مراسم سوگند ریاست جمهوری گرجستان درشهر «تلاوی» در۹۴ کیلومتری شمال شرقی تفلیس پایتخت گرجستان و در قلعه تاریخی «باتونیس - تسیخه» برگزار شد.
نکته قابل تامل دراین باره، دعوت رئیس جمهوری منتخب گرجستان از «آرمن کاراپتیان» رئیس جمهوری ارمنستان و «نیکولا سارکوزی» رئیس جمهوری پیشین فرانسه برای حضور در مراسم تحلیف وی بود این درحالی است که از رئیس جمهوری آذربایجان برای حضور دراین مراسم دعوت به عمل نیامد.
کارشناسان، این اقدام دولت تفلیس را به عنوان پیامی به دولت «الهام علی اف» تلقی می کنند و این احتمال وجود دارد که سیاست «خانم زورابیشویلی» در6 سال آینده به حمایت گرجستان از ارمنستان و ارامنه قره باغ را در دستور کار قرار خواهد داد.
درصورت تحقق این احتمال، جمهوری آذربایجان بسیار متضرر خواهد شد چرا که بخش اعظم اقتصاد جمهوری آذربایجان به مسیرهای گرجستان برای انتقال انرژی وابسته است.
درحقیقت بنابر پیشنهاد واصرار دولت های غربی به ویژه آمریکا، گرجستان نخستین و مهمترین مسیر انتقال انرژی نفت خام و گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به بازارهای مصرف است.
درعین حال، بیش از 90 درصد از نفت و گاز صادراتی جمهوری آذربایجان ازمسیر گرجستان به بازارهای جهانی منتقل می شود به همین دلیل، نوع نگاه سیاستمداران حاکم بر گرجستان به جمهوری آذربایجان و ارمنستان از اهمیت زیادی برخوردار است به ویژه تا زمانی که باکو و ایروان بر سر مالکیت منطقه قره باغ کوهستانی با یکدیگر درجنگ هستند، این سیاست دولت تفلیس از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.
«سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهوری منتخب گرجستان در مراسم سوگند ریاست جمهوری وعده وحدت در داخل کشور سر داد، این درحالی بود که معترضان به نتایج انتخابات اخیر گرجستان علیه وی تظاهرات کردند.
مخالفان با نصب چادر در مقابل مجلس ملی گرجستان در شهر تفلیس، اعلام کردند: به اعتراض های ضد دولتی خود همچنان ادامه خواهند داد. معترضان همچنین خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس ملی شده اند.
در چند روز گذشته شهر تفلیس پایتخت گرجستان شاهد تظاهرات اعتراض آمیز به نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور بوده است.
«زورابیشویلی» که متولد فرانسه و مورد حمایت حزب حاکم «رویای گرجستان» است، با بیش از ۵۹ درصد آرا، موفق شد در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در ماه گذشته میلادی برگزار شد، پیروز شود.
با وجود این، جناح مخالف وی میگویند که، "نتایج انتخابات ریاست جمهوری را به رسمیت نمی شناسند، زیرا دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گرجستان، با تقلب و تخلف گسترده به نفع نامزد حزب حاکم یعنی خانم «زورابیشویلی» همراه بوده است.
ناظران بینالمللی نیز تاکید کرده اند که زورابیشویلی از منابع دولتی به صورت ناعادلانه در تبلیغات انتخاباتی استفاده کرده است".
خانم زورابیشویلی ۶۶ ساله در سخنرانی خود در مراسم تحلیف، اعلام کرد: " قانون اساسی جدید گرجستان بازتاب خواسته مردم کشور در راستای جنبشی واحد برای پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو است. با کمک شریک استراتژیکمان آمریکا و دوستان اروپاییمان این روند ادامه مییابد".
به نظر می رسد، رئیس جمهوری منتخب گرجستان با هدف آرام کردن مخالفان، مواضع غرب گرایی اتخاذ کرده است در حالی که سیاست خانم زورابیشویلی و حزب رویای گرجستان ، تلاش برای بهبود رابطه تفلیس - مسکو است. 139/120
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
مخالفت با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در گرجستان
خرید رای در انتخابات گرجستان تایید شد/ تحلیل
عزم گرجستان برای ورود به اتحادیه اروپا و ناتو
آغاز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در گرجستان/ تحلیل