با شمارش صد درصد آراء سومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، مشخص شد که از 120 کرسی پارلمان، ائتلاف راست گرا به مرکزیت حزب لیکود به ریاست «بنیامین نتانیاهو» حائز 58 کرسی و ائتلاف چپ گرا به مرکزیت حزب آبی و سفید به ریاست «بنی گانتز» (در صورت ائتلاف لیست اعراب) حائز 55 کرسی در پارلمان رژیم صهیونیستی خواهد بود. حزب "اسرائیل خانه ما" به رهبری آویگدور لیبرمن نیز 7 کرسی باقیمانده را به دست آورد.
اگرچه در میزان کرسی های احزاب تغییرات محدودی ایجاد شد، اما نتایج سومین انتخابات یک سال اخیر، تفاوت چندانی با دو انتخابات گذشته ندارد چرا که اکثریتی برای تشکیل کابینه جدید شکل نگرفته است. شکل نگرفتن اکثریت و نتایجی که از درون انتخابات بیرون آمد، به علل مختلف بیانگر شکاف عمیق در درون ساختار قدرت و جامعه اسرائیل است.
اولین دلیل این است که میان راست گرایان و اپوزیسیون و رهبران آن اختلاف های زیادی وجود دارد. در دو انتخابات گذشته هیچ نشانه ای مبنی بر همکاری اپوزیسیون و راست گرایان دیده نشد. اکنون که نتایج انتخابات سوم اعلام شد، اپوزیسیون تلاش می کنند از شرایط حقوقی استفاده کنند که نتانیاهو به ویژه در سایه اتهام ها و پرونده های مربوط به فساد اداری و مالی نتواند کابینه آتی را تشکیل دهد.
در واقع، به دلیل اختلافات ریشه داری که میان احزاب راستگرایان و چپ های اسرائیلی وجود دارد، هیچ کدام حاضر نیستند وارد دولتی شوند که یکی از اعضای ائتلاف رقیب در آن باشد.
دومین دلیل مربوط به افزایش شمار کرسی های لیست مشترک عربی در سه انتخابات یک سال اخیر است. لیست مشترک عربی در انتخابات نهم آوریل 10 کرسی، در انتخابات 17 سپتامبر 13 کرسی و در انتخابات دوم مارس 15 کرسی به دست آورده است. به عبارتی در یک سال اخیر 5 کرسی بر شمار کرسی های لیست مشترک عربی افزوده و از شمار کرسی های یهودیان کاسته شد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در تحلیلی، نتایجی را که احزاب عربی در انتخابات کنست به دست آوردند، "زلزله" توصیف کرد.
این موضوع ناشی از افزایش مشارکت اعراب سرزمین های اشغالی در انتخابات و همچنین کاهش حمایت از یهودیان در میان رای دهندگان عرب است. بر این اساس، اورشلیم پست نوشت، استقبال رای دهندگان عرب از رای گیری در انتخابات روز دوم مارس از سال 1999 در بالاترین سطح بود که بیشتر نیز به اعراب رای دادند.
دلیل سوم این است که حتی در درون راست گرایان اسرائیلی نیز وحدت وجود ندارد. ائتلاف راست گرا بدون احتساب شمار کرسی های حزب "اسرائیل خانه ما" موفق به کسب 58 کرسی پارلمان شده است.
در واقع، اگر 7 کرسی حزب تحت ریاست آویگدور لیبرمن به 58 کرسی راست گرایان افزوده شود، امکان تشکیل کابینه فراهم می شود، اما اختلاف های شدید لیبرمن و نتانیاهو سبب شکاف در میان راست گرایان اسرائیلی و تداوم "بی دولتی" در سرزمین های اشغالی طی یک سال گذشته شد.
با توجه به این شکاف ها می توان گفت احتمال تداوم "بی دولتی" و حتی برگزاری انتخابات چهارم نیز در سرزمین های اشغالی وجود دارد.
نویسنده: سید رضی عمادی
118/117
بیشتر بخوانید:
راست گرایان؛ پیروز انتخابات پارلمانی اسرائیل/ تحلیل