«بیژن زنگنه» در برنامه «نگاه یک» شبکه اول سیما خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر روزانه 553 میلیون متر مکعب گاز از میدان پارس جنوبی برداشت می کند.
پارس جنوبی بعنوان مهم ترین میدان گازی جهان که نزدیک به نیمی از ذخایر گازی ایران را در خود جای داده است، قطب توسعه در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی محسوب می شود.
ژوییه 2017 قراردادی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد.
این قرار داد با هدف تولید حداکثری و پایدار روزانه 2 میلیارد فوت مکعب (برابر با حدود 56 میلیون مترمکعب) گاز غنی ترش از منابع بخش فراساحل فاز 11 میدان گازی مشترک پارس جنوبی و انتقال آن به خشکی امضا شد.
با تکمیل فازهای پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک به بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز و میعانات گازی افزون بر یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید؛ ظرفیت نهایی تولید گاز از این میدان مشترک افزون بر ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز است.
چشمانداز صنعت نفت و گاز ایران در افق ۱۴۰۴
سه هدف مهم در چشمانداز صنعت نفت و گاز ایران در افق ۱۴۰۴ پیش بینی شده است؛ این اهداف عبارتند از: دستیابی به جایگاه اول منطقه به لحاظ ظرفیت پالایشی، دستیابی به جایگاه اول منطقه از لحاظ ارزش تولید مواد و کالاهای پتروشیمیایی و نیل به جایگاه اول فناوری نفت و گاز در منطقه.
صنعت نفت به عنوان یکی از پایه های اصلی اقتصاد ایران، نقش برجسته ای درتحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارد.
در اصول ۲۴ گانه اقتصاد مقاومتی، صنعت نفت تنها دستگاهی است که سه بند مستقل را به خود اختصاص داده است.
در بند ۱۴ و ۱۵ این اصول به مواردی از جمله افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز، تأکید شده است.
«مهدی عسلی» کارشناس ارشد انرژی با اشاره به این اهداف می گوید: «صنعت نفت در بلند مدت باید به ایجاد ارزش افزوده برسد و راه آن هم رهایی از خام فروشی است؛ باید در کنار توسعه طرحهای بالادستی صنعت نفت، پالایشگاهها و پتروشیمیها نیز توسعه یابند.»
«علی صادقین» کارشناس ارشد حوزه نفت و انرژی نیز می گوید: «توسعه پارس جنوبی بعنوان یکی از میدان های مشترک، افزون بر منافع بالای اقتصادی برای کشور، پیام آور امنیت سرمایه گذاری و کاهش ریسک اعتباری در ایران است.»
ایران اکنون وارد تعاملات فنی و اجرایی درهمکاری های نفتی شده است؛ مذاکرات و قراردادهای لازم برای توسعه طرح لایههای نفتی پارس جنوبی امضا شده است و با وجود فشارهای آمریکا شرکت های متعددی از جمله «شل رویال داچ» Royal Dutch Shell، «پتروناس» PETRONAS مالزی و «پتروبراس» Petrobras برزیل با ایران وارد مذاکره شده اند.
نویسنده: نسرین خویی
بیشتر بخوانید:
زنگنه: ایران در تولید گاز در پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است
صادرات بیش از چهار میلیون بشکهای نفت ایران از پارسجنوبی
افزایش 18 درصدی صادرات میعانات گازی از پارس جنوبی