علل درخواست های سه گانه کمیسیون امور فلسطین پارلمان اردن که به منزله قطع روابط این کشور با اسرائیل است، چیست؟ مهمترین عامل طرح این درخواست ها، اقدام های اخیر اسرائیل علیه مسجد الاقصی است.
نظامیان اسرائیلی سه شنبه گذشته (۱۲ مارس)، به نمازگزاران و امام جماعت "قبه الصخره" در قدس حمله کردند.
توجیه نظامیان اسرائیلی برای این حمله، پرتاب بمب دستی به یک پاسگاه در مسجد الاقصی بود، اما مسئولان مسجد الاقصی این ادعای اسرائیل را رد کرده اند.
رژیم اسرائیل در سایه حمایت دولت ترامپ و طرح معامله قرن، اهداف نژادپرستانه قومی و مذهبی خود را پیگیری می کند. تغییر بافت و هویت مذهبی مسجد الاقصی از مهمترین اهداف نژادپرستانه مذهبی اسرائیل است. فلسطینی ها روز 22 فوریه گذشته برای نخستین بار توانستند در "الرحمه"، از دروازههای مسجدالاقصی که از سال 2003 توسط نظامیان اسرائیل بسته شده است، نماز بخوانند. این اقدام در تضاد با اهداف نژادپرستانه مذهبی اسرائیل قرار داشته و بهانه اصلی افزایش حمله های این رژیم علیه مسجد الاقصی است.
عامل دوم، افزایش حمله های اسرائیل ضد مسجد الاقصی، اهداف انتخاباتی "بنیامین نتانیاهو" است. انتخابات پارلمانی زودهنگام اسرائیل، 19 آوریل آینده یعنی 34 روز دیگر برگزار خواهد شد نتانیاهو به دلیل پرونده های فساد و همچنین نارضایتی مردم و اختلاف با دیگر جریان های سیاسی تحت فشار شدیدی قرار دارد. لذا، نخست وزیر اسرائیل تلاش دارد با بهره گیری از رویکردهای نژادپرستانه و جلب حمایت افراطیون مذهبی، پایگاه خود را در سرزمین های اشغالی بهبود بخشد، موضوعی که مورد تاکید رئیس کمیسیون فلسطین پارلمان اردن نیز قرار گرفته است.
"یحیی سعود" رئیس کمیسیون امور فلسطین پارلمان اردن در این خصوص گفت: تمام اقدام های کابینه رژیم صهیونیستی در جهت اهداف انتخاباتی آن انجام شده است. اگرچه اتحادیه عرب و کشورهایی نظیر قطر نیز حمله های رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی را محکوم کرده اند، اما اقدام کمیسیون امور فلسطین پارلمان اردن اهمیت به مراتب بیشتری دارد. از یک سو اردن در سال 1994 پیمان "وادی العربیه " را با اسرائیل امضا کرد و روابط دیپلماتیک رسمی با این رژیم دارد و از سوی دیگر پادشاه اردن بیش از سایر مقام های عربی طی ماه های اخیر به جنایت های اسرائیل علیه فلسطینی ها واکنش نشان داده است.
در همین حال، فعالان اردنی نیز در شبکه های اجتماعی برخورد قاطع دولت این کشور با اسرائیل را در حمایت از فلسطین خواستار شده اند.
نکته پایانی این است که رژیم اسرائیل در شرایطی نژادپرستی مذهبی را در مسجد الاقصی پیگیری می کند و بر تغییر بافت مذهبی و قومی در این مسجد تاکید دارد که سازمان یونسکو پیش از این در مصوبه ای هرگونه رابطه تاریخی و دینی و یا فرهنگی یهودیان با اماکن مقدس در قدس به ویژه مسجد الاقصی را رد و مسجد الاقصی را مکانی مقدس برای مسلمانان دانسته است.
نویسنده: عمادی
117/114
بیشتر بخوانید:
پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر تلآویو از امان شد
شکایت اردن از اسرائیل در ایکائو/ تحلیل