سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو" از موضع ترکیه در قبال ادلب حمایت کرده است.
"ینس استولتنبرگ" دبیرکل ناتو روز چهارشنبه گفت: فارغ از اتفاقاتی که در ادلب سوریه در حال رخ دادن است، ما از ترکیه حمایت میکنیم. ناتو هم اینک در ترکیه حضور دارد. آنکارا عضوی از ناتو است و ما فارغ از اتفاقات ادلب از این کشور حمایت میکنیم که بخشی از این حمایت شامل دفاع هوایی میشود.
این در حالی است که روسیه به عنوان متحد دمشق نه فقط ترکیه را مسبب رویدادهای اخیر در استان ادلب معرفی کرده بلکه از عملیات نظامی ارتش سوریه برای آزادسازی قلمرو این کشور از چنگال تروریست ها حمایت کرده است.
"ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو ادعاهای آنکارا مبنی بر حملات روسیه به غیرنظامیان در استان ادلب سوریه را به شدت رد میکند.
زاخارووا در واکنش به ادعای "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر اینکه بیشتر حملات نیروهای سوریه و ارتش روسیه به غیرنظامیان در استان ادلب صورت میگیرد، تاکید کرد، «ما چنین ادعاهایی را نمیپذیریم و مواضع خود را بطور علنی بیان میکنیم.»
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین نیز پیش از این در پاسخ به اظهارات اردوغان مبنی بر اینکه مسکو و دمشق به مردم غیرنظامی در استان ادلب سوریه حمله میکنند، تأکید کرد که طرف روسی همچنان به توافق نامه سوچی پایبند است و تلاش خود را برای حل و فصل بحران انجام میدهد.
وزارت دفاع روسیه به دنبال تنشهای اخیر در ادلب، ترکیه را مسبب وخامت اوضاع در این استان سوری معرفی کرد و از آنکارا خواست به تعهدات خود در چارچوب توافق سوچی پایبند باشد.
وزارت دفاع روسیه ضمن تاکید براینکه نظامیان روس در سوریه بر اساس توافق سوچی به وظایف خود عمل میکنند و آنچه باعث شده، اوضاع در ادلب بحرانی شود، انتقال سلاح از قبیل تانک و نفربر از مرزهای ترکیه به این استان سوری است، تأکید کرد که ترکیه مسئول اوضاع اخیر در شمال سوریه است.
ارتش سوریه و متحدان آن با توجه به نقض توافق سوچی از سوی ترکیه و اقدامات گروه های تروریستی در نقض آتش بس در مناطق کاهش تنش، از ژانویه 2020 عملیات خود علیه تروریست ها در استان های ادلب و حلب را آغاز کرده و طی هفتههای اخیر موفق به آزادسازی مناطق مهم زیادی از جمله «معره النعمان»، «سراقب»، «خان طومان»، بزرگراه حلب به دمشق و دهها منطقه دیگر شدهاند.
همزمان با این پیشروی گسترده ارتش سوریه، ترکیه نیروهای بیشتری به ادلب اعزام کرده و ضمن تهدید ارتش سوریه، خواستار توقف فوری عملیات نیروهای سوری در ادلب شده است.
مواضع آمریکا و روسیه در قبال تحولات اخیر در استان ادلب نشانگر رویکردهای متعارض این دو بازیگر عرصه سوریه است. آمریکایی ها که نقش اصلی و جهت دهنده در ناتو را ایفا می کنند تلاش کردند در نشست وزرای دفاع ناتو در راستای خواسته خود تایید دیگر کشورهای عضو این سازمان را در قبال عملیات نظامی ترکیه در سوریه به دست آورند و درعین حال به تهدید دولت سوریه و نیز روسیه در زمینه اقدامات آتی این سازمان نظامی در زمینه حمایت عملی از ترکیه در شمال سوریه بپردازند.
غربی ها به همراه ترکیه و متحدان عرب خود نقش اصلی در شکل دادن به بحران در سوریه با حمایت همه جانبه از گروه های تروریستی به منظور سرنگونی دولت قانونی سوریه داشته اند که البته این تلاش آن ها پس از 8 سال با شکست مواجه شده است.
در مقابل، روسیه با دعوت دمشق از سپتامبر 2015 در این کشور حضور نظامی پیدا کرده و اقدامات موثری را در راستای نابود کردن گروه های تروریستی انجام داده است.
اکنون که ارتش سوریه به همراه متحدان خود درصدد آزاد کردن نهایی استان ادلب از چنگال تروریست ها است، ترکیه به عنوان حامی تروریست ها به تکاپو افتاده و ضمن حمایت همه جانبه از آنها، به طور مستقیم وارد عرصه نبرد با ارتش سوریه شده است. اقدامی که نه فقط بر خلاف قوانین بین المللی است بلکه می تواند به گسترش دامنه جنگ در ادلب و رویارویی مستقیم نیروهای نظامی دو کشور منجر شود.
نویسنده: میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
ادعای آنکارا درباره مقابله با نیروهای سوری در ادلب/ تحلیل
فرافکنی اردوغان درخصوص توجیه تجاوز نظامی به خاک سوریه/ تحلیل
آزادسازی 50 درصد استان ادلب از اشغال ترویست ها
ادامه پیشروی ارتش سوریه در استان "ادلب" و آزادسازی 2 روستا
نشست شورای امنیت و حمایت کامل روسیه از عملیات سوریه در ادلب/ تحلیل