در منطقه ای که تا چشم کار می کند، بیابان است باغ شاهزاده مانند الماسی درخشان خیره کننده است.
ساختمان این باغ 5.5 هکتار مساحت، 400 متر طول و 120 متر عرض دارد. این سازه به شکل مستطیلی است که دورتا دورش دیواری است که آن را از منطقه بی آب و علف اطراف جدا می کند.
باغ شاهزاده در منطقه مرتفعی که 1750 متر بالاتر از سطح دریا است ساخته شده است. کوههای اطراف بادهای خنکی را به این منطقه هدیه می کند.
هوای مناسب و چشم اندازی زیبا فضای منحصر به فرد و تجربه ای تکرار نشدنی را برای بازدیدکنندگان رقم می زند باغ شاهزاده مملو از آرامش و سکوت است مانند تکه ای از بهشت بر روی زمین.
در حیاط این عمارت تعداد زیادی حوضچه و فواره آب وجود دارد که در بین درخت های کاج محصور شده اند.
معماری خاص در ورودی باغ شاهزاده این باغ را از سایر باغ های ایرانی متمایز کرده است. علاوه بر ساختمان مسکونی، یک ساختمان دو طبقه نیز آن طرف در ورودی قرار دارد. بین این دو ساختان آب از میان آبشیب پله پله تعبیه شده از بخش بالایی محوطه به سمت پایین جریان دارد.
در این باغ درختان متنوعی کاشته شده اند. کاج، سرو، نارون و درختان میوه که از نور کافی خاک، حاصلخی،ز نسیم ملایم و آب مناسب بهره می گیرند.
آب موجود درباغ از غنات تیگران که از ارتفاعات جوپار نشات می گیرد، تامین می شود در این مجموعه برکه ای وجود دارد که آب را جمع و دوباره در سطح باغ سپس پخش می کند هرساله تعداد زیادی گردشگر از سرتاسر کشور برای بازدید از این مجموعه باشکوه و دیدنی گرد هم می آیند.
در سال 1382 باغ شاهزاده در اثر زلزله ای که ارگ بم و جنوب کرمان را ویران کرد تا حدودی آسیب دید.
باغ ایرانی شاهزاده همراه بسیاری دیگر از باغ های ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.