«ایوون ریدلی» در مطلبی در پایگاه اینترنتی «میدل ایست مانیتور» نوشت: سازمان ملل متحد سرانجام نظر نهایی خود مبنی بر متهم کردن رژیم میانمار به نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور را اعلام کرد.
زمان آن رسیده است که این سازمان با برداشتن یک گام دیگر و در صورت لزوم با اعمال تحریم، همه طرف هایی که اقدام به تامین سلاح برای ارتش میانمار کرده اند، از جمله اسراییل را مجازات کند.
نقش حیاتی اسرائیل در تامین سلاح ارتش میانمار
رژیم صهیونیستی تاریخ طولانی در فروش سلاح به رژیم های نظامی سرکوبگر همچون دولت میانمار دارد.
در واقع، از آمریکای جنوبی گرفته تا بخش هایی از شرق اروپا، آسیا و آفریقا، به نظر می رسد؛ رژیم اسراییل بدون توجه به سابقه کشوری در نقض حقوق بشر، اقدام به فروش سلاح به آن کشور می کند.
تا کنون هیچ کس در جامعه بین الملل نتوانسته است رژیم اسراییل را به دلیل فروش سلاح به دولت های سرکوبگر به منظور سرکوب مردم، به همدستی در نقض حقوق بشر در کشورهای دیگر متهم کند.
در حالی که اسراییل از قانون اساسی برخوردار است، که در آن بر جلوگیری از وقوع جرم نسل کشی و همچنین اجرای مجازات کافی برای مجرمان اشاره ای نشده، احتمال کمی نیز وجود دارد که دادگاه ها، این رژیم را به اتهام همدستی در نسل کشی مسلمانان روهینگیا متهم کنند.
از 25 اوت سال 2017 تاکنون، بیش از 750 هزار آواره روهینگیایی که بیشتر آنان زن و کودک هستند، از میانمار گریخته و به بنگلادش پناه برده اند.
مسلمانان روهینگیا در چند دهه گذشته، همواره از سوی ارتش میانمار مورد تبعیض قرار گرفته اند و دولت این کشور به آنها حق شهروندی نداده است.
با توجه به اینکه حدود یک سال تمام به طول انجامید تا سازمان ملل متحد کشتار مردم روهینگیا را به عنوان نسل کشی بپذیرد، احتمال بسیار کمی نیز وجود دارد که این سازمان در خصوص متهم کردن اسراییل به همدستی در این نسل کشی اقدام کند.
در گزارش اخیر سازمان ملل متحد، از «مین آنگ هلینگ»Min Aung Hlaing فرمانده کل ارتش میانمار به عنوان یکی از متهمان ردیف اول کشتار در این کشور یاد شده است.
هلینگ فردی است که رابطه نزدیک و مستقیمی با تل آویو داشته و در آخرین دیدار خود از اسراییل در سپتامبر 2015، استقبال و پذیرایی ویژه ای از وی انجام شد.
در این سفر، هلینگ که مظنون به ارتکاب جنایات جنگی است، دیدارهایی را با مسئولان ارشد اسراییلی و «رووین ریولین» Reuven Rivlin رییس رژیم اسراییل انجام داده و از پایگاه های نظامی مهم و همچنین کارخانه های دولتی تولید اسلحه در اسراییل بازدید کرد. در واقع فرمانده ارتش میانمار مدت کوتاهی پس از بازگشت از این سفر، از خرید سلاح به ارزش ده ها میلیون دلار از اسراییل خبر داد.
بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از صفحه فیس بوک هلینگ، سال بعد، چند تن از فرماندهان نظامی اسراییل از میانماردیدار کردند.
نویسنده در ادامه می نویسد: در یادداشتی که در سال 2016 به قلم وی منتشر شده است، به این موضوع پرداخته که آیا ممکن است میانمار درس های نسل کشی را از اسراییل آموخته باشد؟
در واقع باید گفت که یکی از افتخارات رژیم اسراییل تجارت خارجی این رژیم به ویژه در زمینه سلاح است؛ اما اکنون به نظر می رسد مسئولان رژیم اسراییل در خصوص انتقال سلاح به رژیم سرکوبگر میانمار سکوت اختیار کرده اند.
سال گذشته یک قاضی در دادگاه عالی اسراییل طی حکمی اعلام کرد، چنین جزئیات حساسی باید محرمانه و طبقه بندی شده باقی بماند و به این ترتیب حمایت خود را از تاکید دولت نتانیاهو مبنی بر منتشر نکردن جزئیات سلاح های منتقل شده به میانمار اعلام کرد.
رژیم اسراییل تا به اندازه ای در خصوص موضوع فروش سلاح به میانمار حساس است که حتی رای نهایی دادگاه عالی در این خصوص نیز محرمانه باقی ماند.
گفته می شود، سلاح های اسراییلی به رغم یافته های سازمان ملل متحد مبنی بر نسل کشی در روهینگیا همچنان به میانمار منتقل شده و در اختیار ارتش این کشور قرار می گیرند.
در همین حال، مخمصه بوجود آمده کنونی بر اثر نگهداری بیش از 700 هزار پناهجوی روهینگیایی در اردوگاه های شلوغ و متراکم در کشور همسایه میانمار یعنی بنگلادش از اواخر اوت سال گذشته تاکنون، هنوز هم موضوعی بحث برانگیز در نهادهای مختلف سازمان ملل متحد است.
