نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت، امضای قرارداد مشاوره بازطراحی راکتور آب سنگین خنداب اراک، یکی دیگر از موفقیت های ایران و چین در پیشبرد مناسبات دوجانبه است.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری شین هوا، «رضا نجفی» نماینده دائم ایران در آژانس همچنین اعلام کرده است که امضای این سند نشان می دهد؛ دو کشور دارای همکاری های گسترده ای هستند.

نجفی افزود، ایران و چین در زمینه های مختلف همکاری های نزدیکی دارند و از جمله در این راستا نیز قصد دارند؛ با یکدیگر مشارکت سازنده ای برای اجرای این طرح داشته باشند.

وی با اشاره به امضای این سند تاکید کرد که کشورهای دیگر نیز می توانند از این نوع همکاری ها میان دو کشور الگوبرداری کرده و به دنبال مشارکت سازنده باشند.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، همچنین امضای این سند را بسیار مهم توصیف کرد و یادآور شد، این نشان می دهد ایران و چین دو همکار بسیار خوب هستند که کشورهای دیگر می توانند این توافقنامه و امضای آن را نمونه ای برای همکاری قرار داده و از آن بیاموزند.

به دنبال توافقات نهایی شرکت های مرتبط از طرف سازمان های انرژی اتمی ایران و چین، دو کشور روز گذشته (یکشنبه) قرارداد مشاوره بازطراحی راکتور آب سنگین خنداب اراک را در محل نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در وین امضا کردند.

کار طراحی مرحله پایه این راکتور توسط متخصصان صنعت هسته ای کشورمان ظرف مدت یک سال به پایان رسید و با امضای این قرارداد، طراحی صورت گرفته برای بازبینی، تایید و تطبیق با استانداردهای بین المللی در زمینه ایمنی هسته ای توسط طرف چینی به انجام خواهد رسید.

متخصصان صنعت هسته ای کشورمان بلافاصله پس از اتمام طراحی پایه، کار طراحی تفصیلی را نیز آغاز کرده اند.

بازطراحی تاسیسات اراک، بخشی از اقداماتی است که در راستای برجام انجام می‌شود.

قرارداد نهایی همکاری با چین در مورد تاسیسات اراک، متنی دویست صفحه‌ای دارد که جزییات فراوانی را شامل می‌شود و ابعاد مختلف این همکاری را پوشش می‌دهد.

در طراحی جدید، امکان تولید پلوتونیوم که یکی از مواد مهم شکافت هسته ای در تولید سلاح هسته ای محسوب می شود، از قابلیت‌های رآکتور اراک حذف می ‌گردد.

این قرارداد در حالی امضا می شود که «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا در این‌باره گفته است ایران مطابق روح «توافق هسته‌ای» با شش قدرت جهانی عمل نمی‌کند و دولت آمریکا به طور دقیق این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهد.116/110

بیشتر بخوانید:

بازطراحی راکتور آب سنگین اراک با همکاری چین/ ویدئو

صالحی: قرارداد نهایی بازطراحی راکتور اراک با چین، هفته آینده در وین امضا می‌شود

درخواست از ترامپ برای توقف تکمیل رآکتور اراک/تحلیل

کمالوندی از نهایی شدن قرارداد با چینی ها برای بازطراحی راکتور اراک خبر داد