به گزارش ایران پرس، «کیاو زیا» (Kyaw Zeya) از مقامات وزارت خارجه میانمار روز جمعه اعلام کرد، به همه دفاتر نمایندگی و سفارتخانه های این کشور در سراسر جهان ، دستورات لازم برای خودداری از صدور روادید برای اعضای این کمیته حقیت یاب، برای سفر به این کشور داده شده است.
پیشتر «آنگ سان سوچی» (Aung San Suu Kyi) مشاور عالی دولت و وزیر امور خارجه میانمارهم اعلام کرد بود، با گروه حقیقت یاب که در این زمینه، پس از تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه مارس تشکیل شده، همکاری نمی کند.
سازمان ملل در گزارشی در ماه فوریه با استناد به مصاحبه با برخی از آوارگان روهینگیا ، کشتار جمعی و تجاوزهای گروهی بوداییان افراطی را به مسلمانان روهینگیا، به مثابه ارتکاب جنایت علیه بشریت و احتمالا پاکسازی قومی توصیف کرد.
حملات بوداییان افراطی و نیروهای ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا از اکتبر سال 2016 تا کنون منجر به کشته شدن حدود هزار نفر و آواره شدن بیش از90 هزارمسلمان روهینگیا شده است.
مسلمانان روهینگیا ازحقوق شهروندی درمیانمار محروم هستند و بیش از 120 هزار نفر از آنها در اردوگاه هایی با حداقل امکانات زندگی می کنند.
بسیاری از آوارگان روهینگیا نیز برای فرار از حملات به بنگلاش فرار کرده اند
ایالت راخین، در غرب میانمار، محل اصلی زندگی مسلمانان روهینگیا است و از زمان استقلال این کشور درسال 1948، بودائیان افراطی و نیروهای ارتش میانمار به شکلی سازمان یافته و هدفمند آنها را سرکوب میکنند.118/112
بیشتر بخوانید:
آنگ سان سوچی: ورود سازمان ملل به مساله روهینگیا بر تنشها در میانمار دامن میزند
ادامه پاکسازی مسلمانان روهینگیا در میانمار/ تحلیل
حمایت فرمانده ارتش میانمار از سرکوب مسلمانان روهینگیا