با وجود فشار سناتورهای آمریکایی در پرونده جنایت ضد بشری عربستان ضد جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی اکنون راز حمایت رئیس جمهور آمریکا از این رژیم، بیشتر برملا شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در گفت وگو با شبکه فاکس‌نیوز، به حقیقتی  اعتراف کرد که تا پیش از این دولت‌های آمریکایی همواره از آن طفره می‌رفتند.

وی آشکارا گفت: «اگر فروش تسلیحات آمریکایی را به عربستان سعودی متوقف کنیم، ما صدمه خواهیم دید، زیرا این امر باعث کاهش مشاغل در صنایع اسلحه‌سازی آمریکا خواهد شد.»

دونالد ترامپ، همچنین شامگاه دوشنبه به وقت محلی در مصاحبه اختصاصی با «یو اس ای تودی» (USA TODAY) گفت: همچنان توضیحات سعودی درمورد قتل «جمال خاشقجی» سوال برانگیز است اما او با هر حرکتی که بخواهد فروش اسلحه را به عربستان متوقف کند، مخالفت خواهد کرد. 

رئیس جمهور آمریکا درمورد فروش اسلحه به رژیم سعودی بار دیگر تمایل روسیه و چین را مستمسک قرار داد و افزود، بایستی تصویر بزرگتری درباره عربستان در نظر گرفت و منافع آمریکا را درخصوص معاملات تسلیحاتی با این کشور همواره لحاظ کرد. 

«جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ هم گفته است، عربستان شریکی قوی در مقابله با ایران است. ظاهرا مقامات کاخ سفید قصد دارند با دامن زدن به ایران‌هراسی، مانع از بروز هرگونه مشکلی در قراردادهای میلیارد دلاری فروش تسلیحات به سعودی‌ها شوند.

برخی قانون‌گذاران آمریکایی درپی قتل «جمال خاشقجی» و متهم شدن عربستان به قتل وی، تهدید کردند که فروش هرگونه سلاح را به این کشور، متوقف می‌کنند.

تهدید سناتورهای آمریکایی به توقف فروش سلاح به عربستان به دلیل وضع نامعلوم روزنامه‌نگار منتقد رژیم سعودی، نگرانی شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا را به همراه داشته است.

این شرکت‌ها در حالی نگرانی خود را از احتمال توقف فروش تسلیحات به عربستان با دولت ترامپ در میان گذاشته‌اند که «رند پال» Rand Paul، «باب منندز» Bob Menendez و«مارکو روبیو» Marco Rubio، سناتورهای آمریکایی همگی از تحریم فروش سلاح به رژیم عربستان در صورت اثبات قتل جمال خاشقچی با دستور حاکمان این رژیم سخن گفتند.

حتی پیش از ماجرای خاشقجی، دموکرات‌های کنگره آمریکا طرحی را برای ممنوعیت فروش تسلیحات به عربستان به دلیل جنایت‌های این کشور در یمن پیشنهاد کرده‌اند که همچنان پابرجاست.

برخی مقامات اروپایی هم در صدد بازبینی در فروش سلاح به عربستان هستند.

وزارت خارجه فرانسه، درباره درخواست «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان برای توقف فروش تسلیحات به ریاض تا زمان مشخص شدن ابعاد مختلف قتل خاشقجی، اعلام کرده است: پاریس نیز قراردادهای تسلیحاتی با عربستان را بررسی خواهد کرد.

بلژیک هم 22 اکتبر به طور تلویحی از تعلیق صادرات سلاح به عربستان به دلیل قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی خبر داد.

همچنین «پابلو ایگلسیاس» Pablo Iglesias، از اعضای حزب چپ گرای «پودموس» Podemos اسپانیا در پی قتل روزنامه نگار منتقد رژیم سعودی از «پدرو سانچز» Pedro Sánchez، نخست وزیر این کشور خواست که فروش سلاح به عربستان را متوقف کند.

نمایندگان پارلمان نروژ نیز بر لزوم توقف سرمایه‌گذاری‌ این کشور در عربستان و نیز توقف فروش سلاح به عربستان درپی قتل خاشقجی را خواستار شدند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و آلمان از عمده کشورهای صادر کننده سلاح به عربستان هستند؛ سلاح‌هایی که سعودی‌ها با به کارگیری آنها در جنگ یمن، تاکنون بیش از 80 درصد زیرساخت‌های این کشو را از بین برده و 14 هزار غیرنظامی از جمله بیش از هزار و 200 کودک را کشته است. 114/120

بیشتر بخوانید:

 حمایت ترامپ از ادامه معامله های تسلیحاتی با رژیم سعودی/ تحلیل

درخواست سازمان‌های حقوق بشر اسپانیا برای توقف فروش تسلیحات به عربستان

انتقاد ازدولت آلمان برای فروش تسلیحات به عربستان

بازبینی ایتالیا در قراردادهای تسلیحاتی با عربستان