اکنون سازمان ملل متحد به طور رسمی پذیرفته است، فرار شمار انبوهی از جمعیت روهینگیا از میانمار به اردوگاه هایی دارای شرایط بسیار سخت، به منظور فرار از کشتار جمعی، تجاوز و آتش زدن خانه های آنها در روستاهای میانمار از سوی نیروهای ارتش این کشور بوده است، گام بعدی باید اقدامی قانونی در خصوص این آوارگان و این اردوگاه ها باشد.
گزارش تکان دهنده رعد الحسین از وضعیت روهینگیاها
«زید رعد الحسین» Zeid Raad Al-Hussein کمیسرعالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در سخنانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، حملات ضد مسلمانان روهینگیا را پاکسازی قومی و نسل کشی خوانده بود. وی در این سخنان اقدام دولت میانمار را سرپوش گذاشتن بر حوادثی که از اوت سال گذشته آغاز شده؛ مورد انتقاد شدید قرار داد.
زید رعد الحسین با اشاره به اینکه تا کنون هیچ یک از آوارگان روهینگیایی به خانه های خود در میانمار بازنگشته اند، دولت میانمار را در این خصوص مورد انتقاد قرار داد. به گفته الحسین، خودداری دولت میانمار از کمک به انجام تحقیقات در داخل این کشور، در واقع راه را برای موج جدیدی از خشونت در آینده هموار می کند.
وی همچنین پیشنهاد کرد، نهاد مستقل بین المللی تشکیل شود تا این نهاد با استفاده از مدارک جمع آوری شده برای تحقیق در خصوص جنایاتی که در ایالت راخین روی داده وهمچنین افرادی که این جنایات را مرتکب شده اند، اقدام کند.
زید رعد الحسین تاکید کرد، دولت میانمار باید این موضوع را درک کند که جامعه بین الملل جنایاتی را که ضد مردم روهینگیا اعمال شده، فراموش نخواهد کرد و اقدام سیاستمدارانی که سعی در سرپوش گذاشتن بر این جنایات دارند را نیز بدون پاسخ نخواهد گذاشت.
از همه اینها گذشته، بهتر است که سازمان ملل متحد به مساله تامین سلاح برای دولت میانمار نیز بپردازد و در نتیجه، منابع تامین سلاح برای این رژیم را قطع کرده و به این وسیله، پیامی قاطع و روشن به فروشندگان سلاح به دولت های سرکوبگر ارسال کند.
این موضوع بسیار مایه تاسف است که رژیمی همچون میانمار به راحتی به انکار و تکذیب اتهام های وارد شده به خود می پردازد و هیچ نگرانی در خصوص اتهام نسل کشی از سوی سازمان ملل متحد ندارد. در حالی که اسراییل نیز به راحتی مانع از بحث در خصوص فروش سلاح از سوی این رژیم به ژنرال های ارتش دولت میانمار می شود.
نقش فیس بوک در جنایات ارتش میانمار
در همین حال، شبکه اجتماعی فیس بوک اخیرا اعلام کرده است، که حساب های تعدادی از فرماندهان نظامی ارتش میانمار در این شبکه اجتماعی به منظور جلوگیری از «گسترش نفرت و همچنین اطلاعات نادرست» مسدود خواهد شد.
در بیانیه فیس بوک آمده است بیستفرد و همچنین سازمان وابسته به ارتش میانمار از جمله فرمانده کل ارتش این کشور و رییس تلویزیون وابسته به ارتش، از ورود به فیس بوک منع خواهند شد.
بر اساس این بیانیه، 18 حساب فیس بوک و 52 صفحه فیس بوک این فرماندهان و مسئولان حذف خواهند شد.
این اقدام پس از آن بود که سازمان ملل متحد چندی پیش از نقش فیس بوک در کشتار اقلیت روهینگیا در میانمار پرده برداشت. بنابر گزارش این سازمان، دولت میانمار و برخی از فرماندهان و ژنرال های ارتش این کشور در کشتار در ایالت راخین که به قصد نسل کشی مسلمانان میانمار انجام شده است، از برخی شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک بهره زیادی برده اند.
بنابر این گزارش، این افراد با استفاده از صفحات خود در شبکه اجتماعی فیس بوک، نفرت از اقلیت روهینگیا را در بین مردم میانمار رواج می دادند.
بیانیه فیس بوک مبنی بر بسته شدن حساب های فیس بوکی و صفحات برخی از فرماندهان و مسئولان نظامی و غیرنظامی میانمار، واکنش و انتقاد سخنگوی دولت این کشور را در پی داشت.
به این ترتیب می توان گفت، این حقیقت که ارتش و دولت میانمار به راحتی می توانند اقدام فیس بوک را مورد انتقاد قرار داده و در مقابل هیچ اعتنایی به تصمیم سازمان ملل متحد مبنی بر اطلاق نسل کشی به کشتار مسلمانان اقلیت روهینگیا نکنند، نشانگر این است که دولت میانمار به خوبی می داند، اتهام های سازمان ملل متحد از این فراتر نرفته و راه به جایی نخواهند برد.
این موضوع اما واقعیت جهان امروز است که به ویژه در اموری که اسراییل در آن دخالت و دست دارد؛ از فروش سلاح گرفته تا موارد دیگر صدق می کند. 139/110
مترجم: زهره خزائی
بیشتر بخوانید:
بیتوجهی آمریکا و سازمان ملل بههشدارها درباره نسلکشی در میانمار
رعد الحسین خواستار استعفای رهبر میانمار شد
واشنگتن پست: لزوم اطلاق نسل کشی به حوادث میانمار
شکستن سد 5000 میانماری را آواره کرد+ ویدئو