آنگلا مرکل در آستانه برگزاری اجلاس سران اتحادیه اروپا در باره لزوم درک موقعیت سیاستمداران انگلیس پس از برگزیت به دور از هرگونه توهوم و خیالبافی هشدار داد.

به گزارش روز پنجشنبه ایران پرس به نقل از روزنامه گاردین ،«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان اعلام کرد انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا نمی تواند قبل از پرداخت تعهدات مالی این  کشور از حقوق سایر اعضای این اتحادیه برخوردار باشد و یا سخنی از تجارت با کشورهای عضو این اتحادیه به میان آورد.

آنگلا  مرکل در ادامه ضمن انتقاد شدید به سیاستمداران انگلیس آنها را به متوهمانی تشبیه کرد که خیال حفظ حقوق و مزایا را با وجود گسستن از اتحادیه اروپا در سر می پرورانند.

صدر اعظم آلمان که در آستانه برگزاری اجلاس سران اتحادیه اروپا که قرار است در آخراین هفته برگزار شود گفت : از ین پس انگلیس در اولویت سوم قراردارد و بر این کشور  دیگر هیچ گونه حقوقی از جانب اتحادیه اروپا مترتب نیست. و هر 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در این مورد با یکدیگر توافق نظر دارند.

مرکل در ادامه دلیل تاکید بر اهمیت این موضوع را وجود برخی توهمات کشور انگلیس  در این باره و مایه اتلاف وقت دانست.

این مقام بلند پایه آلمانی در ادامه، انجام مذاکرات آتی در مورد چگونگی رابطه انگلیس با اتحادیه اروپا را بدون دسترسی به توافق در خصو ص نحوه تعهدات مالی انگلیس در قبال اتحادیه اروپا غیر محتمل خواند و آن را منوط به شفاف سازی  در باره مشارکت مالی این کشور با اتحادیه اروپا بر شمرد.

این در حالیست که وی پیشتر در تاریخ 9 فروردین ماه  در جلسه با صدر اعضم آلمان در جلسه  با اعضای کابینه خود بر ضرورت حمایت از شهروندان آلمانی ساکن انگلیس پس از اجرایی شدن برگزیت و نیز لزوم  نزدیکی و پیوند انگلیس با کشورهای اتحادیه اروپا پس از خروج این کشور از اتحادیه تاکید کرده بود.

چنین به نظر می رسد اظهارات صدر اعظم آلمان به مذاق مقامات انگلیس که هنوز امیدوارند بتوانند از ابهامات موجود برای پیشبرد اهداف تجاری خود  در کنار خروج از اتحادیه اروپا پیش ببرند و به نفع خود بهره برداری کنند چندان خو ش نیامده باشد به ویژه آنکه تنها چند لحظه پیش از  آغاز سخنرانی مرکل، «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه انگلیس  در مصاحبه با بی  بی سی  در پاسخ به این سوال که آیا بر قراری روابط تجاری با اتحادیه  اروپا باید پس از برگزیت انجام شود؟ از دادن پاسخی مشخص و یا اظهار نظر قطعی در این ارتباط  خودداری  و هرگونه اقدامات احتمالی  را به آینده موکول نموده بود.

 هشدار مرکل به بریتانیا در باره پیامدهای برگزیت 

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز پنج شنبه درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) اظهار کرد که لندن بعد از جدایی از بروکسل دیگر نمی‌تواند مزایای دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را داشته باشد و آغاز مذاکره درباره روابط تجاری دو طرف بعد از انتخابات آتی این کشور امکان پذیر خواهد بود.

وی تاکید کرد که آلمان و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا هرگز خواهان برگزیت نبودند، اما به تصمیمی که اتخاذ شده،‌ احترام می‌گذارند.

البته دیگر مقامات اروپایی نیز تاکنون هشدارهای مشابهی به بریتانیا داده اند.

از جمله «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا در سخنانی اظهار کرد که بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا، از مزایای این اتحادیه محروم می ماند.

اهداف مرکل از هشدار به دولت محافظه کار بریتانیا

هشدار مرکل به دولت محافظه کار بریتانیا، در واقع با هدف روشن کردن تبعات و پیامدهای منفی برگزیت برای بریتانیا و مردم این کشور ابراز شده است.

