اوضاع اقتصادی آمریکا و سر و سامان دادن به آن، مهم ترین چالش پیش روی رئیس جمهوری منتخب این کشور است.

به گزارش نیویورک تایمز، کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند، اقتصاد و سرو سامان دادن به آن مهمترین میراثی است که باراک اوباما برای دونالد ترامپ برجای گذاشته است .

تاریخ نشان داده، ساکنان کاخ سفید هنگام خروج از این کاخ، هیچ گاه اقتصادی رو به بهبود را برای جانشینی خود به ارث نگذاشته اند.

برای مثال زمانی که اوباما در سال 2008  به قدرت رسید، اقتصاد آمریکا شرایط بسیار وخیمی داشت؛ در نوامبر آن سال کارفرمایان 533 هزار شغل را کاهش دادند که بزرگ‌ترین کاهش ماهیانه در یک نسل محسوب می‌شد.

براساس این گزارش، دونالد ترامپ نیز اقتصادی را به ارث خواهد برد که مواجهه با بیکاری مهم ترین چالش آن است.

گرچه در این اقتصاد، به مدت 80 ماه در بخش‌خصوصی شغل ایجاد شده اما آمریکا همچنان با اقتصادی ضعیف مواجه است.

به رغم تلاش های اوباما برای دستیابی به پیشرفت اقتصادی، میلیون‌ها آمریکایی احساس می‌کنند از بهبود اقتصادی بهره‌ای نبرده‌اند.

افراد فاقد مهارت به کارهای کم‌درآمد گماشته شده‌اند.

افرادی که پیش‌تر دارای مشاغل تولیدی با مزایای خوب بودند، اکنون به‌دلیل اینکه مجبور هستند شغل‌های خدماتی کم‌درآمد داشته باشند یا اصلا شغلی نداشته باشند، خشمگین هستند.

اضطراب و نگرانی شدید، به‌ویژه درمیان طبقه کارگر سفیدپوست، درمورد توانایی رسیدن یا باقی‌ماندن در طبقه متوسط یکی از عواملی است که به ورود ترامپ به کاخ سفید کمک کرد. 

 برخی از اقتصاددانان نگران هستند که فدرال‌رزرو بیش از حد بر نگرانی از ایجاد تورم در آینده تمرکز کند و تا زمان بهبود بیشتر شرایط، نرخ بهره را افزایش ندهد.

از سوی دیگر کارفرمایان از این موضوع که نمی‌توانند افرادی با مسوولیت‌پذیری مناسب پیدا کنند، شکایت دارند.  

در بسیاری از بخش‌های آمریکا، آزمایش اعتیاد یک چالش واقعی است. در ایالت واشنگتن که مصرف ماری‌جوانا قانونی است، فقط آزمایش اعتیاد 30 درصد از افراد منفی است.

با همه اینها کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند، اقتصاد فعلی هر نقطه‌ ضعفی که داشته باشد مطمئنا بهتر از اقتصادی است که روسای‌جمهوری منتخب طی نیم‌قرن گذشته با آن مواجه شده‌اند. آنها می گویند، ترامپ باید شکرگزار باشد که رئیس جمهوری قبل او اقتصادی قدرتمند در مقایسه با روسای جمهوری پیشین به وی تحویل می‌دهد.