به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، «تیم لین» نماینده دائم میانمار در سازمان ملل متحد روز دوشنبه در سی و چهارمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو، گفت که دولت میانمار به صورت جدی به اتهامات رسیدگی می کند، اما اصطلاح «جنایت علیه بشریت» را که براساس اتهامات «تایید نشده، عمدی و یک طرفه» مطرح شده است، رد می کند.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای شبکه خبر آسیا، وی همچنین گفت: مطمئن باشید حتی اگر میانمار به تشکیل کمیسیون تحقیق معترض باشد، به این معنا نیست که ما از مجازات خاطیان چشم پوشی می کنیم.
وی گفت که وضعیت ایالت راخین میانمار بسیار پیچیده است و درک بیشتر جامعه بین المللی را طلب می کند.
دیده بان حقوق بشر، مقام های دولتی و سربازان میانمار را به علت کشتار مسلمانان روهینگیایی به جنایت علیه بشریت متهم کرده است.
گزارش ها نشان می دهد نظامیان میانمار خانه های مسلمانان روهینگیا را سوزانده، تعداد زیادی را کشته و یا به زنان تعرض کرده اند.
مقام های رسمی و نظامی میانمار ضمن رد این گزارش ها ، آنها را ساختگی دانسته و مسلمانان روهینگیا را متهم به آتش زدن خانههای خودشان می کنند.
یانگ هی لی، گزارشگر ویژه سازمان ملل با ارائه گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار، خواستار تشکیل یک کمیسیون تحقیق در این زمینه شده است.
وی اذعان کرد که میانمار کمیسیون های مختلفی برای بررسی وضعیت در ایالت راخین تعیین کرده است، اما گفت که او باور ندارد که آنها به تعهدات خود عمل کنند.
دولت کمیسیون ملی 13 نفره ای به ریاست یک ژنرال سابق ارتش برای این کار تشکیل داده است. این کمیسیون شامل افرادی مانند رئیس پلیس فعلی و یک وزیر بازنشسته است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار در مورد تحقیقات سریع، کامل، مستقل و بی طرف این گروه ها شبهاتی مطرح کرده است.
پیشینه جنایت علیه مسلمانان روهینگیا
9 اکتبر سال گذشته میلادی پس از آن که مهاجمان، سه پست مرزی در راخین را هدف قرار داده و 9 تن از نیروهای امنیتی را کشتند، دولت با حفاظت از کل منطقه مائونگداو، عملیات پاکسازی انجام داد.
پس از این عملیات براساس گزارش سازمان ملل متحد، بیش از 74 هزار مسلمان روهینگیا به بنگلادش فرار کردند، در حالی که بیش از 20 هزار مسلمان روهینگیایی به تازگی در راخین آواره شده اند.
در این عملیات که چهار ماه به طول انجامیده است همچنین نیروهای امنیتی دست به ارتکاب جنایات مختلفی مانند قتل، تجاوزهای گروهی، شکنجه و آتش زدن خانه های مسلمانان روهینگیا زدند.گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار با اشاره به افزایش تحقیقات در سطح عالی در مورد بدرفتاری علیه مسلمانان روهینگیا، اعلام کرد که دولت میانمار ممکن است به دنبال اخراج همه روهینگیایی ها از این کشور باشد.وی معتقد است پاکسازی نژادی می تواند به عنوان هدف نهایی آزار و اذیت و خشونت وحشتناک علیه اقلیت روهینگیا باشد.
پیش از جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل در اواخر ماه جاری میلادی، این شورا تشکیل می شود اما بازیگران کلیدی آن از جمله اتحادیه اروپا به بهانه نگرانی از اینکه تحقیقات سازمان ملل ممکن است روند دموکراسی شکننده در میانمار را تهدید کند، تاکنون از این طرح حمایت نکرده اند.
نمایندگان اتحادیه اروپا، هلند و انگلیس در جلسه روز دوشنبه از طرح سوالی در مورد تشکیل کمیسیون تحقیق خودداری کردند.113/111
بیشتربخوانید:
ادامه سیاست سرکوبگرانه دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا
بررسی وضعیت مسلمانان «روهینگیا» در دیدار سفیر ایران در میانمار با خانم «سوچی»/ تحلیل