از دست می دهند.

اروپا از سال 2015 با بحران پناهجویان مواجه است که براثر خشونت های ناشی از سیاست های کشورهای غربی، به اروپا مهاجرت می کنند. 

اتحادیه اروپا برای مقابله با این مسئله، راه‌کارهای گوناگونی مد نظر قرار داده است.

هر چند پناهجویان از دو مسیر عمده یعنی مسیر بالکان (از ترکیه به یونان) و مسیر مدیترانه برای مهاجرت به اروپا استفاده کرده اند، اما شماری از آنها نیز مسیر طولانی و خطرناک روسیه را برای رسیدن به شمال اروپا استفاه می کنند.

دلیل مساله این است که این دسته از پناهجویان از این مساله آگاهند که  مسیر بالکان مسیری بسیار طولانی و با توجه به لزوم گذشتن از کشورهای مختلف بسیار نامطمئن است و لذا ریسک بزرگی با سفر به روسیه و گذشتن از جنوب به شمال روسیه به منظور ورود به کشورهای اروپای شمالی به ویژه نروژ که با روسیه مرز مشترک دارد؛ انتخاب می کنند.

116/110

بیشتر بخوانید:

وضعیت وخیم مهاجران آفریقا در لیبی/ تحلیل