در واقع می توان گفت که به رغم رای مثبت مردم بریتانیا به جدایی این کشور از اتحادیه اروپا، با این حال هنوز ابعاد و پیامدهای آن برای بریتانیایی ها کاملا روشن و مشخص نیست، لذا انتظار می رود که با ادامه اجرای فرایند برگزیت ، مردم این کشور متوجه واقعیت های تلخی در این زمینه شده و با مسائلی مواجه شوند که چه بسا قبلا پیش بینی آن ها را نکرده بودند.

با وجود اعلام رسمی اجرای برگزیت از 29 مارس2017، جلسات مذاکره خروج بریتانیا با اتحادیه اروپا هنوز آغاز نشده است.

یکی از تبعات برگزیت برای بریتانیا، اجبار آن برای پرداخت خسارت مالی کلانی به اتحادیه اروپا است

لندن در صورت اجرای برگزیت باید حدود 60 میلیارد یورو به اتحادیه اروپا بپردازد.

از نگاه مقامات ارشد اتحادیه اروپا، برگزیت بر شهروندان، شرکت ها و اعضای اتحادیه اروپا و تمام کشورهایی که با بریتانیا همکاری دارند، اثرمنفی خواهد گذاشت و به همین دلیل لندن باید هزینه های آن را بپردازد. پرداخت این خسارت مالی در اولویت مذاکرات بروکسل با لندن خواهد بود و این مساله به «ترزا می» نخست وزیر محافظه کار بریتانیا نیز گوشزد شده است.

 مسلما پرداخت چنین مبلغ هنگفتی، فشار مالی سنگینی را متوجه مالیات دهندگان بریتانیایی خواهد کرد. مبلغ یاد شده شامل تعهد بریتانیا به پرداخت سهمیه‌اش از بودجه اتحادیه اروپا تا سال 2020 و نیز ضمانت مربوط به وام‌ها و نیز بدهی‌های مربوط به حقوق بازنشستگی اتباع بریتانیایی است که برای اتحادیه اروپا کار می‌کنند.

در عین حال یکی از تبعات سخت اجرای برگزیت، از دست دادن امتیازات تجاری بریتانیا در اروپا با خروج از بازار واحد اروپایی است.

در حال حاضر بیش از3 میلیون نفراز شهروندان اروپایی ساکن بریتانیا هستند ودر مقابل یک میلیون و دویست هزار بریتانیایی نیز درکشورهای اتحادیه اروپا زندگی می کنند.

در عین حال پیش بینی موسسات تحقیقاتی حاکی از آن است که بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا، با یک دهه بی‌ثباتی روبرو شده و با مشکلاتی مانند رشداقتصادی پایین، تغییر ساختار جمعیتی، کاهش سرمایه‌گذاری، ضعف نیروی کارو سطح بالای بدهی‌ مواجه خواهد شد.

هم چنین مخالفان داخلی برگزیت بارها بر پیامدهای منفی اجرای آن تاکید کرده اند. از جمله آنها بر زیان های مالی عظیم ناشی از برگزیت که در مرحله اول حداقل 100 میلیارد پوند برآورد شده و نیز افزایش ناامنی در این کشور با توجه به کاهش ارتباط ها با نهادهای امنیتی اروپایی اشاره می کنند.

هر چند دولت محافظه کار بریتانیا مصمم به اجرای برگزیت است،اما شاهد افزایش مخالفت های داخلی در این زمینه هستیم . از جمله حزب کارگر به عنوان حزب اصلی مخالف و رقیب حزب محافظه کار روز سه شنبه با اعلام راهبردش در خصوص خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات زود هنگام 8 ژوئن، طرح مد نظر ترزا می نخست وزیر این کشور برای اجرای برگزیت را کنار خواهد گذاشت.121/111

بیشتر بخوانید:

مرکل: از شهروندان آلمانی ساکن انگلیس حمایت می کنیم

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تهدید محافل تجاری اروپا

 

هشدار رئیس کمیسیون اروپا درباره افزایش اختلافات در اتحادیه اروپا