«محمد هارون چخانسوری» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به درخواست گروه طالبان مبنی بر گشایش دفتر نمایندگی این گروه در کابل گفت، این درخواست در نقشه راه صلح افغانستان وجود دارد.
هارون چخانسوری افزود، موضع دولت افغانستان و نقشه راه دولت این کشور برای روند صلح در افغانستان تغییر نکرده است.
براساس نقشه راه دولت افغانستان برای روند صلح، دولت این کشور حاضر است با گروه طالبان بدون قید وشرط در هرجای جهان مذاکره کند، اعضای طالبان را مورد عفو قرار دهد و به آنها درکابل دفتر بدهد و حتی این گروه را به عنوان جریان سیاسی به رسمیت بشناسد.
موافقت ضمنی دولت افغانستان با درخواست رییس هیات نمایندگی طالبان که در مسکو با برخی شخصیتهای سیاسی این کشور گفتگو کرد حاکی از استقبال کابل از طرحهایی است که می تواند زمینه ساز گفتگوهای بین الافعانی و پیشرفت در روند صلح افغانستان باشد.
این برای اولین بار است که دولت افغانستان درباره گشایش دفتر طالبان در این کشور موضع مثبتی نشان داده است.البته در شرایطی که همچنان جنگ در افغانستان بین طالبان و دولت این کشور وجود دارد گشایش دفتر سیاسی این گروه در کابل می تواند انتقادهایی را هم در بین مردم و حتی برخی گروهها و محافل رسانهای در پی داشته باشد.
گشایش احتمالی دفتر طالبان درکابل در شرایطی که همچنان جنگ در افغانستان از سوی این گروه دنبال می شود برای افکار عمومی در این کشور قابل پذیرش نیست، زیرا موافقت با این طرح به معنای به رسمیت شناختن طالبان و مشروعیت بخشیدن به این گروه خواهد بود.
در این شرایط این دیدگاه مطرح است که گشایش دفتر طالبان در کابل باید ضامن پیشرفت در روند گفتگوهای صلح دولت افغانستان با این گروه باشد.
چنانچه با گشایش دفتر طالبان در کابل پیشرفتی در فرایند گفتگوهای صلح بین این گروه و دولت افغانستان به وجود نیاید اهداف مترتب بر چنین طرحی معکوس خواهد شد و محمد اشرف غنی رییس جمهوری این کشور مورد انتقادهای بیشتری قرار خواهد گرفت.
باید توجه داشت که درخواست طالبان برای تاسیس دفتر در کابل در حالی است که این گروه تاکنون گامی که نشاندهنده انعطاف در جهت خاتمه جنگ و برقراری صلح در افغانستان باشد برنداشته است.
به همین دلیل است که برخی شخصیتهای سیاسی و احزاب درباره افغانستان درباره مواضع منعطف اشرف غنی در قبال طالبان واکنش منفی نشان داده اند.
منتقدان بارها گفتهاند ارائه طرحهای تشویقی به طالبان از جمله به رسمیت شناختن انان و سهیم کردن آنان در قدرت بدون آنکه از شدت خشونتهای این گروه کاسته شود میتواند برای طرف مقابل پیامی مبتنی بر ضعف دولت افغانستان به همراه داشته باشد.141/118
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
مذاکرات مسکو؛ کرزی: سازنده است
واکنش طالبان به نشست بینالافغانی در روسیه
اشرف غنی: روند مذاکرات صلح رو به پیشرفت است